ροή ειδήσεων

ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ: Αυτοί είναι οι Έλληνες Ευρωβουλευτές που ψήφισαν ΟΧΙ στις Γερμανικές Αποζημιώσεις!!! (ΛΙΣΤΑ)



Δεν ψήφισαν στην ευρωβουλή οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού για τις γερμανικές αποζημιώσεις…

Ανοιχτό άφησε τελικά το ζήτημα η Επιτροπή Αναφορών

ΟΧΙ ΨΗΦΙΣΑΝ

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ
  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΤΣΟΣ
  • ΕΛΙΖΑ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ
  • ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ
  • ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ
  • ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
  • ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ
  • ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΥΡΚΟΣ
  • ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΟΡΥΛΑΚΗΣ
Σκληρή μάχη προκειμένου να γίνει δεκτή η πρότασή του για διοργάνωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό την αιγίδα της Επιτροπής Αναφορών δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις έδωσε στις Βρυξέλλες στις 07/10/2014, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες και Ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ως γνωστόν, ο Νότης Μαριάς είχε υποβάλλει την πρόταση του μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 24/9/2014.
Η πρόταση του Νότη Μαριά τέθηκε τελικά σε ψηφοφορία στην κλειστή συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών στις 07/10/2014 και υπερψηφίστηκε μόνο από τους Ευρωπαίους Αντιφεντεραλιστές και την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά.

Την καταψήφισαν η K.O. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο συμμετέχει η ΝΔ, η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην οποία συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και οι Πράσινοι.

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς, ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση του στην Ολομέλεια της Επιτροπής Αναφορών προκειμένου να υπάρξει ονομαστική ψηφοφορία και να διαφανεί δημόσια η θέση κάθε Πολιτικής Ομάδας και κάθε Ευρωβουλευτή.

Μετά από συνεχείς αντεγκλήσεις του Νότη Μαριά με την Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Αναφορών, τα μνημονικά Ευρωπαϊκά κόμματα ανέκρουσαν πρύμνα, άλλαξαν τη στάση τους και προκειμένου να μην εκτεθούν δημόσια δέχθηκαν το ζήτημα της δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις να παραμείνει ανοικτό στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Αναφορών, ενόψει της διοργάνωσης των δημοσίων ακροάσεων κατά το β’ εξάμηνο του 2015.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νότης Μαριάς έχει θέσει ήδη το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς της Ελλάδα (πολεμικές επανορθώσεις, κατοχικό δάνειο, αποζημιώσεις συγγενών θυμάτων) στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 14/07/2014.
Επίσης, στις 1/10/2014 έθεσε στο Ευρωπαϊκό Kοινοβούλιο και το ζήτημα της επιστροφής των αρχαιολογικών θησαυρών που λεηλάτησαν οι ναζί κατά την κατοχή.

Πηγή: http://dimokratiko.blogspot.com

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/10/14 09:48

    Η πρόταση του Νότη Μαριά τέθηκε τελικά σε ψηφοφορία στην κλειστή συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών στις 07/10/2014 και υπερψηφίστηκε μόνο από τους Ευρωπαίους Αντιφεντεραλιστές και την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά. Την καταψήφισαν η K.O. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο συμμετέχει η ΝΔ, η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην οποία συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και οι Πράσινοι.

    ΝΔ (ΟΧΙ)
    Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος,
    Θοδωρής Ζαγοράκης

    ΕΛΙΑ (ΟΧΙ)
    Εύα Καϊλή, Νίκος Ανδρουλάκης

    ΠΟΤΑΜΙ (ΟΧΙ)
    Γιώργος Γραμματικάκης, Μιλτιάδης Κύρκος

    ΣΥΡΙΖΑ (ΝΑΙ)
    Μανώλης Γλέζος, Σοφία Σακοράφα, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γιώργος Κατρούγκαλος, Κωνσταντίνος Χρυσόγονος

    ΚΚΕ (ΝΑΙ)
    Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος

    ΑΝΕΛ (ΝΑΙ)
    Νότης Μαριάς

    Τα “ΝΑΙ” αφορούν τα κόμματα που ψήφισαν υπέρ της πρότασης να δοθούν οι Γερμανικές αποζημιώσεις…

    Όχι στην αποζημίωςη για την σφαγή στο Δίςτομο, στο Μεςόβουνο Κοζάνης, Καλάβρυτα, στη Πηγή, στην Αδέλη, στο Λουτρό, στο Παλαιοχώρι, στα Σαχτούρια, στο Μαγαρικάρι, στο Μονοδέντρι, στη Κερκίνη, στους Ρόγους, τη Σούρτζα και Βραϊλα, στο Καρπενήσι, στη Κάψη, στη Φραγκίστα, στο Μικρό και Μεγάλο Χωριό, στη Μακρακώμη, στον Αγ. Βλάσση και… ὧν οὐκ ἔστιν ἀριθμός, ὧν οὐκ ἔστιν τέλος…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/10/14 16:46

    Ρε πατριώτες γιατί δεν αναφέρεται τα ονόματα των Ευρωβουλευτών που ψήφησαν κι `αυτοι ΝΑΙ.
    Στρατηγοί: Επιτήδειος - Συναδυνός - Φουτούλης. της "εγκληματικής οργάνωσης" Χ.Α.
    Να τα βλέπετε με την κουφ@λ@ τον Θεοδωράκη Σταύρο που ψήφησαν ΟΧΙ το ΠΟΤΑΜΙ
    Εμ θα τον μάλωνε ο θείος του Σημίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/10/14 20:33

    Δεν περιμέναμε απο τους "ευρύπρωκτους" κατά τον Διογένη να ψηφίσουν ενάντια στην ντιρεκτίβα της Μέρκελ για να μην της χαλάσουν την διάθεση.... Ο πρόεδρος της Δικτατορίας που είναι άραγε????? Αφαντος και αυτός, σιγά που θα πήγαινε κόντρα στην "δεύτερή του πατρίδα"!!!! Να πως καταστράφηκε αυτή η χώρα, από "ανθρωπάκια" μαριονέτες που ρίχνουν κυβερνήσεις και βάζουν μέσα όλη την αφρόκρεμα της εγκληματικότητας στην Ελλάδα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/10/14 00:20

      Ρε φιλε μην τους κατηγορεις.Μην ξεχνας ποιος ειναι υπευθυνος που βρισκονται εκει που βρισκονται.Ποιος τους εδωσε την εξουσια?Το γουρουνι ειναι γουρουνι.Αν το βαλεις στο σαλονι σου και σε χεσει αυτο θα φταιει?

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *