ροή ειδήσεων

Ιντερπόλ: Οι τζιχαντιστές ταξιδεύουν σαν τουρίστες με κρουαζιερόπλοια



Οι επίδοξοι μαχητές του Ισλάμ, προκειμένου να ενταχθούν στους κόλπους των τζιχαντιστών σε...
Συρία και Ιράκ φέρονται, σύμφωνα με την Ιντερπόλ, να ταξιδεύουν μέσω κρουαζιέρας.
Ο λόγος σύμφωνα με τον επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής της Ιντερπόλ Pierre St Hilaire και τον απερχόμενο αρχηγό της υπηρεσίας Ronald Noble, οι αυστηριοποίηση των ελέγχων στα αεροδρόμια, ακόμη και σε αυτό της Τουρκίας, της χώρας-πέρασμα από και προς το Ισλαμικό Κράτος, οδήγησε τους επίδοξους μαχητές της ISIS να βρουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησεις.
Ετσι, έχει παρατηρηθεί μια αδικαιολόγητη αύξηση των εισιτηρίων κρουαζιέρας με προορισμό είτε ενδιάμεσο είτε τελικό τη Νικομήδεια της Τουρκίας και άλλων τουρκικών πόλεων και από εκεί είτε οδικώς είτε πεζοί περνούν τα σύνορα για να ενταχθούν στους κόλπους των τζιχαντιστών.
«Επειδή ακριβώς γνωρίζουν ότι τα αεροδρόμια ελέγχονται εξονυχιστικά πλέον, υπάρχει ζήτηση για κρουαζιερόπλοια που ταξιδεύουν σε αυτές τις περιοχές. Υπάρχουν στοιχεία ότι άτομα, κυρίως στην Ευρώπη, ταξιδεύουν περισσότερο προς τη Νικομήδεια και άλλα μέρη για να ενταχθούν σε έναν τέτοιο τύπο δραστηριότητας» δήλωσε ο Noble στο Associated Press.
Η Ιντερπόλ ελπίζει να εξαπλώσει το σύστημα δεδομένων της από τις λίστες των επιβατών αεροπλάνων και των επιβατών που ταξιδεύουν μέσω κρουαζιέρας, αλλά και των καταθετών σε τράπεζες και των επισκεπτών σε ξενοδοχεία.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *