ροή ειδήσεων

Γκάφα του ΕΟΤ: Έβαλαν εικόνες από την Χιτλερική Ολυμπιάδα σε σποτάκι για την Ελλάδα!


Απίστευτη γκάφα από τον ΕΟΤ. Στο φιλμάκι που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες... με τίτλο «Gods, Myths, Heroes» στα πλαίσια της ελληνικής τουριστικής καμπάνιας για το 2015 είχαν συμπεριληφθεί σκηνές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο ναζιστικό Βερολίνο του Αδόλφου Χίτλερ.

Την αποκάλυψη έκανε ο Guardian με δημοσίευμα του στο οποίο χαρακτήρισε το φιλμάκι πρσβλητικό και αναφέροντας ότι στα πλάνα περιέχονται εικόνες από την τελετή έναρξης της Ολυμπιάδας του Χίτλερ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ η βρετανική εφημερίδα,, στο βίντεο, ένας ξανθός, γαλανομάτης αθλητής- στα ιδανικά της προπαγάνδας του Χίτλερ- εμφανίζεται να κρατά την Ολυμπιακή δάδα ενώ ανεβαίνει τα σκαλιά για να ανάψει το βωμό. Πρόκειται για κομμάτι από υλικό της Λένι Ρίφενσταλ, της αγαπημένης προπαγανδίστριας του Χίτλερ.

Ο Guardian πριν δημοσιοποιήσει το θέμα ειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση για την γκάφα με αποτέλεσμα το επίμαχο βίντεο να αποσυρθεί από το youtube.

«Μία σκηνή από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936 συμπεριλήφθηκε κατά λάθος, την οποία θα αφαιρέσουμε αμέσως και θα επανορθώσουμε», δήλωσε στην εφημερίδα ο γ.γ. του υπουργείου Τουρισμού Πάνος Λειβαδάς.

Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει παράλληλα στο ρεπορτάζ της ότι είναι λάθος η συνηθισμένη παρουσίαση της Ελλάδας ως τη γη των θεών, των μύθων και των αρχαίων ηρώων.

«Για ανεξήγητους λόγους το βίντεο ξεκινά με ένα πλάνο της Νέας Υόρκης και αφηγητής είναι ένας Αμερικανός, ο οποίος μετείχε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 1984, ενώ δεν περιλαμβάνει εικόνες από τη σύγχρονη ζωή ή τους νέους, καινοτόμους Ελληνες», αναφέρει το δημοσίευμα του Guardian.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *