ροή ειδήσεων

Πώς ζουν οι Ελληνες: Οι μισοί δεν έχουν ίντερνετ -Εχουν αυτοκίνητο, αλλά όχι πάρκινγκ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ


Σχεδόν τα μισά νοικοκυριά στην Ελλάδα δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και ζουν σε σπίτια...
χωρίς μόνωση, έχουν αυτοκίνητο αλλά όχι και θέση να το παρκάρουν, ενώ ανακυκλώνουν.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τις ανέσεις των νοικοκυριών της χώρας. Σύμφωνα με αυτά λοιπόν, το 57,1% δεν έχει σύνδεση στο ίντερνετ. Η πιο «δικτυωμένη» περιοχή της Ελλάδας είναι η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών, με το 65,2% των νοικοκυριών να έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο, ενώ στον αντίποδα η Ευρυτανία έχει το μικρότερο αντίστοιχο ποσοστό με μόλις 13,4%.

Χωρίς μόνωση είναι το 45,6% των συνολικών κατοικιών της χώρας (2.903.594 κατοικίες), ενώ κάποιο είδος μόνωσης διαθέτουν 3.468.307 κατοικίες (ποσοστό 54,4%). Η περιφερειακή ενότητα με το μεγαλύτερο ποσοστό κατοικιών με κάποιο είδος μόνωσης, είναι η Πιερία με 71,5%, ενώ στην Κάρπαθο εμφανίζεται το μεγαλύτερο ποσοστό κατοικιών χωρίς μόνωση (78,8%).

Σε ό,τι αφορά τις πηγές ενέργειας, το 92,9% των νοικοκυριών χρησιμοποιεί ηλεκτρικό ρεύμα για το μαγείρεμα, ενώ το 66,7% βασίζεται στο πετρέλαιο για τη θέρμανση και το 49,5% χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό για ζεστό νερό.

Το 45,5% των νοικοκυριών διαθέτει ένα αυτοκίνητο, ενώ 893.035 (20,3%) έχουν δύο οχήματα και ένα 3,8% διαθέτει περισσότερα. Ομως, οι Ελληνες περνούν αρκετές ώρες ψάχνοντας για θέση, αφού το 66% δεν έχει πάρκινγκ, την ώρα που ένα τυχερό 25,8% διαθέτει κάτι τέτοιο. Πάντως, υπάρχει και ένα 4,6%, που παρότι δεν έχει αυτοκίνητο, έχει τουλάχιστον μία θέση στάθμευσης.

Ο μικρότερος μέσος αριθμός αυτοκινήτων ανά νοικοκυριό εμφανίζεται στις Σποράδες με 0,7 οχήματα, ενώ ο μεγαλύτερος στην Ανατολική Αττική με 1,4.

Τέλος, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι περισσότεροι Ελληνες ανακυκλώνουν, αφού το 51% των νοικοκυριών προωθεί τα απορρίμματα για αυτό το σκοπό. Το μεγαλύτερο ποσοστό εμφανίζεται σε νοικοκυριά με χαμηλό μέσο όριο ηλικίας (20-29 ετών), ενώ μικρότερο στους μεγαλύτερους (60-69 ετών).

«Πρωταθλητές» στην ανακύκλωση είναι οι κάτοικοι της περιφερειακής ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών (81,1%), ενώ τις χειρότερες επιδόσεις στο θέμα έχουν η Κάρπαθος (1,5%) και η Θάσος (1,6%).

iefimerida.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *