ροή ειδήσεων

Ρέθυμνο: Καλλιεργούσε ναρκωτικούς κάκτους!



Παραισθησιογόνα ναρκωτική ουσία σε κάκτους που καλλιεργούσε...
57χρονος Ολλανδός σε ιδιόκτητο χώρο στον Ασώματο του δήμου Αγίου Βασιλείου, νότια του νομού Ρεθύμνου, εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές.

Πρόκειται για ένα νέο είδος ναρκωτικού το οποίο οι αρχές κατέγραψαν στο νησί και γενικότερα στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι το 2008 είχαν κατασχεθεί στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης δεκατρείς παρόμοιοι κάκτοι όταν κάποιοι προσπάθησαν να τους περάσουν εντός του ελλαδικού χώρου.

Ο συλληφθείς από την Ολλανδία καλλιεργούσε 246 κάκτους, που είναι γνωστοί με την επιστημονική ονομασία San Pedro/Peyote, με στόχο να παραγάγει την παραισθησιογόνο ουσία «μεσκαλίνη» η οποία σύμφωνα με τις αρχές έχει δράση παρόμοια εκείνης του ναρκωτικού LSD.

Η παραγωγή της συγκεκριμένης ουσίας γίνεται με την αποξήρανση των φύλλων και καταναλώνεται ως ρόφημα, με το κόστος της να φτάνει μέχρι και 15 ευρώ το γραμμάριο.

Ο 57χρονος Ολλανδός, γνωστός στις αστυνομικές αρχές από το παρελθόν για κατοχή ναρκωτικών, δραστηριοποιείται επαγγελματικά στις εναλλακτικές μορφές θεραπείας ενώ παράλληλα σε ιδιόκτητο χώρο μεγάλης έκτασης φιλοξενεί άτομα που συμμετέχουν σε διάφορα γκρουπ.

Κατά την έρευνα σε χώρους που κατοικούσε και χρησιμοποιούσε ο 57χρονος, πέρα των κάκτων και ποσότητας φυτών σε διαδικασία αποξήρανσης βρέθηκαν και 19,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Τόσο ο Ολλανδός όσο και ένας 32χρονος Πολωνός μαζί με μία 50χρονη από την Γερμανία που συνέλαβαν οι αστυνομικοί μαζί με τον καλλιεργητή των κάκτων, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, οι αρχές συνέλαβαν έναν 57χρονο από το Ρέθυμνο ως καλλιεργητή 19 δενδρυλλίων κάνναβης στην περιοχή Αλμπάν Μετόχι.

Η σύλληψη έγινε μετά από πληροφορίες για τον συγκεκριμένο 57χρονο στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν, δεκαεννέα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως τέσσερα μέτρα και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους σαράντα τεσσάρων γραμμαρίων.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *