ροή ειδήσεων

"Απογειώθηκε" η αεροπορική κίνηση: Πόσοι ξένοι ήρθαν φέτος στην Ελλάδα - Πού ταξίδεψαν οι Έλληνες



Εντυπωσιακά τα στοιχεία αεροπορικής κίνησης για το φετινό καλοκαίρι με τον Αύγουστο να καταγράφει επιδόσεις ρεκόρ...

Παρά το γεγονός ότι και ο Αύγουστος του 2013 είχε αρκετά θετική εικόνα, οι πτήσεις εξωτερικού φέτος κατέγραψαν αύξηση 15,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Οι πτήσεις εσωτερικού κατέγραψαν επίσης θετική πορεία, καθώς ήταν αυξημένες κατά 5,8%, ενώ οι αφίξεις (πρόκειται για διακινούμενους επιβάτες) εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 22,7%. Την ίδια στιγμή οι αφίξεις εξωτερικού ενισχύθηκαν κατά 15,4% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2013.

Η καλύτερη επίδοση των τελευταίων πέντε ετών

Σε απόλυτους αριθμούς, κατά την διάρκεια του 8μήνου του 2014, διακινήθηκαν σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας 31,4 εκατ. επιβάτες, έναντι 27,1 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και 26,2 εκατ. επιβάτες το 2012. Το 2011 διακινήθηκαν 27,7 εκατ. επιβάτες και το 2010 σε παρόμοια επίπεδα διακινήθηκαν 27,2 εκατ. επιβάτες.

Οι πτήσεις που απο-προσγειώθηκαν από όλα τα ελληνικά αεροδρόμια το 8μηνο του 2014 διαμορφώθηκαν στις 284.191, έναντι 263.143 πέρσι, 271.312 το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και 288.170 το 2011. Τα στοιχεία Ιανουαρίου - Αυγούστου του 2010, εμφανίζονται υψηλότερα από τα φετινά καθώς οι πτήσεις ανήλθαν στις 303.076. Κύκλοι της αγοράς επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που συνεχιστεί η θετική πορεία, το σύνολο του 2014 μπορεί να καταγραφεί ως ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών για την αεροπορική αγορά.





Πού "πέταξαν", εσωτερικά, οι Έλληνες για διακοπές;

Την υψηλότερη προτίμηση μεταξύ των αεροπορικώς προσεγγίσιμων προορισμών κατέγραψε το τρίμηνο Ιουνίου - Αυγούστου η Θεσσαλονίκη την οποία επισκέφθηκαν 28% περισσότεροι Έλληνες, με σκοπό την αναψυχή, σε σχέση με πέρσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών την επόμενη θέση, με βάση την αύξηση που παρουσίασε σε σχέση με πέρσι, κατέγραψαν τα Χανιά (12%) και το κορεσμένο αεροδρόμιο του Ηρακλείου στο οποίο προσγειώθηκαν 11% περισσότεροι Ελληνες επιβάτες σε σχέση με πέρσι. Αύξηση 8% παρουσίασε η Ρόδος όσον αφορά τις αφίξεις Ελλήνων με σκοπό την αναψυχή, η Μυτιλήνη με 5%, η Κέρκυρα και η Χίος με 4%.

Η Σάμος, η Κως και η Μύκονος κατέγραψαν άνοδο 3%, ενώ τα αεροδρόμια της Αλεξανδρούπολης, των Ιωαννίνων και της Καβάλας υποδέχθηκαν 2% περισσότερους Έλληνες ταξιδιώτες σε σχέση με πέρσι.



Πού ταξίδεψαν οι Έλληνες εσωτερικά για αναψυχή και για επαγγελματικούς λόγους;

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης καθώς την επισκέφθηκαν για κάθε λόγο (αναψυχή και επαγγελματικώς) 30% περισσότεροι επιβάτες σε σχέση με το διάστημα Ιουνίου - Αυγούστου 2013.

Στην δεύτερη θέση με αύξηση 12% βρίσκεται το Ηράκλειο, ακολουθούν τα Χανιά και η Ρόδος με 9%, και η Μυτιλήνη με 5%. Ενίσχυση 3% στις συνολικές αφίξεις Ελλήνων (για αναψυχή και για επαγγελματικούς λόγους) παρουσίασαν η Χίος, η Κέρκυρα, η Αλεξανδρούπολη, η Κως και η Σάμος. Μύκονος, Σαντορίνη, Ιωάννινα και Καβάλα υποδέχτηκαν 2% περισσότερους Ελληνες ταξιδιώτες σε σχέση με πέρσι.



Οι Έλληνες επέλεξαν την Κύπρο...

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία μετακινήσεων των Ελλήνων στο εξωτερικό οι οποίοι ταξίδεψαν κατά 10% περισσότεροι σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013 στην Λάρνακα, με σκοπό την αναψυχή. Ακολουθεί το Λονδίνο στην δεύτερη θέση συγκρίνοντας τα ποσοστά αυξήσεων, με 7% και η Κωνσταντινούπολη και η Ρώμη με 5% περισσότερους Έλληνες τουρίστες.

Μόλις 3% περισσότερους επιβάτες υποδέχθηκε το Παρίσι, ενώ όλοι οι υπόλοιποι προορισμοί (Μιλάνο, Βουκουρέστι, Άμστερνταμ, Βαρκελώνη, Γενεύη, Μόσχα, Βερολίνο, Νέα Υόρκη, Τίρανα και Σμύρνη) εμφάνισαν αύξηση της τάξης του 2%.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *