ροή ειδήσεων

Τι να προσέξετε πριν πάτε το παιδί σας πρώτη φορά στο θέατρο



Το παιδικό θέατρο αποτελεί μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία για τα μικρά παιδιά αφού η παρακολούθηση μιας παράστασης....
δεν τα διασκεδάζει απλά, αλλά τα ψυχαγωγεί, τα διδάσκει, τα βοηθά να κατανοήσουν τον κόσμο και τον εαυτό τους.

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλές παιδικές σκηνές, ωστόσο πριν αποφασίσετε να παρακολουθήσετε μια παράσταση με το μικρό σας, καλό θα είναι να σκεφτείτε τα ακόλουθα:


Την ηλικία του παιδιού. Τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν μια θεατρική παράσταση χωρίς να κουραστούν ή να δυσανασχετήσουν περίπου από τα 3 ή 4 χρόνια τους. Ωστόσο δεν απευθύνονται όλα τα έργα στις ίδιες ηλικίες, γι’ αυτό πριν επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι το έργο ταιριάζει στην ηλικία του παιδιού σας.

Την υπόθεση του έργου. Τα παιδιά ενθουσιάζονται όταν βλέπουν στο θέατρο έργα με ήρωες που ήδη γνωρίζουν μέσα από τα βιβλία και τα παραμύθια. Αρχικά επιλέξτε μια παράσταση που ταιριάζει στα ενδιαφέρονται και τις προτιμήσεις του μικρού σας και αν του αρέσει, μπορείτε σταδιακά να του γνωρίσετε και καινούριες ιστορίες.
Καλή προετοιμασία. Τα παιδιά μπερδεύουν το πραγματικό με το φανταστικό και γι’ αυτό θα πρέπει από πριν να τους έχετε εξηγήσει ότι αυτό που θα δουν είναι απλά ένα παραμύθι, μια ιστορία που δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα. Επίσης, για την πρώτη σας φορά καλό θα είναι να επιλέξετε μια παράσταση χωρίς θανάτους ηρώων ή ζώων και χωρίς σκηνές βίας.
Αν και τα περισσότερα πιτσιρίκια εντυπωσιάζονται στο θέατρο, υπάρχουν και παιδιά που βαριούνται και δεν αντέχουν να παρακολουθήσουν την παράσταση ως το τέλος. Μην τα πιέσετε, αφού έτσι το πιο πιθανό είναι να επιτύχετε το αντίθετο από αυτό που θέλετε. Φύγετε και προσπαθήστε ξανά σε μια άλλη παράσταση.

πηγή: mother

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *