ροή ειδήσεων

Η άμμος είναι ο νέος παγκόσμιος χρυσός



"Χρυσή" θεωρείται η αξία της άμμου, αφού είναι απαραίτητη στην βιομηχανία του πετρελαίου και της τεχνολογίας, όμως όσο πάει και εκλείπει...

Τεράστιοι αμμόλοφοι και αμμώδεις ακτές σε όλο τον κόσμο εξαφανίζονται αφού η άμμος τροφοδοτεί μία μαύρη αγορά πολλών εκατ. δολαρίων. Η άμμος είναι πολύτιμη για μία μεγάλη γκάμα εφαρμογών, από τσιπάκια Η/Υ και κινητά, μέχρι κατασκευή γυαλιού και τσιμέντου, ωστόσο η μαζική εκμετάλλευση της αλλάζει την γεωμορφολογία δεκάδων κρατών.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, η Κίνα και η Ινδία θέλουν όλο και περισσότερη άμμο για τα νέα τεχνολογικά προϊόντα που παράγουν, όμως παρά τους αυστηρούς περιορισμούς, η μαύρη αγορά οργιάζει με τους κλέφτες άμμου να δραστηριοποιούνται σε περισσότερες απλό 60 χώρες παγκοσμίως.

Το 2012, μόνο η Γερμανία, εξόρυξε 235.000.000 τόνους άμμου και αμμοχάλκου με το 95% να προορίζεται για την οικοδομική της βιομηχανία.

Στην κοινότητα Ριμπέιρα ντα Μπάρκα στο Πράσινο Ακρωτήρι οι ακτές τις έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από τις παράνομες αμμοληψίες και η θάλασσα και η αλμύρα ροκανίζουν τα θεμέλια των σπιτιών.

Η στάθμη του νερού, στα σημεία όπου έχει κλαπεί η άμμος έχει ανέβει επικίνδυνα, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν για βαρύτατες συνέπειες σε όλο τον πλανήτη.

Η εξαφάνιση της άμμου διαταράσσει βίαια τα θαλάσσια οικοσυστήματα και η αποψίλωση των ακτών συνεπάγεται ακόμη πιο ακραία καιρικά φαινόμενα και λειψυδρία.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *