επικαιρότητα

Ειδοποιητήρια για ΕΝΦΙΑ σε... 6000 νεκρούς!Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Πάνω από 6.000 νεκροί συμπολίτες μας αναμένεται... να "πληρώσουν" τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας ακινήτων αφού είχαν κάνει το λάθος να είναιιδιοκτήτες ακινήτων όσο βρίσκονταν εν ζωή.

Το αλαλούμ με τα... μεταθανάτια ειδοποιήτηρια έχει οδηγήσει τους κληρονόμους στις εφορίες οι οποίες καλούνται να λύσουν το γόρδιο δεσμό.

Όπως γράφει η «Καθημερινή της Κυριακής», οι συγγενείς των αποθανόντων αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να ακολουθήσουν – πολλοί από αυτούς για δεύτερη φορά – όλη τη διαδικασίαπου προβλέπει ο νόμος για τη δήλωση ενός θανάτου στο μητρώο της εφορίας,προκειμένου, στη συνέχεια, να αιτηθούν και τηδιαγραφή του φόρου, η οποία τους έχει ήδη καταλογιστεί.

Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις που το ίδιο ακίνητο έχει φορολογηθεί δύο φορές με ΕΝΦΙΑ, καθώς ο φόρος έχει καταλογιστεί: α) Και στο όνομα του κληρονόμου (δεδομένου ότι τα ακίνητα έχουν περιέλθει στη δική του μερίδα) β) και στο όνομα του εκλιπόντος (για την καταβολή του φόρου του οποίου είναι υπεύθυνοι, βάσει του νόμου και πάλι οι κληρονόμοι).

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης