ροή ειδήσεων

27.527 μερικοί επιτόποιοι έλεγχοι πανελλαδικά από τις Δ.Ο.Υ. και τα Τελωνεία



Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει τα συνοπτικά αποτελέσματα.... μερικών επιτόπιων ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, από τις Δ.Ο.Υ. και τα Τελωνεία της Χώρας, κατά το χρονικό διάστημα 7/7/2014 - 7/9/2014.

Α. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΠΙΤΟΠΙΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ Δ.Ο.Υ. ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Επί συνόλου 19.309 επιχειρήσεων που ελέγχθησαν από τα συνεργεία ελέγχων των Δ.Ο.Υ. το ανωτέρω διάστημα των 9 εβδομάδων, διαπιστώθηκαν σε 2.728 από αυτές συνολικά 6.814 παραβάσεις. Η παραβατικότητα εντοπίζεται κατά κύριο λόγο στη μη έκδοση στοιχείων.

Σε τουριστικές περιοχές της χώρας πραγματοποιήθηκαν 12.218 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι, με τις επιχειρήσεις που υπέπεσαν σε παράβαση να φτάνουν τις 1.961.

Σε 11.721 περιπτώσεις ο έλεγχος έλαβε χώρα σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εστίαση και τη διασκέδαση.

Υψηλότερη παραβατικότητα εμφάνισαν οι 886 επιχειρήσεις -πέραν των χώρων εστίασης διασκέδασης- που σχετίζονται άμεσα με τον τουρισμό (ξενοδοχεία, εκμετάλλευση παραλιών, ενοικιάσεις σκαφών, επιχειρήσεις με τουριστικά είδη, κ.α.), ενώ αρκετά χαμηλότερη ήταν η παραβατικότητα στις υπόλοιπες 6.702 επιχειρήσεις. Η μέση ποσοστιαία παραβατικότητα στην επικράτεια αυτές τις 9 εβδομάδες ήταν 14,13%.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο διάστημα αυτό απασχολήθηκαν κάθε εβδομάδα στα συνεργεία ελέγχου 360 υπάλληλοι Δ.Ο.Υ. κατά μέσο όρο, ενώ σε 3.233 περιπτώσεις ο έλεγχος των συνεργείων των Δ.Ο.Υ. πραγματοποιήθηκε νυκτερινές ώρες (22:00 έως 06:00 της επόμενης). Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση και το αμέσως επόμενο διάστημα.

Β. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΠΙΤΟΠΙΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Κατά το ίδιο διάστημα λειτουργίας των συνεργείων ελέγχου στα Τελωνεία (7/7-7/9/14) πραγματοποιήθηκαν στην επικράτεια συνολικά 8.218 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι στη διακίνηση προϊόντων που υπόκεινται σε ΕΦΚ, αυτοκίνητα οχήματα, εφοδιασμούς πλοίων κλπ.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τα τελωνεία Ε΄ Θεσσαλονίκης, Ν. Μουδανιών, Καβάλας, Κομοτηνής, Πατρών, Δ΄ Πειραιά, ΣΤ' Πειραιά, Ελ. Βενιζέλου, Ναυπλίου, Β΄ Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Λάρισας, Βόλου, Ρόδου, Ηγουμενίτσας, Μυτιλήνης, Δράμας, Ξάνθης και Σερρών.

Το μεγαλύτερο ποσοστό επί του συνόλου των μερικών επιτόπιων ελέγχων πραγματοποιήθηκαν στις τελωνειακές περιφέρειες Καβάλας και Θεσσαλονίκης, καθώς στις περιφέρειες αυτές παρουσιάζονται αυξημένοι κίνδυνοι κατά τη διακίνηση προϊόντων που πραγματοποιείται στα πλαίσια του διασυνοριακού εμπορίου με γειτονικές χώρες.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/9/14 13:05

    Τώρα μας δουλεύεται? Με την λίστα Λαγκαρντ τι γίνεται?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *