ροή ειδήσεων

Η Τουρκία αγοράζει πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου για την κυπριακή ΑΟΖ!



Συνεχίζουν ακάθεκτοι την πολιτική των προκλήσεων οι Τούρκοι.... Μετά το σκηνικό της έντασης, που έχει δημιουργηθεί με το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» που περιφέρεται στα θαλάσσια οικόπεδα της Κύπρου, οι κυβέρνηση της Τουρκίας αποφάσισε να κάνει ένα ακόμα ιδιαίτερα προκλητικό βήμα.
Εμφανίζεται απο αποφασισμένη να «στήσει» πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Την ώρα που το «Μπαρμπαρός» παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, κάνοντας σεισμικές έρευνες στα θαλάσσια οικόπεδα της Κύπρου, η Τουρκία έχει έρθει σε επαφή με τουλάχιστον δύο εταιρείες για να στήσουν πλατφόρμα, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες απάντησαν αρνητικά.
Μετά τη διπλή άρνηση, η Αγκυρα σχεδιάζει να προχωρήσει στην αγορά της δικής της πλατφόρμας η οποία στοιχίζει από 100.000 έως 150.000 εκατ. ευρώ από το Αζερμπαϊτζάν.
Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν έρθει ήδη σε επαφή με τη Socar, την κρατική εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν, παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διπλωματικές πηγές στην Λευκωσία ανέφεραν ότι εάν η Τουρκία προχωρήσει στην ενοικίαση ήαγορά πλατφόρμα και την μεταφέρει νοτίως του νησιού εντός των κυπριακών οικοπέδων, τότε ασφαλώς και δεν θα γίνεται πλέον λόγος για εισβολή αλλά κατάληψη και κατοχή της θαλάσσιας περιοχής της Κύπρου.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *