ροή ειδήσεων

Νέος κίνδυνος στο Ιντερνετ: Απατηλά e-mails υπόσχονται χρήματα

Για απατηλά e-mails τα οποία υπόσχονται χρήματα με σκοπό να «ψαρέψουν» χρήστες του Ιντερνετ, προειδοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος...


Για e-mails «μαϊμού» τα οποία ισχυρίζονται ότι τα υποψήφια θύματα κέρδισαν μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να τους αποσπάσουν τα προσωπικά στοιχεία αλλά και λεφτά, προειδοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, η Δίωξη τονίζει πως οι εν λόγω δράστες στέλνουν μηνύματα στους παραλήπτες, στα οποία τους ενημερώνουν πως έχει επιλεγεί το e - mail τους από παγκόσμια κλήρωση γνωστής εταιρείας πληροφορικής και έχουν κερδίσει μεγάλο χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια, εφόσον ο παραλήπτης ανταποκριθεί, του ζητούν ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου, τραπεζικού λογαριασμού, φωτοτυπία ταυτότητας κ.ά. Μετά τη λήψη των ανωτέρω πληροφοριών ενημερώνουν τον παραλήπτη ότι, για να του αποσταλεί το ποσό θα πρέπει να προκαταβάλλει χρηματικό ποσό, μικρής συνήθως αξίας, για την κάλυψη απαραίτητων εξόδων όπως φόροι, έξοδα αποστολής κ.ά.

Εφόσον ο παραλήπτης ανταποκριθεί, του ζητούν ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες

Επισημαίνεται ότι τα μηνύματα αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθότι σε πολλές περιπτώσεις, προκειμένου να πείσουν τους παραλήπτες, χρησιμοποιούν το λογότυπο της εταιρείας, ονοματεπώνυμα υπαλλήλων της, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την επωνυμία της κ.λπ. και παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση αποστολής απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε μεγάλο αριθμό χρηστών του διαδικτύου.

Καλούνται οι χρήστες που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να μην απαντούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα και χρήματα καθότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *