ροή ειδήσεων

Επιδημία παραπληροφόρησης για το ηλεκτρονικό τσιγάρο


Από ποιους ενορχηστρώνονται οι επιθέσεις και ποιοι τελικά ωφελούνται;
Ενορχηστρωμένη καμπάνια παραπληροφόρησης προσπαθεί το τελευταίο καιρό να τρομοκρατήσει...
τους εκατομμύρια ατμιστές και καπνιστές ανά τον κόσμο.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, εναρμονιζόμενος με τις πλέον έγκυρες επιστημονικές μελέτες υπογραμμίζει ότι το άτμισμα αποτελεί σήμερα μία διέξοδο για τους καπνιστές, η οποία μειώνει δραστικά τις βλαπτικές επιπτώσεις του καπνίσματος.

Πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια απέδειξε, ότι όλες οι ουσίες που ανιχνεύθηκαν στον ατμό του ηλεκτρονικού τσιγάρου, ήταν σε ποσοστά χαμηλότερα από τα όρια ασφαλείας που ισχύουν ακόμα και για τα εισπνεόμενα φαρμακευτικά σκευάσματα, ενώ τα επίπεδα οργανικών καρκινογόνων ήταν μηδενικά.

Τα συμπεράσματα αυτά καταδεικνύουν πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για απαγόρευση χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε εσωτερικούς χώρους, γεγονός όμως που αποσιωπήθηκε από τους «γνωστούς-άγνωστους» λασπολόγους, που προτίμησαν να προβάλλουν με έμφαση το ότι δήθεν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα εκπέμπουν τοξικά μέταλλα.

Ενδεικτικά επίσης, πρόσφατα, μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός σε ρεπορτάζ του για το ηλεκτρονικό τσιγάρο «οπτικοποίησε» πνεύμονες μαυρισμένους από το κάπνισμα, συνδέοντάς το ουσιαστικά με τις εικόνες που προβάλλονταν.

Αποκορύφωμα ήταν δημοσίευμα του περιοδικού New England Journal of Medicine, που αναφέρεται σε «μελέτη» δύο ερευνητών, όπου ποντίκια, κοκαϊνη και νικοτίνη αναμειγνύονται όλα μαζί στον μύλο της παραπληροφόρησης και του πολέμου όχι κατά του συμβατικού τσιγάρου όπως ίσως θα ανέμενε κανείς, αλλά του...ηλεκτρονικού. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα που είναι ανάξιο καν σχολιασμού, αναπαράχθηκε άκριτα από τα εγχώρια ΜΜΕ.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ), εκφράζει την αγανάκτηση του κλάδου για αυτή τη συνεχιζόμενη προσπάθεια παραπληροφόρησης που χρησιμοποιεί κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, αποδεικνύοντας τη μεγάλη ανησυχία όσων άμεσα ή επωφελούνται από την εκμετάλλευση της υγείας των καπνιστών και τον αγώνα που καταβάλλουν για διακοπή του καπνίσματος.

Στην πραγματικότητα, η πολεμική αυτή έχει τεράστιες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, διότι προσπαθεί να αποτρέψει τους καπνιστές από το να «προσχωρήσουν» στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, έναν εναλλακτικό τρόπο καπνίσματος, για τον οποίο όλα τα στοιχεία των επιστημονικών ερευνών συμφωνούν πως είναι σημαντικά λιγότερο βλαπτικός από το συμβατικό τσιγάρο.

Ο Σύνδεσμος επιφυλάσσεται να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο τρόπο που έχει στη διάθεση του, με στόχο τόσο την προστασία μιας εγχώριας βιομηχανίας που προσφέρει πολύτιμες θέσεις εργασίας, όσο και την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που βλάπτει πάνω από όλα τη δημόσια υγεία και τα δικαιώματα των καπνιστών και των ατμιστών.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *