ροή ειδήσεων

Για τουρκική μειονότητας σε Ρόδο και Κω μιλά επισήμως η Άγκυρα και καταδικάζει τα ψηφίσματα της Βουλής για τις γενοκτονίες



Ικανοποίηση για τη υιοθέτηση του αντιρατσιστικού νόμου από τη Βουλή εξέφρασε...
το τουρκικό ΥΠΕΞ, θέτοντας, όμως, ταυτόχρονα θέμα «τουρκικής μειονότητας», καθώς και «κοινότητας ατόμων τουρκικής καταγωγής σε Κω και Ρόδο». Πέραν τούτου, χαρακτήρισε τα ψηφίσματα της ελληνικής Βουλής για τις γενοκτονίες αβάσιμα.

Όπως διαβάζουμε στην Καθημερινή, η Άγκυρα χαιρέτισε την ψήφιση του αντιρατσιστικού με το σκεπτικό ότι «ανοίγει τον δρόμο για την τιμωρία πράξεων και δηλώσεων με σκοπό τις διακρίσεις και την περιθωριοποίηση», επισημαίνοντας ότι αυτές τις συμπεριφορές τις «έχουν υποστεί η τουρκική μειονότητα στη Δυτ. Θράκη και η κοινότητα των τουρκικής καταγωγής ατόμων που ζουν στην Κω και τη Ρόδο».

Η τελευταία αυτή αναφορά, που δεν γίνεται συχνά σε τουρκικά επίσημα έγγραφα, προκάλεσε προβληματισμό στο ΥΠΕΞ για το αν θα έπρεπε να εκδοθεί απάντηση. Οι διμερείς σχέσεις, πάντως, διέρχονται φάση ψυχρότητας και η Αγκυρα δεν καταβάλλει καμία προσπάθεια για καλύτερο κλίμα.

pygmi.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/9/14 21:09

    Ο ισχυρός επιβάλλει ότι του επιτρέπει η δύναμή του, ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του. Θουκυδίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/9/14 19:21

    Καλοί μαλάκες είμαστε και εμείς. Αντί να υπάρχει αναφορά στο αντιρατσιστικό για τις γενοκτονίες των τούρκων, τους έχουμε τώρα να βγαίνουν και απο πάνω με "διακρίσεις και περιθωριοποίηση" μειονοτήτων στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα μαίνεται ο καθημερινός πόλεμος που υφίστανται οι μειονότητες στην τουρκία.

    Και για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή...
    Οι τούρκοι είναι από την πιο δειλή ράτσα που υπάρχει. Δεν κάνουν τίποτα ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ πρώτα, ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Ότι από την άλλη μεριά ΔΕΝ πρόκειται να υπάρξει αντίδραση. Έτσι και αλλιώς δεν τους παίρνει για μαλακίες. Δεν τους παίρνει για το παραμικρό λάθος. Είναι πολύ κοντά στο να διαλυθούν εντελώς εκ των έσω. Ακόμα και στην Κύπρο, αν δεν υπήρχε προδοσία, δεν θα έπεφταν αλεξιπτωτιστές σαν να πήγαιναν εκδρομή. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν πάρει τα μυαλά τους αέρα τώρα τελευταία και κάποια στιγμή θα το πληρώσουν ακριβά. Όσο αφορά την Ελλάδα, ας μην ξεχνάνε τι υπομονή κάναμε το 40 με τους Ιταλούς με αποκορύφωση την βύθιση του εύδρομου ΕΛΛΗ στην Τήνο πριν τους πάρει ο διάλος και τους σηκώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *