ροή ειδήσεων

Ντίζελ και λίγα κυβικά επιλέγουν οι Έλληνες



Η στροφή στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα κυβισμού έως 1.600 κ.ε., καταγράφεται... μέσα από τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων.

Από τα 6.003 επιβατικά αυτοκίνητα που πουλήθηκαν τον περασμένο μήνα, 4.101 ήταν πετρελαιοκίνητα, 1.817 βενζινοκίνητα, 42 υβριδικά, 20 φυσικού αερίου, 18 διπλού καυσίμου και 5 ηλεκτρικά.


Όπως λοιπόν προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, 7 στα 10 αυτοκίνητα που πρωτοκυκλοφορούν στους δρόμους ελληνικούς δρόμους, είναι ντίζελ εκδόσεις.

Παράλληλα, το 93,6% των συνολικών ταξινομήσεων επιβατικών αυτοκινήτων του Οκτωβρίου αφορά αυτοκίνητα με κινητήρα ως 1.600 κυβικά εκατοστά.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν σαφή μεταστροφή των των συνηθειών των Ελλήνων καταναλωτών, οι οποίοι, πλέον, δείχνουν σαφή προτίμηση σε αυτοκίνητα με χαμηλό κόστος χρήσης.

Η αγορά των επιβατικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΑΑ, συνέχισε για δωδέκατο διαδοχικό μήνα τη θετική της πορεία, σημειώνοντας αύξηση 20,8% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Στο πρώτο δεκάμηνο του έτους, ταξινομήθηκαν συνολικά 59.847 επιβατικά αυτοκίνητα, συγκριτικά με 48.981 την ίδια περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 22,2%.

Η ανάκαμψη που εμφανίζει η αγορά καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων, αποδίδεται κυρίως στη σταθερότητα που παρουσιάζει η καταναλωτική εμπιστοσύνη τους τελευταίους μήνες και τη σταδιακή αποκλιμάκωση της ύφεσης, ενώ σημαντικό ρόλο έχει διαδραματίσει και η ιδιαίτερα θετική πορεία του τουρισμού στη χώρα μας.

Ωστόσο, παρά τη γενικότερη αποκλιμάκωση της ύφεσης που αποτυπώνεται στα επίσημα στατιστικά στοιχεία, τα νοικοκυριά συνεχίζουν να υφίστανται ισχυρές πιέσεις κυρίως εξαιτίας της συσσώρευσης φορολογικών υποχρεώσεων το τελευταίο διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, η ανοδική πορεία της αγοράς αυτοκινήτου δε σημαίνει σε καμία περίπτωση την επαναφορά της στα προ κρίσης επίπεδα, αφού ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης που παρατηρείται στην αγορά επιβατικών αυτοκινήτων, οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στην ιδιαίτερα χαμηλή βάση σύγκρισης με το προηγούμενο έτος, καθώς ο κλάδος αυτοκινήτου κατέγραψε τα τελευταία χρόνια ζημιές της τάξης του 80%.

Οι λιανικές πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων συνέχισαν για τρίτο διαδοχικό μήνα να προπορεύονται των εταιρικών πωλήσεων, με τη συμμετοχή τους, από τις αρχές του έτους, να ανέρχεται σε 49%.

Όσον αφορά στον Οκτώβριο, σχεδόν 6 στα 10 νέα επιβατικά αυτοκίνητα που πουλήθηκαν ήταν σε ιδιώτες (54,5%), με τη συμμετοχή των εταιρικών πωλήσεων να ανέρχεται σε 45,5%. Οι πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων επιβατικών αυτοκινήτων συνεχίζουν, για δέκατο έκτο διαδοχικό μήνα, να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών (σχεδόν 7 στα 10 καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα).

Δημήτρης Δοντάς
news247

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *