ροή ειδήσεων

Ιδιωτική χρηματοδότηση €400.000 στα ταμεία της Χρυσής Αυγής



"Μεμονωμένα περιστατικά" χαρακτηρίζει ο νομικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής... τις εγκληματικές ενέργειες μελών του κόμματος, στη συζήτηση στο ΣτΕ για την διακοπή χρηματοδότησης του κόμματος. Για ιδιωτική χρηματοδότηση 400.000 ευρώ έκανε λόγο ο δικηγόρος του Δημοσίου.

Τον ισχυρισμό ότι δεν είναι δυνατόν να τιμωρηθεί ένα ολόκληρο κόμμα εξαιτίας των έκνομων ενεργειών που διέπραξαν κάποια μέλη της Χρυσής Αυγής προέβαλε μεταξύ άλλων ο νομικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Παπαγρηγορίου κατά την διάρκεια της συζήτησης στο ΣτΕ περί της συνταγματικότητας ή μή της απόφασης για διακοπή χρηματοδότησης του κόμματος.
Όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων ο συνήγορος, η απόφαση για διακοπή της χρηματοδότησης του κόμματος είναι "κραυγαλέα αντισυνταγματική" καθ΄ως εκδόθηκε κατ΄εφαρμογή της απόφασης της Βουλής, προσβάλλοντας βάναυσα το δημοκρατικό πολίτευμα. "Ήταν μια φωτογραφική διάταξη για να εξοστρακιστεί και να εξοβελιστεί η Χρυσή Αυγή", είπε ο συνήγορος.
Σύμφωνα με τον συνήγορο, είναι απαράδεκτο να επιβάλλεται ποινή για πράξη που διερευνάται και μόνον με την άσκηση ποινικής δίωξης να στερείται το κόμμα χρηματοδότηση.
Ως προς την δράση της Χρυσής Αυγής, ο κ. Παπαγρηγορίου υποστήριξε ότι οι εγκληματικές ενέργειες που αποδίδονται σε μέλη της είναι "μεμονωμένα περιστατικά" και οι υπαίτιοι θα πρέπει να τιμωρηθούν. "Ωστόσο, δεν γίνεται οι ενέργειες αυτές να αποδίδονται σε έναν ολόκληρο πολιτικό οργανισμό. Η αναστολή χρηματοδότησης οδηγεί στον θάνατο το κόμμα, αφού δεν μπορεί να επιβιώσει με τις δεδομένες εκλογικές δαπάνες".
Από την πλευρά τους οι δικηγόροι του Δημοσίου υποστήριξαν ότι το ΣτΕ δεν δύναται να ελέγξει αποφάσεις της Ολομέλειας της Βουλής. Ως προς τα οικονομικά και τους πόρους επιβίωσης του κόμματος, οι συνήγοροι υποστήριξαν ότι η Χρυσή Αυγή δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα καθώς περίπου 400.000 ευρώ από ιδιωτική χρηματοδότηση και 150.000 ευρώ από τις βουλευτικές αποζημιώσεις πηγαίνει στο κόμμα.
"Για λόγους δημοσίου συμφέροντος δε μπορεί να χρηματοδοτηθεί κόμμα τα μέλη του οποίου και κυρίως ο αρχηγός του κατηγορούνται για εγκληματικές ενέργειες και έχουν ήδη προφυλακιστεί", είπαν οι συνήγοροι.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/9/14 14:31

    Κύριοι Συνιηγοροι έχει εκδικαστεί η υπόθεση να ούμε, και μιλάτε για εγκληματική Οργάνωση.
    Δηλαδης το ΠΑΣΟΝ και η Νέα Δημοτρομοκρατία δεν είναι εγκληματική θανατηφόρα Οργάνωση
    να ουμε δηλαδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *