ροή ειδήσεων

Κως: Το δράμα μιας οικογένειας που έχασε το μωρό της



Το δράμα μιας οικογένειας από την Κω, που έχασε πριν από λίγες εβδομάδες το μόλις 18 μηνών... νήπιό της από επίμονο βήχα και υψηλό πυρετό, συγκλονίζει τη Βρετανία! Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε βρετανική ιστοσελίδα η μητέρα του Λουκά, Σάρα Σπανού, περιγράφει τις τελευταίες στιγμές του παιδιού της, ενώ επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες στο τοπικό νοσοκομείο της Κω, αφού, όπως εξηγεί η ίδια, είναι χωρίς παιδίατρο για τέσσερα χρόνια, με τους γονείς να βασίζονται στους ιδιώτες ιατρούς.

Η νεαρή Βρετανή υπήκοος, που μαζί με τον σύζυγό της και τον μεγαλύτερο γιο τους εγκατέλειψε μετά το τραγικό γεγονός για πάντα το νησί των Δωδεκανήσων με προορισμό την Αγγλία, αναφέρει: «Η ζωή μας καταστράφηκε. Πρέπει να αφήσουμε το σπίτι μας, ό,τι αγαπάμε, για να κρατήσουμε το παιδί που μας απέμεινε ασφαλές. Κάθε λεπτομέρεια εκείνης της νύχτας θα μας κυνηγάει για πάντα».

Ο Λουκάς πέθανε γύρω στις 5.30 τα ξημερώματα της 4ης Οκτωβρίου σε νοσοκομείο της Αθήνας, 14 ώρες αφότου η μητέρα του διαπίστωσε ότι είχε πυρετό στην Κω.

Στη συνέντευξή της η μητέρα του Λουκά περιγράφει όλα όσα συνέβησαν από τις 9.00 το βράδυ που τον είδε ο γιατρός στο νησί μέχρι τη μεταφορά του στο τοπικό νοσοκομείο για λήψη οξυγόνου και τις εξετάσεις αίματος που έδειξαν ότι είχε κάποιο βακτηριακό πρόβλημα. Επίσης, αναφέρθηκε και στην ειδική πτήση με προορισμό την Αθήνα, όπου έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή: «Τον οδήγησαν γρήγορα σε ένα δωμάτιο όπου δεν επιτρεπόταν να μπούμε. Επειτα από 20 λεπτά ένας γιατρός μάς φώναξε μέσα. Μας είπαν ότι ήταν ζωντανός αλλά πολύ, πολύ άρρωστος. Είχε πάθει καρδιακή και αναπνευστική ανακοπή και δεν ήξεραν γιατί. Το παιδί δεν μπορούσε να αναπνεύσει μόνο του. Τον έβαλαν στην Εντατική. Μετά από 30 λεπτά ήρθαν και μας είπαν ότι η καρδιά του είχε σταματήσει».
Espressonews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *