ροή ειδήσεων

Καταγγελία για μοναχό της μονής Θάρρι


Αναγνώστης:
Από πάρα πολλά χρόνια, πήγαινα στην μονή Θάρρι για να ανάψω ένα κερί και να γαληνέψω την ψυχή μου... Η οικογένεια μου όλη, από γενεά σε γενεά είτε καθάριζε την μονή και βοηθούσε τους μοναχούς είτε σοβάτιζε τοίχους και κελιά... είμαστε πιστοί
Εδώ και λίγους μήνες, είναι ένας μαυροφορεμένος ο όποιος σε υποχρεώνει να ακούσεις την ιστορία του ναού στην αγγλική γλώσσα που ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν την κατέχει καθόλου καλά.
Οπότε ξεκάνει με ένα <> Αν κάποιος τουρίστας μπει στην εκκλησία με ένα δευτερόλεπτο καθυστέρηση, ξαναπιάνει από την αρχή , λες και είναι μαγνητόφωνο! (πολύ αστείο)
Αν κάποιος άλλος τουρίστας δεν θέλει να μπει μέσα, αρχίζει και του μιλάει απειλητικά και μάλιστα, σε ένα Γάλλο τουρίστα, τον κατηγόρησε ως τρομοκράτη μουσουλμάνο (ο άνθρωπος είναι χριστιανός προτεστάντης ) και Ισραηλίτης και ένα σορό άλλα που δεν μπορέσαμε να κατανοήσουμε διότι τα αγγλικά του όπως λέει ο ίδιος δεν είναι και τόσο καλά...
Έκανε παράπονα ο Γάλλος τουρίστας σε ένα άλλο μοναχό (αν ήταν κιόλας) ο οποίος του απάντησε με ένα <<ουδείς αλάνθαστος <<
Τι να πω ? πως ένας θρησκευόμενος (αν είναι) ξεχωρίζει τον λαό σε μουσουλμάνους η Ισραηλίτες ?
Λέει πως έζησε στην Ιερουσαλήμ και πως όσο ήταν εκεί, ήταν τρομοκρατημένος που όλοι γύρο του ήταν μουσουλμάνοι ......κάνουμε πολιτική στους ναούς ?
Από τότε που είναι εκεί έξω από την πόρτα και καραδοκεί, δεν μπαίνω πια στην μονή διότι θέλω να αποφύγω τον καυγά..
Ποιος ξέρει από πού φύτρωσε αυτός ο άνθρωπος και ποιος τον έβαλε εκεί για ξεναγό?

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/8/14 01:18

    Γιατί δεν το συζητούσες με τον ηγούμενο παρά βγαίνεις και το δημοσιοποιείς.
    Με τη πράξη σου αυτή δεν νομίζω να είσαι βαθειά θρησκευόμενος.
    Μάλλον θα έχεις κάνει πολλές ατιμίες και πήγαινες να βάψεις τους τοίχους για να συγχωρεθούν
    οι βρωμιές σου. Αντε ανθρωπέ μου ο θεούλης να σου δίνει φώτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/8/14 07:40

    Ενδιαφερον θεμα .. Συγκλονίστικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/8/14 08:08

    εχει απολυτο δικιο ο κυριος για την καταγγελια μισθοφορος των εβραιων ηταν! ενα μαυρο κορακι με περουκα που δεν ξερει τι λεει και τι κανει! κι εγω που δεν εχω σχεση με την εκκλησια ? γι αυτο να προσεχουμε τι λεμε κυριε που συγκλονιστηκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/8/14 08:42

    Σε πιον ηγουμενο να το πη αφου το ψαρη βρομαι απο το κεφαλη έχουν κανη της εκλισιες οιδιοκτισιεστους απο που να αρχισης ειναι για πολη φτισιμο η άνθρωποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21/8/14 09:35

    έισαι άθεος που προσπαθείς να βλάψεις εκ των έσω , οι θρησκευόμενοι δεν αποκαλούν τους μοναχούς ούτε ρασοφόρους ούτε μαυροφορεμένους , άντε ρε κρυφοκουμούνι , βρωμερέ λιγδιάρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος21/8/14 09:42

    "Το ποσοστό των βλακών στην κοινωνία είναι ασύλληπτο. Για να μπορέσουμε να τους ελέγξουμε θα πρέπει να φτιάξουμε μια θρησκεία με θεό πανταχού παρόντα και με τιμωρία ή επιβράβευση μετά θάνατο. Πούλα παραμύθι στους βλάκες" αλλά εσύ (ο κυβερνήτης) θα πρέπει να ζεις σε παραδειγματική λιτότητα".............. Πλάτωνος Πολιτεία.......

    Οσο για τους εβραίους γιατί τόσο μίσος? Εβραίος δεν ήταν και ο Χριστός που πιστεύετε? Εβραϊκή σέκτα δεν είναι ο χριστιανισμός? Στους εβραίους Αβράμ, Μοϋσή κτλ δεν πιστεύετε? Εβραϊκά ονόματα δεν δίνετε στα παιδιά σας? Εβραϊκές εορτές δεν γιορτάζετε?

    «Κανείς δεν πρέπει στα παιδιά του, των (Ελλήνων) προγονών να καλεί τα ονόματα, του πατέρα, της μητέρας, του παππού και του προπάππου, αλλά αυτά των δικαίων, (της Παλαιάς Διαθήκης).» – Ι. Χρυσόστομος, Περί Κενοδοξίας και πώς δει τους Γονείς Ανατρέφειν τα Τέκνα (690) 641.65

    - Περί των αρχαιότερων Εβραίων και γιατί τας γραφάς αυτών, από των Ελληνικών λόγων προτιμήσαμε.Ευσέβιος, Επίσκοπος Καισαρείας Παλαιστίνης (265-340 ΜΑΧΧ) Ευσέβιος ευαγγ. προπαρ. / εις τους ψαλμούς / αλληλούϊα. ριβ΄ 23.1352.34

    Πάπας Φραγκίσκος "μέσα σε κάθε χριστιανό υπάρχει και ένας εβραίος". περαστικά σας........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος21/8/14 10:45

    Το καλύτερο που έχεις να κάνεις ειναι να ενημερώσετε τον ηγούμενο της μονής καθώς και τον Μητροπολιτη Ρόδου, και κακώς δεν το εχετε πράξει μεχρι τώρα.
    Τέτοια περιστατικά καταγγελονται επίσημα, και χωρις καθυστέρηση. Δεν ειναι δουλειά των blogs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/8/14 17:05

      Φυσικά και δεν είναι δουλειά των blogs για να μην βγαίνουν τα άπλυτα στην φόρα και γίνεστε ρεζίλι των σκυλιών

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/8/14 21:30

      Πουλια στον αέρα πιάνεις! Πως το κατάλαβες;
      Ο κλασικός ο μαλακας ο Έλληνας. Εξυπνάδες, μεγαλοιδεατισμος, και ο αδικημένος απο το άδικο του κόσμου. Αξιος μαλακας

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος21/8/14 12:16

    ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/8/14 17:04

      Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος21/8/14 13:55

    Αναγνώστη (09:42 π.μ.) άσε της μπουρλοθεωρίες σου και κάνε στη μπάντα.
    Δεν νομίζω η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία να σε έχει βλάψει
    Τις "πολίτιμες θεωρίες σου" κράτησέ τες για το εαυτό σου και το συνάφι που σε ακολουθεί
    Αντε γειά σου και καλο παράδεισο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/8/14 17:02

      Εδώ ισχύει η ρήση του Σόλωνα «Ο αν μη ίδης, μη λέγε. Ειδώς σιγά».
      Να σου θυμίσω λοιπόν ότι οι ιεράρχες προτιμήσανε την Τουρκική σκλαβιά από την Ρωμαιοκαθολική κυριαρχία και ελευθερία όπως αναφέρει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Άνθιμος 1789 «Ο θεός μέσα στην συγκατάβασή του για να μας βοηθήσει να σωθούμε, μας έκανε σκλάβους των Τούρκων». Άλλωστε όπως γράφει και ο Άγγλος R.Walpole στο βιβλίο του “Travels in Various Countries” τ. Β΄, σελ. 216. «Όταν οι αγιορείτες ρασοφόροι είχαν δει την πρόοδο των τουρκικών όπλων στην ανατολή επί Ορχάν (1326-1362) και φοβήθηκαν ενδεχόμενη πτώση της Κωνσταντινούπολης , έστειλαν αντιπροσωπεία τους στην Προύσα, που ήταν τότε η πρωτεύουσα των Τούρκων, με πεσκέσι από 14 χιλιάδες τσεκίνια (τεράστιο ποσό. Που το βρήκανε οι υποτιθέμενοι πάμφτωχοι ασκητές;) στο σουλτάνο και ζήτησαν όπως οι καλόγεροι έχουν τις θρησκευτικές τους ελευθερίες και την αποκλειστική κατοχή του βουνού του Άθω, όταν τα νικηφόρα οθωμανικά στρατεύματα καταλάβουν την Κωνσταντινούπολη και καταλύσουν την εξουσία της βυζαντινής αυτοκρατορίας.» Ο τούρκος σουλτάνος δέχτηκε το πεσκέσι και τους όρους των μοναχών, που παραδίνονταν πριν από την παράδοση της Πόλης και τους έδωσε σχετικό φιρμάνι , το οποίο, υπήρχε στις Καρυές , όταν αυτός δηλ. ο άγγλος Walpole επισκέφτηκε το άγιο Όρος στις αρχές του 19ου αιώνα. Αυτούς τους όρους τήρησαν και οι μετέπειτα σουλτάνοι.
      Για το πως και γιατί έπεσε το Βυζάντιο μάλλον δεν το ξέρεις και το πόσο διεφθαρμένη ήταν η εκκλησία και ο κλήρος πριν και μετά την άλωση. Είναι χάσιμο χρόνου να στα γράψω γιατί θα χρειάζονταν πολλές σελίδες και εσύ Ελληνάρα μου Ξερόλας και Φανατικός Εβραιοχριστιανός, είσαι όπως οι Ταλιμπάν..... "πίστευε και μη ερεύνα".... περαστικά σου

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/8/14 17:03

      Ολοι θα πάμε στον παράδεισο (!!!) η κόλαση γέμισε

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος21/8/14 13:55

    χα χα χα χα εσυ που έκανες την καταγγελία είσαι μεγάλο νούμερο, είμαι σίγουρος οτι δεν γνωρίζεις που είναι το θάρρι και ποιο "ρασοφόροι" είναι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος21/8/14 16:24

    Σε πιο δεσποτη να παι να πη τα παραπονα που μονο της προμιθιες τον χρηματων απο τις εκλισιες ξερη να περνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος21/8/14 18:02

    είμαι Ελληνοαυστραλός και παραθερίζω στη Ρόδο. Επισκέφτηκα την Ιερά Μονή Θάρρι 2 φορές με 2 διαφορετικές παρέες φίλων από Αυστραλία.
    Οι εντυπώσεις μας άριστες από την υποδοχή του εν λόγω κυρίου (δεν ξέρω αν είναι μοναχός),η συμπεριφορά του και η ξενάγηση του άριστες,η δε γνώση της Αγγλικής γλώσσας από μέρους του άψογη!!!!!!
    Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο και τι υποκρύπτει η εν λόγω δημοσίευση!!!!
    Σίγουρα πάντως κάνει κακό!!!
    Εγώ την παραδίδω στην κρίση του Αρχαγγέλου αισθανόμενος ήδη ντροπή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος21/8/14 20:47

    Μενω εκπληκτος που διαβαζω αυτες τις αηδιες που χωρις καμια ντροπη εκφραζοντε σε αυτο το μπλογκ, πισω απο το πεπλο τις ανωνυμιας .. Εαν πραγματικα υπαρχει αυτος ο Γαλλος τουριστας που εκανε τα δηθεν παραπονα σε καποιον αλλον και εσυ ετυχε να το ακουσεις, αυτο σημαινει οτι το ατομο αυτο που εκτελει χρεη ξεναγου, ειναι πραγματικα αξιεπαινο, γιατι χιλιαδες αλλοι επισκεπτες φυγανε ενθουσιασμενοι οπως και εγω με την οικογενια μου.

    Ειμαι Ελληνοαμερικανος και επισκεφτηκα την μονή Θάρρι της Ροδου στις αρχες του Ιουλιου. Μας υποδεχθηκε ενας κυριος ντυμενος στα μαυρα -- δεν φορουσε ρασα, εαν βεβαια μιλαμε για τον ιδιο ξεναγο -- ο οποιος ηταν πολυ ευγενικος και μειναμε ολοι μας πολυ ευχαριστημενοι απο την ξεναγηση. Στο τελος της ξεναγησης μαλιστα του δωσαμε ενα μικρο ποσο σαν προσφορα και αμεσως το εβαλε στο παγκαρι.

    Καταγγελιες ανωνυμες, χωρις καμμια απολυτως βαση, απο ενα ατομο με φανερα ψυχικα προβληματα.. Χριστανιακα πραγματα...Αλλωστε, για αυτον τον λογο φτασατε την πατριδα μας σε αυτο το σημειο, γιατι δυστυχως τρωγεστε συνεχεια μεταξυ σας. Αντι λοιπον να κανεις κατι επικοδομητικο σαν "βαθειά θρησκευόμενος" που εισαι, καταγγελεις και επιτηθεσε σε καποιον που τον εζησα απο κοντα και εμεινα ενθουσιασμενος με την υποδοχη και την παρουσιαση του.

    Αν πραγματικα αναφερεσε στο ατομο αυτο με την γελεια αυτη κατηγορια, ειναι εμφανες οτι ακολουθης οδηγιες αλλων με τελειως διαφορετικα κινητρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/8/14 19:56

      ....... "διαβάζω αυτές τις αηδίες"...... "αναφέρεστε στο άτομο αυτό με την γελοία αυτή κατηγορία".......... Ελληναρά μου μάθε επιτέλους ότι ελεύθερος είναι ο καθένας να εκφέρει την γνώμη του. Οι χαρακτηρισμοί όχι μόνο σου επιστρέφονται αλλά φανερώνουν και το επίπεδο μόρφωσής σου. Αλλά μια που καταγγέλλεις τις ανώνυμες καταγγελίες, που είναι το ονοματάκι σου????

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος21/8/14 22:49

    ο ανώνυμος πρώτος τον λίθον βαλέτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/8/14 11:15

      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.... έχεις δίκιο.... αθάνατοι Ελληνες..... όπου και αν πάνε η ίδια συμπερηφορά και χαρακτήρας.... δεν αλλάζουν με τίποτα

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/8/14 11:17

      Οποτε θίγονται θρησκευτικά ζητήματα γίνεται ..."η ώρα του παιδιού".......

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος22/8/14 16:13

      κκκκκκ

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος22/8/14 16:26

      φίλε χρηστο μην χολίασκεσαι.
      είσαι πολύ ανθρώπινος ... και αυτοί τους ανθρώπους τους φοβούνται
      δεν είναι αμαρτία ο φόβος
      πρόσεχε την υγεία σου .

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *