ροή ειδήσεων

Τουρκία: Στις φλόγες νοσοκομεία, σχολεία και αγάλματα του Κεμάλ. 12 νεκροί [video]


Οι Κούρδοι ξεσηκώθηκαν κι η χώρα πνίγεται στο χάος και το αίμα...

Φωτιές σε νοσοκομεία, σχολεία, δημόσια κτήρια. Έβαλαν φωτιά σε άγαλμα του Κεμάλ, σε σημαίες του τουρκικού κράτους. 12 νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Η επέλαση των Τζιχαντιστών στο Κομπάνι κι η άρνηση της Τουρκίας να υποστηρίξει τους Κούρδους βύθισε την χώρα σε έναν απίστευτο κυκεώνα βίαιων επεισοδίων, με τουλάχιστον 12 νεκρούς.


Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά των τουρκικών μέσων ενημέρωσης πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ντιγιάρμπακιρ που θεωρείται η κουρδική "πρωτεύουσα" της Τουρκίας. Νεκροί αναφέρθηκαν επίσης στις πόλεις Μαρντίν, Σιίρτ, Μπατμάν και Μους.

Η μέχρι στιγμής επίμονη άρνηση του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, ΑΚΡ, να αναλάβει δράση υπέρ των Κούρδων της Συρίας στον πόλεμό τους εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους» έχει εξοργίσει την κουρδική μειονότητα στην Τουρκία. Παρά τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου ότι η κυβέρνησή του δεν θα επιτρέψει την πτώση της Κομπανί, η απραξία των τουρκικών δυνάμεων στα σύνορα έχει πείσει τους Κούρδους της Τουρκίας ότι η Αγκυρα παραμένει αδρανής ελπίζοντας πως ο πόλεμος με τους ισλαμιστές θα οδηγήσει στη φθορά των ένοπλων κουρδικών οργανώσεων της Συρίας.

Στην πλειοψηφικά κουρδική συνοικία Γκάζι της Πόλης, διαδηλωτές απέκλεισαν μεγάλη οδική αρτηρία πετώντας βόμβες μολότοφ και πέτρες στην αστυνομία, για να δεχθούν πυρά δακρυγόνων και νερά από πυροσβεστικές αντλίες.

Λίγες ώρες αργότερα, πλήθη συγκεντρώθηκαν στην εργατική συνοικία Εσεντεπέ της Κωνσταντινούπολης, όπου πυρπόλησαν άδειο αστικό λεωφορείο. Τα καύσιμα του λεωφορείου, που χύθηκαν στην άσφαλτο, προκάλεσαν λίγο αργότερα τροχαίο ατύχημα με πολλούς τραυματίες. Στη συνοικία Πέρα του κέντρου της Πόλης, μασκοφόροι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα και συγκρούστηκαν με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Την ίδια στιγμή, περίπου 500 Κούρδοι διαδηλωτές απέκλειαν τον δρόμο που οδηγεί στα αρχηγεία του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στην Πόλη και τη συνοικία Αβτσιλάρ, για να πραγματοποιήσουν ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία.

Στο κουρδικό Ντιγιαρμπακίρ της ΝΑ Τουρκίας, νεαροί πυρπόλησαν περιπολικό της αστυνομίας και τουλάχιστον άλλα δέκα ιδιωτικά οχήματα, για να επιτεθούν σε κρατικά κτίρια και να απωθηθούν από την αστυνομία. Στην επαρχία Μαρντίν, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, Κούρδοι διαδηλωτές έστρεψαν την οργή τους σε προτομή του Κεμάλ Ατατούρκ, την οποία αποκαθήλωσαν και κατέστρεψαν. Ανάλογες διαδηλώσεις σημειώθηκαν και σε άλλες κουρδικές πόλεις της ΝΑ Τουρκίας, όπως Μπατμάν, Βαν, Σιρνάκ, Σανλιούρφα και Χακάρι.

Στις Βρυξέλλες, 50 Κούρδοι διαδηλωτές εισέβαλαν χθες στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου, για να συναντηθούν τελικά με τον πρόεδρο του οργάνου, Μάρτιν Σουλτς. Στη Φρανκφούρτη, 500 Κούρδοι διαδηλωτές πορεύθηκαν από το τουρκικό προξενείο της πόλης στο αμερικανικό, απαιτώντας την ανάληψη δράσης κατά των ισλαμιστών. Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές γερμανικές πόλεις, όπως τη Βρέμη, το Αμβούργο και το Γκέτινγκεν.

Στην Ολλανδία, ομάδα Κούρδων κατέλαβε ειρηνικά τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη το κτίριο του Κοινοβουλίου στη Χάγη, ζητώντας ενίσχυση της ολλανδικής στρατιωτικής παρουσίας στα πεδία μαχών της Συρίας και του Ιράκ.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/10/14 20:33

    Σα το είχα πει και στο παρελθόν σε άθρο σχετικά με την Κύπρο και τις παραβιάσεις των Ελληνικών χωρικών υδάτων. Θα το ξαναπώ τώρα. Οι τούρκοι είναι δειλοί... Κότες λυράτες. Μόνο όταν ξέρουν ότι δεν θα υπάρξει αντίδραση από την άλλη πλευρά, κάνουν μαγκιές. Τώρα, την κάτσανε την βάρκα. Αντε να τα βάλεις με τους κατσαπλιάδες τους τζιχαντιστές. Τους κράζει όλος ο κόσμος και δεν τολμάνε να τα βάλουν με ένα μπουλούκι παλιομαλάκες. Ηρθε η ώρα να πληρώσουν τις μαλακίες τους και όλα τα κακά που έχουν κάνει στην ανθρωπότητα. Γιατί δεν πρόκειται για τίποτα άλλο από απολίτιστους μογγόλους που σε όλη την ιστορία τους δεν έχουν να δείξουν τίποτα άλλο στην ανθρωπότητα, παρα μόνο σφαγές, γενοκτονίες, βιασμούς και άλλα ωραία πράγματα. Και πολλές φορές και με τις πλάτες των μεγάλων δυνάμεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/10/14 13:01

    Συμφωνω εν μερη με τα παραπανω. Για τους πολεμους και σφαγες δεν μπορουμε να κατηγορησουμε κανεναν , γιατι πιστευω και εκεινοι λενε τα ιδια απεναντι για τους ελληνες γιαυτο και το μισος. Σιγουρα ο πολεμος δεν ειναι ότι καλύτερο και επειδη θα ξερεις την ιστορια των Ελληνων και της Ελλαδας σε κάθε πόλεμο δεν πήγαν απλα και κατελαβαν τοσα κρατη δίνοντας το χερι .Και οι Ελληνες πολεμησαν σκοτωσαν αλλα αυτό βέβαια είναι υπερηφανεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/10/14 13:48

      Ξέχασα να προσδιορίσω για τις σφαγές, ότι μιλούσα για σφαγές αμάχων.
      Φυσικά γίνονται σφαγές ανάμεσα στους εμπλεκόμενους στρατούς...

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *