επικαιρότητα

Σύσκεψη για τις ενεργειακές ανάγκες της Ρόδου


Ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος συναντήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου... με τον κ. Κ. Ζωντανό , πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο και στελέχη της ΔΕΔΔΗΕ ( Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας ), με θέμα συζήτησης το νέο κέντρο παροχής ενέργειας στη Ρόδο .
Με δεδομένες τις μεγάλες ενεργειακές ανάγκες του νησιού της Ρόδου η ΔΕΔΔΗΕ ( θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ) έχοντας εξασφαλίσει τις απαραίτητες αδειαδοτήσεις , προσανατολίζεται να προχωρήσει σε επένδυση της τάξεως των 15.000.000 ευρώ προκειμένου να αναβαθμίσει το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας .
Το νέο κέντρο διανομής θα γίνει στην πόλη της Ρόδου(προϋπάρχει αυτό που λειτουργεί από το 1976 στο Ροδίνι ) στη περιοχή του Αγίου Νικολάου στο χώρο του παλιού κτιρίου της ΔΕΗ .
Τα μηχανήματα που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον και όπως διαβεβαίωσαν τα στελέχη της ΔΕΔΔΗΕ δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων.
Ως ακράδαντο επιχείρημα φέρουν ότι θα υπάρχουν εργαζόμενοι της ΔΕΗ στο νέο κέντρο .
Το νέο δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας θα ολοκληρωθεί το 2016 , το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα που θα ολοκληρώνεται και το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο , σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών της ΔΕΔΔΗΕ .
Ο κ. Χ. Κόκκινος επισήμανε την ανάγκη ενεργειακής θωράκισης του νησιού της Ρόδου , αλλά και των υπολοίπων νησιών του Νοτίου Αιγαίου διότι παρουσιάζονται αυξημένες ανάγκες .
Επίσης ζήτησε οι δραστηριότητες της εταιρείας να προστατεύουν το περιβάλλον , να μην υπάρχουν επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών και η ζωή τους να γίνεται καλύτερη .
Τέλος τόνισε ότι λόγω της βαριάς καθημερινότητας που βιώνει ο Έλληνας πολίτης να εξετάσει η ΔΕΗ το ενδεχόμενο περαιτέρω διευκολύνσεων εξόφλησης των λογαριασμών , «το πάγωμα» του τιμολογίου της και γιατί όχι και τη μείωση του.

Πηγή: ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/10/14, 4:48 μ.μ.

    Τα ίδια παντελάκη μου, τα ίδια παντελή μου..... τίποτα δεν αλλάζει αν δεν αλλάξουν τα πρόσωπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης