ροή ειδήσεων

"Ο Ναός της Αμφιπόλεως Τάφος του Αλεξάνδρου"



Η σχέση της Σφίγγας με την Αθανασία, υποδηλώνεται από τη χρήση της στο Ναϊκόταφικό μνημείο που ήταν για τον Αλέξανδρο...

«Ο Ναός της Αμφιπόλεως, κατασκευάσθηκε για τη μυστική ταφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου», όπως υποστηρίζει ο ερευνητής της Αρχαιολογίας, στο δεύτερο μέρος της αποκλειστικής συνέντευξής του στην εφημερίδα «Τα Γεγονότα», η οποία δημοσιεύεται σήμερα σε συνέχεια:

Αναφέρει συγκεκριμένα ο αχραιολόγος που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Σας αποκάλυψα ότι στο λόφο Καστά έχουμε ένα Ναϊκό συγκρότημα και ένα τριγωνισμόν στην επιλογή της Αμφίπολης, όπου η νοτιοδυτική κατεύθυνση του Ναού, περνά από Σαμοθράκη και δείχνει την Αλεξάνδρεια της Βαβυλώνας. Στην άλλη κατεύθυνση η Βαβυλώνα, αν συνδεθεί με το Ναό του Άμμωνος Διός στη Σίβα, δημιουργεί ένα τρίγωνο που η απόσταση του ναού Καστά από τη Βαβυλώνα είναι 2090 χιλ. Αν διαιρεθεί με την απόσταση Αμμωνείου -Λόφου Καστά που είναι 1290 χιλ., προκύπτει φ=1,62.

Το φ(1,618) είναι η χρυσή αναλογία που υπάρχει σε κάθε τέλεια κατασκευή στη φύση. Σε αυτό το σημείο, θα σας αποκαλύψω το μυστικό της κατασκευής που ο Δηνοκράτης εφάρμοσε στο Ναϊκό συγκρότημα που κρύβεται στο λόφο Καστά. Στις εκστρατείες του ο Αλέξανδρος, είχε μηχανικούς που μετρούσαν τις αποστάσεις από τις κατακτήσεις του με το οδοιπορικό στάδιο (157,4m) και όχι με το Αττικό στάδιο(185m). Έτσι κατασκεύασε τον τύμβο κυκλικό με διάμετρο (157,4m) και περίμετρο 497 που αν διαιρέσουμε 495/157,4 βρίσκουμε το π=3,14. Ακόμα το ύψος του λίθινου περιμετρικού τοίχου που είναι 2 οργιές(1,574) =3.14 δίνει και πάλι το γνωστό μας π. Μέσα λοιπόν στην τέλεια αυτή κυκλική κατασκευή, εγκλώβισε την κατασκευή του στηριζόμενος στη χρυσή τομή φ=1,618 ως εξής: παρατηρήσετε την τελευταία αποκάλυψη των Καρυάτιδων

Οι καρυάτιδες έχουν ύψος 2,27m και βρίσκονται πάνω σε μια μαρμάρινη βάση ύψους 1,40m, διαιρώντας 2,27/1,40 βρίσκουμε την τέλεια αναλογία 1,62=φ. Ακόμα και η είσοδος στο Ναό, όπως και η είσοδος μεταξύ των βάσεων των Καρυάτιδων, έχουμε και πάλι τον ίδιο αριθμό 1,62 m=φ. Ακόμα και στις αναλογίες του τριμερούς ιερού που μέχρι τώρα έχει ανασκαφεί, βρίσκουμε την χρυσή τομή φ».



* Δηλαδή τι άλλο μπορεί να μας αποκαλύψει η αναλογία του φ;

«Αν είναι σωστές οι μετρήσεις που κάναμε το 2005 στο λόφο Καστά θα πρέπει να πάει η κ. Περιστέρη πολύ βαθιά για να βρει τα ταφικά στοιχεία, περίπου στα 9,2m από το επίπεδο που βρίσκεται ο χώρος των Καρυάτιδων».

* Πως το εντοπίζετε αυτό το βάθος;

«Με βάση το οδοιπορικό στάδιο 157,4, το ύψος του λόφου Καστά ήταν 1 πλέθρο δηλαδή 26,23m. Πάνω σε αυτό ήταν τοποθετημένη η βάση του Λέοντα που προεξείχε 8,3m και πάνω σε αυτή ήταν ο Λέοντας με ύψος 5,13m. Δηλαδή έχουμε την αναλογία 26,23/8,3=8,3/5,13=1,618=φ.

Τώρα, το συνολικό ύψος του τύμβου μέχρι το άνω μέρος του Λέοντα, θα ήταν συνολικά 26,23+8,3+5,13=39,46m και επειδή η ακτίνα του κύκλου είναι το μισό του σταδίου 78,7 για να διατηρείται η σχέση του φ, σε σχέση με το βάθος στο κέντρο του τύμβου, τότε έχουμε 78,7/1,618=48,64. Αν αφαιρέσουμε το 39,46, βρίσκουμε ότι το βάθος θα είναι στα 9,2m από το σημερινό επίπεδο».

* Δηλαδή, τι βλέπετε να είναι στο Γεωμετρικά κατασκευασμένο Ναϊκό συγκρότημα που περιγράφετε με βάση το π3,14 και το φ1,62;

« Η Ολυμπιάδα ως μεγίστη ιέρεια μυημένη στα Καβείρια μυστήρια, παράγγειλε την κατασκευή αυτού του Ναού που έκρυβε μέσα του τα απόλυτα συμπαντικά στοιχεία που οδηγούν στην Αθανασία. Να φαντασθείτε ότι ακόμα και οι Σφίγγες στην είσοδο, δηλώνουν ετυμολογικά το διττό στοιχείο, δηλαδή είχε να κάνει με τελετές Μύησης στο Γρίφο μεταξύ θανάτου και Αθανασίας, σε όσους ήταν μυημένοι να τον κατανοήσουν.

Η σχέση της Σφίγγας με την Αθανασία, υποδηλώνεται από τη χρήση της στο Ναϊκόταφικό μνημείο που ήταν για τον Αλέξανδρο. Έτσι η Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου κάλεσε τον Δηνοκράτη το 323 να κατασκευάσει το ναϊκό συγκρότημα, για να τοποθετήσει τον Θεό παιδί της. Ο Αλέξανδρος σαν θεός, δεν μπορούσε να θαφτεί σε ένα Σήμα-τάφο, αλλά σε ένα Ναό που θα του έδινε μεταφυσικά την αθανασία.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *