ροή ειδήσεων

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΠΙΟ ΦΙΛΟΡΩΣΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ.


Υπέρ της στήριξης της Ουκρανίας τάσσεται η πλειονότητα των Αμερικανών και των Ευρωπαίων... σύμφωνα με την ετήσια έρευνα «Διατλαντικές Τάσεις» που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό ινστιτούτο German Marshall Fund (GMF)...
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 71% των Αμερικανών και το 68% των Ευρωπαίων έχουν αρνητική άποψη για τη Ρωσία.

Το 58% των Ευρωπαίων (σε Γερμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα και Σουηδία), οι οποίοι ερωτήθηκαν, εκτιμά ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η οικονομική και πολιτική βοήθεια προς την Ουκρανία, ακόμη και αν υπάρχει κίνδυνος να οξυνθεί η σύγκρουση με τη Ρωσία.

Οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές αυτής της άποψης είναι οι Σουηδοί (73%) και ακολουθούν οι Γερμανοί (65%).

Η μοναδική χώρα, στην οποία η άποψη αυτή στηρίζεται από τη μειοψηφία των ερωτηθέντων, ήταν η Ελλάδα (44%). Σχεδόν έξι στους 10 (61%) Ευρωπαίους προτείνουν την επιβολή σκληρότερων κυρώσεων στη Ρωσία, όμως ακόμη περισσότεροι (71%) διαφωνούν με την παράδοση στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία.

Στη Ρωσία, πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες (53%) θεωρούν ότι η χώρα τους θα πρέπει να διατηρήσει την επιρροή της στην Ουκρανία ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα έρθει σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Ρώσοι πιστεύουν επίσης ότι στα διεθνή θέματα η Μόσχα θα πρέπει να συνεργάζεται κατά προτεραιότητα «με τις αναδυόμενες χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα» (36%) και την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών (29%). Μόνο το 14% εκτιμά ότι θα πρέπει να συνεργάζεται με την Ε.Ε. και μόλις το 2% με τις ΗΠΑ. Ένας στους 10 (10%) κρίνει ότι η Ρωσία πρέπει να δρα μόνη της.

Όσον αφορά την ενδεχόμενη αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε., σχεδόν οι μισοί Ευρωπαίοι (51%) εκτιμούν ότι θα πρέπει να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες ώστε να ληφθούν υπόψη τα βρετανικά αιτήματα, ενώ το 38% πιστεύει ότι είναι προτιμότερο να φύγει χώρα και να μην γίνουν άλλες προσπάθειες. Οι Γάλλοι είναι οι μόνοι που κατά πλειοψηφία (52%) θα προτιμούσαν «να φύγει η Βρετανία από την ΕΕ».

Στο οικονομικό πεδίο, τρεις στους τέσσερις (73%) πιστεύουν ότι οι Βρυξέλλες δεν κάνουν αρκετά για να αντιμετωπίσουν την κρίση. Την άποψη αυτή εκφράζει μάλιστα το 88% των Ισπανών και το 87% των Ιταλών. Ωστόσο, πάνω από δύο στους τρεις (66%) θεωρούν ότι η ένταξη στην ΕΕ ήταν επωφελής για τη χώρα τους, ενώ το 28% διαφωνεί. Επιζήμια για τη χώρα θεωρεί την ένταξη στην ΕΕ το 42% των Ελλήνων, το 40% των Βρετανών, το 36% των Ιταλών και των Πορτογάλων. Μεταξύ αυτών που χαρακτήρισαν επιζήμια την ένταξη, το 45% πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε αρνητικές επιπτώσεις στην εθνική οικονομία.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 2-25 Ιουνίου σε δείγμα τουλάχιστον 1.000 ατόμων ανά χώρα.







Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *