ροή ειδήσεων

Καταπέλτης η μηνυτήρια αναφορά για τον καταυλισμό των τσιγγάνων. Σε κίνδυνο η δημόσια υγεία και ασφάλεια των περιοίκων. Όλο το κείμενο

Καταπέλτης και ταυτόχρονα καυστική για όλους τους αρμόδιους, είναι η μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στον εισαγγελέα, αναφορικά με το καθεστώς διαχρονικής ανομίας που επικρατεί στον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Καρακόνερο.... Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε από τον δικηγόρο Μιχάλη Κόκκινο για λογαριασμό κατοίκων της περιοχής του Καρακόνερου, οι οποίοι υφίστανται τις συνέπειες παράνομων δραστηριοτήτων των τσιγγάνων εδώ και πολλά χρόνια.

Στην ίδια μηνυτήρια αναφορά, εκτός από την παράνομη ύπαρξη του οικισμού στην εν λόγω περιοχή, παρατίθενται και στοιχεία που συνδέονται με την δημόσια υγεία, την ασφάλεια της ζωής των περιοίκων, καθώς και των περιουσιών τους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στην μηνυτήρια αναφορά αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα,

Δια της παρούσας απευθυνόμαστε σε εσάς για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τα τελευταία χρόνια την πόλη της Ρόδου και συγκεκριμένα το ζήτημα αυτό αφορά στην αυθαίρετη, παράνομη και συνεχιζόμενη κατάληψη τμημάτων δημόσιου χώρου, αιγιαλού και παραλίας, στην υποβάθμιση και ρύπανση του περιβάλλοντος και στην εν γένει εγκληματική δραστηριότητα που συνεχίζεται από ομάδα αθιγγάνων (Ρομά) στην περιοχή του Νέου Καρνάγιου (Καναμάτ) και Καρακόνερου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου του Δήμου Ρόδου.

Η περιοχή αυτή η οποία παρανόμως και για αρκετά χρόνια έχει καταληφθεί από τους αθιγγάνους αποτελεί για το νησί της Ρόδου μία από τις σημαντικότερες περιοχές, καθ΄ ότι εκεί έχει σχεδιαστεί η νέα ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του νησιού, εκεί εκτελείται το έργο της νέας μαρίνας Ρόδου, εκεί βρίσκονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού και επιπλέον διέρχεται ο νέος οδικός άξονας που συνδέει το εμπορικό και τουριστικό κομμάτι της Ρόδου.

Εμείς ως νομοταγείς επιχειρηματίες – μέλη της συγκεκριμένης περιοχής στην οποία αναπτύσσουμε επί σειρά ετών την επαγγελματική μας δραστηριότητα, εκ της οποίας συντηρούμε τις οικογένειές μας, αλλά παράλληλα και τις οικογένειες των υπαλλήλων – εργαζομένων μας, αντιμετωπίζουμε εξαιτίας της παράνομης δραστηριότητας των αθιγγάνων και της εν γένει εγκληματικής τους δράσης, που ήδη είναι γνωστές προς Υμάς, σοβαρότατα προβλήματα τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο, αφού καθημερινά απειλείται η περιουσία μας και η ίδια μας η ζωή. Τρανταχτό πρόσφατο παράδειγμα η πυρκαγιά που πριν από λίγο διάστημα ξέσπασε στην εν λόγω περιοχή καταστρέφοντας ολοσχερώς το κτίριο και τα εμπορεύματα μιας μεγάλης επιχείρησης, η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, ξεκίνησε από τον καταυλισμό των αθιγγάνων (Ρομά). Πέραν τούτων αντιμετωπίζουμε τόσο εμείς οι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στην περιοχή, όσο και οι κάτοικοι και διερχόμενοι πολίτες μεγάλους κινδύνους και σε προσωπικό επίπεδο αφού η καθημερινή καύση υλικών (κυρίως καλωδίων, πλαστικών κ.λπ.) από τους αθίγγανους δημιουργεί αποπνικτική και επιβλαβή για την υγεία και το περιβάλλον ατμόσφαιρα, αφού όλοι μας γνωρίζουμε πόσο επικίνδυνη είναι η καύση τέτοιων υλικών. Παρέλκει δε να Σας αναφέρουμε ότι πλείστες όσες φορές διερχόμενοι οδηγοί έχουν κινδυνεύσει εξαιτίας της αήθους συμπεριφοράς των αθιγγάνων, οι οποίοι κινούνται στο εκεί οδικό δίκτυο με οχήματα κατά κόρον κλεμμένα, χωρίς ασφάλεια, χωρίς άδειες ικανότητας οδηγήσεως, σε κατάσταση μέθης και γενικά χωρίς να σέβονται και να τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες του ΚΟΚ. Επίσης δεν είναι λίγες και οι φορές που κάποιοι συνάνθρωποί μας, όταν έκαναν το «λάθος» να περάσουν πεζοί από την περιοχή, εδέχθησαν επιθέσεις από ομάδες αθιγγάνων, απρόκλητα και αναίτια, ενώ άλλες πάλι φορές αναγκάσθηκαν να δώσουν χρήματα σε όμοιες ομάδες, κατόπιν απειλών που εδέχθησαν για τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Δυστυχώς, έχοντας πλέον φθάσει σε απόγνωση, αναγκαζόμαστε να καταθέσουμε προς Υμάς την παρούσα, κοινοποιώντας την παράλληλα και σε όλους του αρμόδιους φορείς επιθυμώντας όχι κάποια προνομιακή μεταχείριση, αλλά απλά και μόνο να εφαρμοσθεί ο νόμος, ο οποίος ισχύει για όλους του πολίτες – κατοίκους της χώρας.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία αλλά και στη ρύπανση του περιβάλλοντος, Σας αναφέρουμε ότι σύμφωνα με το υπ’ αριθ. πρωτ. ΕΦΑΜΑΔ 10/52 Έγγραφο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», αποτελέσματα μετρήσεων προσδιορισμού πολυχλωριωμένων – π – διοξινών, φουρανίων (PCOD/Fs) και Πολυχλωριωμένων διφαινυλίων (PCBs) στα δείγματα γάλακτος που είχε αποστείλει η Δ/νση Κτηνιατρικής της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου είναι εντός των μέγιστων επιτρεπτών ορίων που ορίζονται από τον Κανονισμό 1881/2006/FK της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όμως οι τιμές αυτές είναι υψηλότερες από τις τιμές που ανιχνεύονται συνήθως σε κτηνοτροφικά προϊόντα Ελληνικής Προέλευσης.

Επιπλέον επισημαίνεται περαιτέρω ότι η επιβάρυνση των δειγμάτων με διοξίνες προέρχεται από διεργασίες καύσης πλαστικών καλωδίων ή ελαστικών στην περιοχή του καταυλισμού των αθιγγάνων ( Ρομά).

Σύμφωνα επίσης με την έκθεση αυτοψίας του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος της Δ/νσης Πολεοδομίας Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου στην εν λόγω περιοχή (καταυλισμό των Ρομά) γίνεται ανεξέλεγκτη καύση στερεών αποβλήτων χωρίς τις απαραίτητες άδειες και εγκρίσεις. Κατά τον ευρωπαϊκό κατάλογο αποβλήτων τα υλικά στην πλειοψηφία τους που βρίσκονται ανεξέλεγκτα στην εν λόγω περιοχή, ανήκουν στην κατηγορία των επικίνδυνων αποβλήτων.

Τα ως άνω, λοιπόν, ευρήματα της αυτοψίας αποτελούν καταστρατήγηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας υποβαθμίζοντας και ρυπαίνοντας επικίνδυνα το περιβάλλον. Επιπροσθέτως, αποτελούν σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία με την καύση στερεών αποβλήτων και την ανεξέλεγκτη διάθεση αυτών, πλέον του κινδύνου πρόκλησης ανά πάσα στιγμή πυρκαγιάς, κάτι που δυστυχώς έχει συμβεί αρκετές φορές.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι δυνάμει της αναφοράς του Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, η υπηρεσία και συγκεκριμένα κατά το χρονικό διάστημα από 01-01-2009 μέχρι 30-04-2011 είχε κάνει επεμβάσεις στην εν λόγω περιοχή για κατάσβεση πυρκαγιάς 980 φορές. Παρέλκει δε να επαναλάβουμε και να Σας αναφέρουμε εκ νέου ότι προσφάτως εξαιτίας πυρκαγιάς που όπως μαρτυρίες αναφέρουν προήλθε από αθιγγάνους, καταστράφηκε ολοσχερώς το κτίριο μίας μεγάλης επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην περιοχή, με αποτέλεσμα αφενός μεν ο ιδιοκτήτης της να υποστεί τεράστια υλική και ηθική βλάβη, αφετέρου δε να κινδυνέψουν οι ζωές κατοίκων της περιοχής αλλά και οι περιουσίες (επιχειρήσεις και κατοικίες) όλων όσοι διαμένουν εκεί.

Αναφορικά δε, με την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών των αθιγγάνων (Ρομά), η Κτηματική Υπηρεσία έχει ήδη εκδώσει δυνάμει των διατάξεων του Ν. 2971/2001 τα υπ’ αριθ. 1 έως και 14/2010 Πρωτόκολλα κατεδάφισης – άρσης – απομάκρυνσης κτισμάτων κατασκευών και έργων σε χώρους αιγιαλού – παραλίας – θαλάσσης Διοικητικής αποβολής εις βάρος των καταληψιών (Ρομά) στην ως άνω περιοχή. Τα εν λόγω πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής έχουν επιδοθεί νόμιμα και εμπρόθεσμα στους ως άνω καταληψίες και ουδέποτε ασκήθηκε κατ’ αυτών προσφυγή, με αποτέλεσμα να έχουν καταστεί αμετάκλητα.

Επιπλέον, η Δ/νση Πολεοδομικών Εφαρμογών του πρώην Δήμου Ροδίων έχει εκδώσει τις υπ’ αριθμ. 1 έως 240 εκθέσεις αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής και υπολογισμού Προστίμου εις βάρος των ως άνω καταληψιών Ρομά της ανωτέρω περιοχής. Οι εκθέσεις επίδοσης επιδόθηκαν στους Ρομά αλλά ούτε και κατ’ αυτών έχει ασκηθεί κανένα ένδικο μέσο ή βοήθημα.
Κατόπιν τούτων, γίνεται απολύτως αντιληπτή η σοβαρότητα της κατάστασης εξαιτίας της αυθαίρετης και παράνομης κατάληψης της εν λόγω περιοχής εδώ και αρκετά χρόνια από τους αθιγγάνους (Ρομά), μίας περιοχής που ενώ είναι δυνατό να αποτελέσει παρουσιάζει μεγάλη εμπορική, τουριστική και οικονομική άνοδο τα τελευταία χρόνια, όπως παραπάνω αναφέραμε.

Μας προκαλεί δε μεγάλη, πλην όμως αλγεινή εντύπωση το γεγονός, ότι ενώ από το έτος 2010 έχουν εκδοθεί τα παραπάνω πρωτόκολλα κατεδάφισης – πρόστιμα και ενώ έχει διαπιστωθεί η παράνομη καύση των πλαστικών καλωδίων και των ελαστικών, εντούτοις έως και σήμερα αφενός μεν τα πρωτόκολλα αυτά δεν έχουν εκτελεστεί, αφετέρου δε συνεχίζεται η ίδια ακριβώς κατάσταση με μεγαλύτερη ένταση. Εντύπωση δε μας προκαλεί και το γεγονός ότι ενώ Εσείς εκτελώντας το καθήκον Σας έχετε διατάξει με έγγραφό Σας όλα τα παραπάνω, εντούτοις και παρά τη δική Σας εντολή και διαταγή, οι αρμόδιοι φορείς παραμένουν αδρανείς και κωφεύουν (!!!!) (ίδετε το υπ’ αριθμ. πρωτ. 949/09-05-2011 έγγραφό Σας προς τους σε αυτό αναγραφόμενους αποδέκτες.

Αν εμείς Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα, καταλαμβάναμε το οποιοδήποτε δημόσιο κτήμα, ή αν εμείς προβαίναμε σε αυθαίρετες κατασκευές ή αν εμείς προκαλούσαμε πυρκαγιές, ή αν εμείς παρανόμως καίγαμε καλώδια και ελαστικά ρυπαίνοντας το περιβάλλον και θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και τη ζωή των συνανθρώπων μας, ή αν εμείς χειροδικούσαμε ή ληστεύαμε συνανθρώπους μας, σίγουρα θα εφαρμοζόταν ο Νόμος και δικαιολογημένα θα είχαμε υποστεί τις συνέπειες των παρανόμων ενδεχόμενων πράξεών μας. Όμως οι εν λόγω ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, όχι μόνο απολαμβάνουν μίας προκλητικής ασυλίας, αλλά εξαιτίας αυτής της ασυλίας – αδιαφορίας των αρμοδίων Αρχών (που έχουν ως πρώτιστο καθήκον τους τη διαφύλαξη του εν γένει δημοσίου συμφέροντος και πάνω από όλα της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της περιουσίας των κατοίκων και πολιτών της χώρας), συνεχίζουν μετ’ επιτάσεως την εγκληματική τους δραστηριότητα και συμπεριφορά. Σε κάθε δε προσπάθειά μας να μιλήσουμε μαζί τους, δεχόμασταν επιθέσεις και φθορές στα καταστήματά μας.
Επειδή οι ως άνω ενέργειες των αθιγγάνων στη συγκεκριμένη περιοχή αποτελούν αυθαίρετες, παράνομες αλλά και προκλητικές πράξεις απειλώντας εδώ και χρόνια τη δημόσια υγεία, τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα, την περιουσία τόσο ημών των ασκούντων επαγγελματική δραστηριότητα στην εν λόγω περιοχή, όσο και των περιοίκων.
Επειδή δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από την Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς πλην μιας πολύ σύντομης χρονικής περιόδου που διεφάνη κάποια καταστολή των παράνομων πράξεων (καύση πλαστικών, απόβλητα, ανομία κ.λπ.), χωρίς όμως να δοθεί μία οριστική λύση στο πρόβλημα το οποίο συνεχώς διογκώνεται.

Επειδή παρά το γεγονός ότι έχουν εκδοθεί τα προαναφερόμενα πρωτόκολλα κατεδάφισης – άρσης – απομάκρυνσης κτισμάτων κατασκευών και έργων σε χώρους αιγιαλού – παραλίας – θαλάσσης Διοικητικής αποβολής εις βάρος των καταληψιών (Ρομά) στην ως άνω περιοχή, καθώς και οι προαναφερόμενες εκθέσεις αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής και υπολογισμού Προστίμου εις βάρος των ως άνω καταληψιών Ρομά της ανωτέρω περιοχής, εντούτοις αυτά δεν έχουν εκτελεστεί, ενώ συνεχίζεται και η καύση των πλαστικών των καλωδίων και των ελαστικών με την ανοχή των αρμοδίων, γεγονός που σαφέστατα ενέχει θέμα διερεύνησης για τη διάπραξη εκ μέρους των υπευθύνων φορέων του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος και της έκθεσης, αφού καίτοι έχουν εκ του νόμου υποχρέωση να διαφυλάττουν τη σωματική ακεραιότητα και την υγεία και ημών των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, αλλά και όσων κάνουν το «σφάλμα» να διέλθουν από την περιοχή, εντούτοις αδρανούν χαρακτηριστικά, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν όλα τα ανωτέρω, αφού επανειλημμένως έχουμε απευθυνθεί προς αυτούς τόσο εγγράφως, όσο και προφορικώς.

Επειδή κατά συνέπεια κατ’ άρθρο 259 Π.Κ. οι ως άνω αρμόδιοι φορείς ευθύνονται και για παράβαση καθήκοντος καθώς η Κτηματική Υπηρεσία η οποία είχε εκδώσει Πρωτόκολλα κατεδάφισης-άρσης-απομάκρυνσης κτισμάτων κατασκευών και έργων σε χώρους αιγιαλού-παραλίας-θαλάσσης Διοικητικής αποβολής εις βάρος των καταληψιών (Ρομά) στην ως άνω περιοχή, καθώς και η Δ/νση Πολεοδομικών Εφαρμογών του πρώην Δήμου Ροδίων που είχε εκδώσει τις υπ’. αριθ.1 έως 240 εκθέσεις αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής και υπολογισμού Προστίμου εις βάρος των ως άνω καταληψιών Ρομά , δεν προχώρησαν σε εκτέλεση των ως άνω αποφάσεων ως όφειλαν, οι οποίες έχουν ήδη καταστεί αμετάκλητες, παραβαίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το υπηρεσιακό τους καθήκον και παρακωλύοντας το συμφέρον των πολιτών αλλά και της κοινωνίας γενικότερα, προς όφελος των παρανόμων εγκληματιών ΡΟΜΑ.

Επειδή πέραν του κινδύνου που δημιουργείται στη δημόσια υγεία αλλά και στο περιβάλλον, τίθεται και το πρόβλημα της ανομίας και της έξαρσης της εγκληματικότητας από τους ως άνω καταληψίες στη γύρω περιοχή, αφού ουκ ολίγες φορές έχουν σημειωθεί κλοπές σε γύρω κατοικίες και επιχειρήσεις αλλά και βίαιες συμπεριφορές εκ μέρους των αθιγγάνων, δημιουργώντας πέραν του κινδύνου υγείας και το αίσθημα του φόβου και της καθημερινής τρομοκρατίας σε εμάς τους επιχειρηματίες αλλά και στους κατοίκους της περιοχής.

Επιπλέον σε ένα από τα πιο τουριστικά νησιά όπως η Ρόδος, που αποτελεί πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών πολύ δε περισσότερο στην εν λόγω περιοχή που όπως προείπαμε έχει ιδιαίτερη επαγγελματική δραστηριότητα, με προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, η ως άνω παράνομη κατάσταση με τις αυθαίρετες κατασκευές αλλά και με τις παράνομες και επιβλαβείς για την υγεία μας ενέργειες, αποτελεί και αισθητικό πρόβλημα στα μάτια εκατομμυρίων τουριστών που επισκέπτονται ετησίως το νησί μας.

Επειδή έχουμε έννομο συμφέρον στα πλαίσια της προστασίας των εννόμων συμφερόντων μας να καταθέσουμε ενώπιον Σας την παρούσα μηνυτήρια αναφορά μας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
και με ρητή επιφύλαξη κάθε ετέρου νομίμου δικαιώματος μας.

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ
Όπως διενεργηθεί κατεπειγόντως κάθε νόμιμη πράξη από Εσάς, με την κατεπείγουσα κλήση όλων των εμπλεκομένων υπευθύνων των αρμοδίων Αρχών και σε κάθε περίπτωση να διερευνηθεί το ως άνω ζήτημα για κάθε τυχόν ποινική ευθύνη εις βάρος των άνω παράνομων καταληψιών – αθιγγάνων αλλά των ως άνω εμπλεκομένων και αρμοδίων φορέων, που «ανέχονται» έως τώρα την ως είρηται υφιστάμενη κατάσταση, προκαλώντας σαφή και μεγάλη υλική και ηθική βλάβη τόσο σε βάρος ημών των μηνυτών, όσο και σε βάρος των κατοίκων της περιοχής, θίγοντας με τις ενέργειές του και το εν γένει δημόσιο συμφέρον.

Σας δηλώνουμε ότι όλοι οι εξουσιοδοτούντες που αναγραφόμαστε στη συνημμένα στην παρούσα εξουσιοδότηση – πληρεξουσιότητα επιχειρηματίες της περιοχής είμαστε στη διάθεσή Σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία και διευκρίνιση”.

http://rodosalarm.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/7/14 09:20

    Ειναι πολλα τα λεφτα Αρη......
    Ολοι το ξερουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/7/14 12:03

    "Προς κοφοίς αποπέρδεις" ..... είμαστε ένα κράτος χωρίς τιμόνι, ιδεολογία, σκοπό, τάξη και ηθική........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *