ροή ειδήσεων

Κοιμάσαι αργά; Τότε διάβασε αυτό το άρθρο..



Περισσότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη έχουν όσοι προτιμούν να κοιμούνται...
αργά το βράδυ και να... ξυπνούν αργά το πρωί!


Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές στη Γερμανία, οι οποίοι για πρώτη φορά εντόπισαν διαφορές στον εγκέφαλο ανθρώπων που είναι «βραδινοί τύποι» και ατόμων που προτιμούν να ξυπνούν νωρίς το πρωί και να κοιμούνται αργά το βράδυ. Η μελέτη διεξήχθη από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Άαχεν,

με τη συμμετοχή ατόμων που ανήκουν στις δύο παραπάνω κατηγορίες, αλλά και ατόμων που βρίσκονται σε μια μέση κατάσταση.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μια ειδική τεχνική απεικόνισης του εγκεφάλου, με τη βοήθεια της οποίας εντόπισαν τις διαφορές που υπάρχουν στη λευκή ύλη του εγκεφάλου, που καθορίζουν τις προτιμήσεις που έχει καθένας σε ό,τι αφορά τον ύπνο. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι εκείνοι που προτιμούν το ξενύχτι παρουσιάζουν μείωση στην ακεραιότητα της λευκής ύλης στις περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με την κατάθλιψη.

Παρόλο που οι επιστήμονες έλαβαν υπόψη τους τα επίπεδα του καπνίσματος και της κατανάλωσης αλκοόλ, θεωρούν ότι είναι πιθανό να υπάρχουν παραλλαγές γονιδίων που μεταβάλλουν το βιολογικό ρολόι του ανθρώπινου οργανισμού, ωθώντας το προς τη νύχτα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αν συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να επηρεάζεται η δομή του εγκεφάλου, η οποία με τη σειρά της προφανώς θα ασκεί αρνητικές επιδράσεις σε ό,τι αφορά την υγεία.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *