ροή ειδήσεων

Τέσσερα χρόνια με αναστολή στον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του



Τι αποφάσισε το δικαστήριο
Για τα ανακριβή πόθεν έσχες - Το δικαστήριο επέβαλε στο ζεύγος...
χρηματική ποινή 10.000 ευρώ στον καθένα και παράλληλα τους υποχρέωσε να καταβάλουν και αποζημίωση στο ελληνικό δημόσιοΣε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες που αφορά στο έτος 2009 καταδικάστηκαν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Στο δικαστήριο δεν παρέστησαν ούτε ο πρώην υπουργός ούτε η σύζυγός του, αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

Η ποινή που τους επέβαλλε το δικαστήριο είναι μετατρέψιμη προς 10 ευρώ την ημέρα και έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.


Παράλληλα το δικαστήριο με την απόφασή του επέβαλε στο ζεύγος Παπαντωνίου χρηματική ποινή 10.000 ευρώ στον καθένα και παράλληλα τους υποχρέωσε να καταβάλουν και αποζημίωση στο ελληνικό δημόσιο.

Τώρα, το ζεύγος Παπαντωνίου θα δικαστεί και πάλι την επόμενη Πέμπτη όπου και έχει προγραμματιστεί η δεύτερη δίκη για το ίδιο αδίκημα, δηλαδή για παράβαση δήλωσης πόθεν έσχες που αφορά στο έτος 2008. Πρόκειται και πάλι για κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Αντίθετα, βούλευμα αναμένεται για την κατηγορία της κακουργηματικής παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες για το έτος 2010 την οποία επίσης αντιμετωπίζει το ζεύγος Παπαντωνίου.


Το σκέλος αυτό της δικογραφίας βρίσκεται στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο και θα αποφανθεί για το εάν ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του θα δικαστούν και για ποια ακριβώς κατηγορία.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *