ροή ειδήσεων

Αλλοι 199 παράνομοι μετανάστες την Τρίτη σε ελληνικά νησιά



Το ταχύπλοο σκάφος που εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης βορειοδυτικά της Λέσβου να μεταφέρει 34 παράνομους μετανάστες...
Στους 199 ανέρχεται ο έως τώρα ημερήσιος απολογισμός αφίξεων παράνομων μεταναστών σε ελληνικά νησιά την Τρίτη, εκ των οποίων οι 138 επιχείρησαν να βγουν στη Λέσβο.

Το πρωί οι λιμενικοί συνέλαβαν δύο διακινητές και 34 παράνομους μετανάστες, στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του νησιού.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, με τη συμμετοχή δύο πλωτών περιπολικών, συνέλαβαν έναν 52χρονο και έναν 40χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι μετέφεραν με το ταχύπλοο σκάφος «Ποπάι» τους παράνομους μετανάστες.

Στην ίδια θαλάσσια περιοχή πλωτό του Λιμενικού εντόπισε άλλους 45 παράνομους μετανάστες, ενώ 47 συνελήφθησαν το πρωί στη θαλάσσια περιοχή Λάψαρνα, όταν πλωτό περιπολικό του Λιμενικού ενημερώθηκε από ταχύπλοο σκάφος του Frontex για την πνευστή ακυβέρνητη λέμβο στην οποία επέβαιναν. Στη θέα του περιπολικού, την έσκισαν και έπεσαν στη θάλασσα.

Επίσης, στη Λέσβο, 12 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν πρωινές ώρες της Τρίτης, όταν σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού τούς εντόπισε σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, την οποία οι επιβαίνοντες κατέστρεψαν κι έπεσαν στη θάλασσα.

Στο μεταξύ, και στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Φαρμακονησίου εντοπίστηκαν και διασώθηκαν πρωινές ώρες της Τρίτης 23 παράνομοι μετανάστες.

Τους αντιλήφθηκε το τοπικό στρατιωτικό φυλάκιο και επιλήφθηκε ναυαγοσωστικό πλωτό του Λιμενικού, που εντόπισε τη φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο στην οποία επέβαιναν. Και στην περίπτωση αυτή, στη θέα των λιμενικών, οι επιβαίνοντες (21 άνδρες και δύο γυναίκες) έσκισαν τη λέμβο και έπεσαν στη θάλασσα.

Στη Σύμη, τέλος, στελέχη του Λιμενικού προέβησαν το πρωί στον εντοπισμό και τη διάσωση 38 παράνομων μεταναστών, σε βραχώδη περιοχή της βραχονησίδας Χονδρός.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *