ροή ειδήσεων

Στην Κάρπαθο παρουσιάζεται το πρότυπο πιστοποίησης Aegean Cuisine



Η εν λόγω ανοικτή εκδήλωση που διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου...
στα πλαίσια των δράσεών του για την τοπική γαστρονομία, θα διεξαχθεί στις 11.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στα Πηγάδια.

Αντίστοιχες ημερίδες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο, την Κω, την Κάλυμνο και τη Λέρο ενώ προγραμματίζεται και μία επιπλέον στο νησί της Αστυπάλαιας.

Τα μέλη του Δικτύου AEGEAN CUISINE καθώς και οι εστιάτορες και παραγωγοί τοπικών προϊόντων που ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε αυτό, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Νέο Πρότυπο, το οποίο επεξεργάστηκε η εταιρεία TUV HELLAS καθώς και για θέματα που άπτονται της Δωδεκανησιακής Γαστρονομίας.

Να θυμίσουμε ότι σκοπός του Δικτύου AEGEAN CUISINE, το οποίο αποτελεί μία πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, είναι η αξιοποίηση της πλούσιας οινο-γαστρονομικής παράδοσης των νησιών του Αιγαίου και η δημιουργία γαστρονομικού ενδιαφέροντος προορισμών σε άμεση συνάρτηση με τον παραγωγικό, πολιτιστικό και πολιτισμικό πλούτο των νησιών με σκοπό τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και της διεύρυνσης της τουριστικής αγοράς των νησιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Στο δίκτυο AEGEAN CUISINE μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις των Νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου οι οποίες πληρούν ορισμένα κριτήρια, η εκπλήρωση των οποίων διασφαλίζει ότι τα προϊόντα, τα αγαθά ή οι υπηρεσίες τις οποίες προσφέρουν, αντανακλούν και αναδεικνύουν την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα του Αιγαίου, πληρούν συγκεκριμένες ποιοτικές προδιαγραφές και προσφέρουν στον επισκέπτη - πελάτη συναίσθημα και εμπειρία.

Το παρόν υλοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 9 «Ανάδειξη της γαστρονομίας και της αιγαιακής κουζίνας στα Δωδεκάνησα», της πράξης με τίτλο «Προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» - Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου – με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

25/09/2014
Πηγή: www.agronews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *