ροή ειδήσεων

Μήνυση σε Χαρδούβελη και Σαββαΐδου για τον ΕΝΦΙΑ



Για την τέλεση του αδικήματος της «καταπίεσης» του Ποινικού Κώδικα...

Μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου κατέθεσαν οι «Έλληνες Φορολογούμενοι» αναφορικά με την τέλεση του αδικήματος της «καταπίεσης» του Ποινικού Κώδικα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη μηνυτήρια αναφορά, στον Προϋπολογισμό του έτους 2014 που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων, από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), προβλέπονται έσοδα ύψους 2.650 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι, το σύνολο του ποσού που μπορεί να καταλογισθεί ως έσοδο από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων μπορεί να φθάσει στο ανώτατο ύψος των 2.650 εκατομμυρίων ευρώ. .

Ωστόσο σύμφωνα με δηλώσεις και δημοσιεύματα η βεβαίωση του ΕΝΦΙΑ, στα εκκαθαριστικά που εκδόθηκαν στις 31/7/2014, έφθασαν ή και ξεπέρασαν το ποσό των 3,2 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα που το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται για την έκδοση νέων εκκαθαριστικών με συνολικό ΕΝΦΙΑ που θα φθάνει στο ποσό των 3,2 δισ. ευρώ, ποσό που είναι ανώτερο απ' αυτό που ενέκρινε η Βουλή με την ψήφιση του Προϋπολογισμού του έτους 2014.

Η μήνυση αναφέρει πως κατά τη διάταξη του άρθρου 244 του Ποινικού Κώδικα, όποιος εν γνώσει εισπράττει φόρους, δασμούς, τέλη ή άλλα φορολογήματα, τιμωρείται με φυλάκιση. Για το λόγο αυτό οι «Έλληνες Φορλογούμενοι» αιτούνται «την άμεση και ενδελεχή ερευνά των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών προς ανεύρεση των υπαίτιων για την τέλεση του αδικήματος του άρθρου 244 του Ποινικού Κώδικα».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *