ροή ειδήσεων

Τσίπρας: Δέχτηκα απειλές για τη ζωή μου, όταν μίλησα για φοροφυγάδες


Απειλές για τη ζωή του όταν κατήγγειλε τη φοροδιαφυγή αποκάλυψε πως δέχτηκε... ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Κυριακής.

«Δέχτηκα κι εγώ απειλές όπως η κα Λαγκάρντ (σ.σ. αυτό το αποκάλυψε σε συνέντευξή της στους Financial Times η επικεφαλής του ΔΝΤ). Το 2012 δέχτηκα παρόμοιες απειλές όταν μου είπαν “έλα να μας βρεις να μας φορολογήσεις”. Αυτός τώρα βρίσκεται στη φυλακή», τόνισε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μίλησε για «μαφία που κυβερνά τη χώρα και απειλεί διεθνείς αξιωματούχους».

Εκλογές… χθές

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως και στην ομιλία του Σαββάτου, επανέλαβε το αίτημα για εκλογές… χθες, τονίζοντας ξανά ότι μόνο μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή και με διαπραγματευτική ισχύ θα μπορέσει να διαπραγματευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Η διαπραγμάτευση είναι κομβικής σημασίας, η χώρα πρέπει να διαπραγματευθεί και να μην αποφασίσουν οι άλλοι για εμάς χωρίς εμάς. Με κυβέρνηση Σαμαρά θα αποφασίσουν οι εταίροι, χωρίς η χώρα να διεκδικήσει, γι αυτό ζητάμε εκλογές, να προσφύγουμε το συντομότερο στη λαϊκή ετυμηγορία», είπε. Click4more: Γιατί επικαλέστηκε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ο Τσίπρας
Παράλληλα, επεσήμανε στις επερχόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει με διευρυμένα ψηφοδέλτια, όχι «πλυντήριο», για να κερδίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα επιδιώξει συνεργασία με πολιτικές δυνάμεις, αποκλείοντας όμως «αυτούς που μας οδήγησαν στο γκρεμό».

«Συγκυβέρνηση με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο δεν θα κάνουμε. Ούτε θα μας τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί να υπογράψουμε συμφωνίες για να γευτούμε λίγες ώρες τη γλύκα της εξουσίας. Εμείς είμαστε από άλλο ανέκδοτο», είπε.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για την κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί, λέγοντας πως «είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων», με ευέλικτο σχήμα και εκπλήξεις ως προς τα πρόσωπα που την απαρτίζουν.
Τόνισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ισχυρή εντολή, αφού με ποσοστό 26% δεν μπορεί να τα καταφέρει. «Άλλο να διαπραγματευτείς με 26% και άλλο με 36%», είπε.

«Προσβλητική η παροχολογία»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην κριτική της κυβέρνησης για «παροχολογία», σχετικά με τα όσα εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ. «Είναι προσβλητικό για τον κόσμο που υποφέρει να μιλάνε κάποιοι για παροχές», είπε και πρόσθεσε: «Είναι τρελοκομείο ο ΕΝΦΙΑ, έχει επικρατήσει παράνοια στον κόσμο, δεν έχει να πληρώσει. Είναι παροχή να καταργήσεις αυτό τον νόμο;».

Αναφερόμενος στον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που όπως ανακοίνωσε θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ όταν αυτός καταργηθεί, τόνισε πως υπολογισμός του δεν θα γίνεται με πλασματικές αξίες, θα υπάρχει προσαρμογή στις πραγματικές αξίες των ακινήτων, απαλλαγή της συντριπτικής πλειοψηφίας της πρώτης κατοικίας και ελάφρυνση για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, όχι τους πλούσιους.

arouraios.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *