ροή ειδήσεων

«Ο Ιησούς παντρεύτηκε τη Μαγδαληνή και είχε δύο παιδιά»



Αρχαίο χειρόγραφο φέρεται να είναι το «χαμένο» 5ο Ευαγγέλιο...

Οι συγγραφείς ενός νέου βιβλίου υποστηρίζουν πως έχουν βρει αποδείξεις από ένα αρχαίο χειρόγραφο, ότι ο Ιησούς είχε αποκτήσει δύο γιους μαζί με τη Μαρία Μαγδαληνή!

Πρόκειται για την ίδια ιστορία που αφηγείται και ο Dan Brown στο διάσημο πλέον «Κώδικα Ντα Βίντσι», όπως και πλήθος άλλων συγγραφέων με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον «δικό μας» Νίκο Καζαντζάκη στον «Τελευταίο Πειρασμό».

Ωστόσο, το τελευταίο βιβλίο με τίτλο «Το Χαμένο Ευαγγέλιο», όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail, εστιάζει σε μια ιστορία που βρέθηκε σε χειρόγραφα που χρονολογούνται από το 570 μ. Χ., είναι γραμμένα στα Συριακά, μια γλώσσα στη Μέση Ανατολή που χρησιμοποιήθηκε μεταξύ του 400 και του 800 μ.Χ και σχετίζεται με τα Αραμαϊκά, τη δηλαδή γλώσσα που μιλούσε ο Ιησούς.

Τα χειρόγραφα σε περγαμηνή βρίσκονταν στα αρχεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Βρετανίας για σχεδόν 20 χρόνια, αφότου τοποθετήθηκαν εκεί από το Βρετανικό Μουσείο που τα είχε αγοράσει το 1847 από έναν έμπορο ο οποίος ισχυρίστηκε πως τα είχε βρει σε ένα μοναστήρι της Αιγύπτου.

Τα τελευταία 160 χρόνια, λίγοι ακαδημαϊκοί είχαν ασχοληθεί με τα έγγραφα που θεωρούνταν ήσσονος σημασίας.

Ωστόσο, ένας εβραιοκαναδός σκηνοθέτης ταινιών, ο Simcha Jacobovici και ο καθηγητής θρησκειολογίας στο Τορόντο, Barrie Wilson, αποφάσισαν να μελετήσουν τα χειρόγραφα. Μετά από 6 χρόνια μελετών, είχαν πλέον πειστεί πως είχαν αποκαλύψει το χαμένο 5ο Ευαγγέλιο που αφηγείται την ιστορία της ζωής του Ιησού και σύμφωνα με τους ίδιους γράφτηκε από τους 4 Ευαγγελιστές, Ματθαίο, Μάρκο, Λουκά και Ιωάννη, τον 1ο αιώνα μ.Χ.

Ο Jacobovici ισχυρίζεται πως τα χειρόγραφα των 29 κεφαλαίων είναι στην πραγματικότητα αντίγραφο του 6ου αιώνα του 5ου Ευαγγελίου! Μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται ν παρουσιάσει τα ευρήματά του, σε εκδήλωση της Βρετανικής Βιβλιοθήκης.





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/11/14 19:27

    Καλά για νέο μας το λες?? Εχει βουϊξει ή υφίλιος εδώ και πολλά χρόνια και συ κρυφό καμάρι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/11/14 23:20

    οτι του φανει του λολοστεφανη... τι αλλο θα ακουσουμε ? ασχολείθητε με κατι πιο σημαντικο και αφηστε τις ανοησιες του καθε ενα... ωρα ειναι να ψαχνουμε τους απογονους του Χριστου και να αφησουμε τα τουρκικα πλοια να αρμενιζουν στο αιγαιο πελαγος... ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ.... αλλα κι αλλα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/11/14 02:08

    Ναι 2 παιδια και 13 εγγονια σαν δεν ντρεπομαστε λιγο λεω γω τα χουμε κανει ολα σαλατα και δεν βλεπουμε την τυφλα μας και τα χαλια μας ξεπουλησαμε την ιστορια μας βλεπε συνοστησμος στην σμυρνη κτλ ξεφτυλησαμε την γλωσσα μας αφησαμε να ποδοπατουν την αξιοπρεπεια μας δανειστες και μη και ο καθε τυχαρπαστος λυσαμε ολα τα προβληματα μας και τωρα γιναμε και ληξειαρχοι του Χριστου να τα ξεπατωσουμε ολα λοιπον να μην μας μεινει τιποτα να ησυχασουμε οπως ελεγε και ο λαληστατος κ Κισιγκερ για να τελειωνουμε με τους ελληνες τρια πραγματα πρεπει να κανουμε να κτυπησουμε την ιστορια τους να ποδοπατησουμε την γλωσσα τους και να αφανησουμε την πιστη τους και μαλλον ειναι πολυ κοντα να το πετυχουν με την δικη μας ανοχη και την προβαλλομενη εξυπναδα μας που στο τελος καταντα βλακεια γιατι στην προσπαθεια μας να φτασουμε τα μετρα της σημερινου δυτικου πολυτισμου ξεχασαμε οτι εμεις υπηρξαμε η απαρχη του και καταντησαμε να μας μεταχειριζονται ποιοι αραγε;; αυτοι που τους δωσαμε τα φωτα χειρωτερα απο τα ζωα τους την εποχη που αυτοι ζουσαν με προβιες περαστικα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *