ροή ειδήσεων

Πρώην υπουργός: Δεν υπάρχει ούτε πολιτική, ούτε στρατηγική στον τουρισμό!



Εντονα επικριτικός για την τουριστική πολιτική ήταν ο πρώην υφυπουργός Τουρισμού κ.Γιώργος Νικητιάδης....
σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Ρόδου "Δημοκρατική", δηλώνοντας ευθέως ότι δεν υπάρχει ούτε πολιτική ούτε στρατηγική στον τουρισμό, με βολές κατά της κυρίας Ολγας Κεφαλογιάννη. Ιδού το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης:

• Πως κρίνετε το γεγονός ότι η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη προτίμησε να επισκεφθεί την Πάτμο και όχι τη Ρόδο; Είναι στη σωστή κατεύθυνση η πολιτική που εφαρμόζεται για τον τουρισμό;

-Η κα Κεφαλογιάννη επισκέφτηκε την Πάτμο προφανώς γιατί εκεί θα έκανε τα μπάνια της, χωρίς να ενοχλείται από κανέναν. Είναι ντροπή το ό,τι δεν έχει επισκεφθεί τη Ρόδο μέχρι σήμερα. Ίσως βεβαίως φταίει, και το ό,τι δεν έχει και κάτι για να πει. Ό,τι γίνεται, οποιαδήποτε αύξηση στον τουρισμό μας, είναι αποτέλεσμα προσπαθειών που έγιναν κατά τα προηγούμενα έτη, της αξιέπαινης δραστηριότητας του ΣΕΤΕ και του κ. Ανδρέα Ανδρεάδη και της ασφάλειας που παρέχει σήμερα η περιοχή μας σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές μας.

Γελάω με αυτά που είπε στην Πάτμο η κα Υπουργός, που θυμήθηκε ξαφνικά τον Θρησκευτικό Τουρισμό. Πώς βοήθησε την Πάτμο στις έξι εκθέσεις της Μόσχας, που έγιναν ήδη όσο ήταν υπουργός και πώς προώθησε τον θρησκευτικό τουρισμό στα εκατομμύρια των ορθόδοξων Ρώσων; Δεν μπορεί να μας περνάει για τόσο κουτούς. Αφήστε τα όμως, ας μην ανοίξουμε αυτό το κεφάλαιο. Και μην με ρωτάτε να κρίνω την πολιτική που υπάρχει για τον τουρισμό, διότι από το κράτος αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε πολιτική για τον τουρισμό ούτε στρατηγική. Επαναλαμβάνω, ο ΣΕΤΕ μόνο και οι τουριστικοί παράγοντες προσπαθούν να σχηματίσουν ένα στοιχειώδη βηματισμό προς την τουριστική ανάπτυξη. Και το δυστύχημα είναι ότι η αντιπολίτευση ποιεί την νήσσαν… Πού είναι οι επίκαιρες ερωτήσεις για την έλλειψη στρατηγικής για τον τουρισμό; Πού είναι οι ερωτήσεις για τα τεράστια ζητήματα της τουριστικής πολιτικής; Βαράνε που και που καμιά μπαλοθιά στον αέρα σε σχέση με τις παραλίες και την δήθεν προστασία τους, αμολάνε κουταμάρες σε σχέση με τα γκολφ και τα μεγάλα συγκροτήματα και τέρμα. Πού είναι οι συγκεκριμένες προτάσεις τους για το all inclusive; Συμφωνούν ή διαφωνούν; Και τι θα κάνουν συγκεκριμένα γι’ αυτό, αν διαφωνούν; Τη Δευτέρα ο κος Τσίπρας, εξ’ όσων γνωρίζω, θα συναντηθεί με την ηγεσία του ΣΕΤΕ. Θα επαναλάβει όσα λένε οι δικοί του κατά καιρούς ή θα ζητήσει ξανά να τον αφήσουν μονάχο ένα δεκαπεντάλεπτο με την εικόνα της Παναγίας για να διαλογιστεί, όπως έκανε και στο Άγιον Όρος;

Ο κ.Νικητιάδης μίλησε για την επένδυση στην Αφάντου Ρόδου από τον ομογενή επιχειρηματία κ.Αγγελιάδη, λέγοντας:

"Η θέση μου για τη δημιουργία Γκολφ στην περιοχή μας είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια. Την έχω διατυπώσει και προσφάτως με αρθρογραφία στο «Βήμα» των Αθηνών. Μια σωστή αναπτυξιακή στρατηγική για τον τουρισμό της περιοχής απαιτεί, να γίνουν 3 γκολφ στη Ρόδο και 3 γκολφ στην Κω. Αυτός είναι ένας από τους τρόπους που μπορεί να διασφαλίσει τόσο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, όσο και την προσέλκυση τουριστών υψηλών εισοδημάτων. Ο κ. Αγγελιάδης ενεργεί ως ένας επενδυτής που έχει ως κίνητρο και το συναισθηματικό στοιχείο. Η ιδιαίτερη πατρίδα του, η Δωδεκάνησος, αποτελεί γι’ αυτόν κυρίαρχο λόγο για να επενδύσει στην περιοχή. Αυτό το σέβομαι και το χειροκροτώ. Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Αγγελιάδης θέλει να αλλάξει το πρόσωπο της περιοχής. Θέλει να πετύχει αυτό που αποκαλούμε «αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος». Σ’ αυτή την προσπάθεια και κατεύθυνση, εγώ θα είμαι δίπλα του. Το αν πρέπει να παραχωρηθούν σε ιδιώτες ακίνητα του Δημοσίου, η απάντησή μου είναι «ναι», υπό τις εξής παρακάτω προϋποθέσεις. Πρώτον, να διασφαλίζεται η απόλυτη προστασία και ισορροπία του Περιβάλλοντος. Δεύτερον, να διασφαλίζεται η διαρκής και αδιάληπτη πρόσβαση στις παραλίες ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ. Τρίτον, οποιαδήποτε παραχώρηση εκτάσεως του Δημοσίου να είναι ενταγμένη μέσα σε ένα στρατηγικό σχεδιασμό που θα έχει ήδη χαράξει η πολιτεία και κάθε δήμος χωριστά".

Τέλος, ερωτώμενος για τον θαλάσσιο τουρισμό στη Ρόδο, είπε:

"Ο θαλάσσιος τουρισμός δεν πήγε καλά φέτος στην περιοχή μας, διότι κανένας υπουργός δεν νοιάστηκε γι’ αυτόν, κανένας δήμαρχος δεν ασχολήθηκε σοβαρά με αυτόν και κανένας υπεύθυνος της Περιφέρειας δεν έκανε τίποτα άλλο γι’ αυτόν, εκτός από το να εκδίδει δελτία τύπου άνευ ουσίας. Η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού απαιτεί σχεδιασμό, απαιτεί σωστή προβολή, απαιτεί μάρκετινγκ, απαιτεί παρουσία στις αγορές της κρουαζιέρας και του γιότινγκ, απαιτεί επαφές με τους εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας στον κόσμο και απαιτεί, τέλος, να αντιληφθούμε ότι πέρασαν οι εποχές που ερχόντουσαν και έπεφταν στην αγκαλιά μας οι τουρίστες. Τώρα είμαστε υποχρεωμένοι εμείς οι ίδιοι να πάμε να τους φέρουμε."

madata.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/9/14 12:58

    Μα κύριε Νικητιάδη μου, για να υπάρχει σχεδιασμός και στρατηγική, θα πρέπει να υπάρχει πρώτα ΚΡΑΤΟΣ. Φτιάξτε πρώτα κράτος και μετά σχεδιάστε στρατηγικές. Αλλωστε ΟΛΟΙ σας ήσασταν περαστικοί ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ στο υπουργείο αυτό. Ευτυχώς και η ΤΡΟΙΚΑ και μάθαμε πόσους Δ.Υ. έχουμε!!!!!! Οσο και αν προσπάθησαν να μας φτιάξουν κράτος εμείς ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ. Αλλωστε μας συμφαίρει το χάος...... πως θα κάνουμε τις κομπίνες μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/9/14 00:38

    Γιωργάκη, σε έφαγε η Κεφαλογιάνη λόγω διαφοράς ..... στήθους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *