ροή ειδήσεων

Προσωρινά κρατούμενοι εγγονή και εγγονός για τη δολοφονία της γιαγιάς τους στη Ρόδο



Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας... η 29χρονη και ο 26χρονος που κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της γιαγιάς τους. Της 69χρονης χήρας που φέρονται να σκότωσαν στις 3 Νοεμβρίου, μέσα στο σπίτι της για... μια τηλεόραση.

Η τακτική Ανακρίτρια Ρόδου χθες εξέτασε μόνο το σκέλος της υπόθεσης που αφορά το φόνο,
ενώ ενημέρωσε τους κατηγορούμενους και τους συνηγόρους υπεράσπισης τους κ.κ. Φώτη Ρωμαίο και Στέλιο Αλεξανδρή ότι θα απολογηθούν εκ νέου την προσεχή εβδομάδα για την κατηγορία της ληστείας από κοινού από την οποία επήλθε ο θάνατος η οποία τους έχει ήδη απαγγελθεί.

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν χθες, όπως ήταν αναμενόμενο, οι κατηγορούμενοι για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και συγκεκριμένα για την αγορά και για τη μεσολάβηση στην αγορά, έναντι 150 ευρώ, της τηλεόρασης που αφαιρέθηκε από το σπίτι της 69χρονης χήρας.

Οι δύο κατηγορούμενοι για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους κ.κ. Ακη Δημητριάδη και Νικόλαο Γιαννά,
επανέλαβαν ουσιαστικά τους προανακριτικούς τους ισχυρισμούς ότι αφενός δεν γνώριζαν ότι η τηλεόραση ήταν προϊόν κλοπής,
πόσο μάλλον από το σπίτι της 69χρονης γιαγιάς του 26χρονου, που δολοφονήθηκε
και περαιτέρω ότι η αξία της απήχε από την αξία μιας καινούριας κατά 50 περίπου ευρώ, γεγονός που δεν τους έβαλε σε υποψίες.





Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι ο γιος του θύματος Λευτέρης Γερόλυμος, πήγε εσπευσμένα στο νησί από τη Φινλανδία
και χθες υπέβαλε δια της πληρεξουσίου δικηγόρου του κ. Χαρούλας Ε. Ματσίγκου,
δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής. Φανερά αναστατωμένος τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται αντιμέτωπος με εγκλήματα, που έκαναν οι κατηγορούμενοι.


Με τη μικρή σύνταξή της στήριζε οικονομικά την εγγονή της - Είχε μπει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης!

Η εγγονή της 69χρονης, ηλικίας σήμερα 29 ετών, που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και να έχει λάβει φαρμακευτική αγωγή στο παρελθόν, ήταν υπό την επίβλεψη και την φροντίδα του θύματος. Η γιαγιά τη βοηθούσε όσο μπορούσε με τη μικρή σύνταξή της...
Μάλιστα, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 29χρονη είχε κατορθώσει παρά τις δυσχέρειες στην οικογενειακή της διαβίωση και την εμπλοκή της μητέρας της με το νόμο σε υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών
να μπει στη φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η μητέρα της φέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να έμενε μαζί της και να την συνέδραμε στα έξοδα των σπουδών της, με αποτέλεσμα να μην δώσει το παρών στο αστυνομικό τμήμα της Ρόδου και να παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που της είχαν επιβληθεί, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στις φυλακές της Θήβας.

Η κατάσταση της υγείας της μητέρας της, λόγω της αγωγής που λαμβάνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι εξαιρετικά άσχημη και άτομα που την γνωρίζουν θεωρούν ότι έχει πλέον ιδρυματοποιηθεί.


Γνωστός στις Αρχές ο εγγονός

Ο 26χρονος εγγονός από την άλλη είχε στο παρελθόν απασχολήσει την αστυνομία σε υπόθεση καλλιέργειας προς ιδίαν χρήση κάνναβης. Είναι γνώριμος στις αρχές και για υποθέσεις μικροκλοπών. Κατά μια πληροφορία μετά την πώληση της τηλεόρασης είχε πάει, την 4η Νοεμβρίου 2014, σε μια λέσχη, όπου απασχολούνταν περιστασιακά και ξενύχτησε, παίζοντας πόκα.σύντεοφό του στο σπίτι της αδελφής του σε απόσταση αναπνοής από τον τόπο του εγκλήματος, μπιρίμπα.

Θυμίζουμε ότι η προανάκριση για την υπόθεση ήταν επεισοδιακή. Τα δύο αδέλφια δίνουν δύο διαφορετικές εκδοχές για το έγκλημα και ο ένας ρίχνει στον άλλο την ευθύνη.
Η εγγονή αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία και την αφαίρεση της τηλεόρασης, αρνείται ότι γνώριζε ότι ο αδελφός της είχε καταφέρει το μοιραίο χτύπημα στην γιαγιά της.
Ο εγγονός από την άλλη, αφού αρχικώς είχε αναλάβει προανακρινόμενος, προφορικά, την ευθύνη, στην πορεία και συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης, κατέθεσε ότι η αδελφή του έκανε το έγκλημα, περιορίζοντας τον δικό του ρόλο στην πώληση της τηλεόρασης, από το διαμέρισμα της γιαγιάς του, σε φίλο του.
Ισχυρίζεται μάλιστα ότι η αδελφή του τον είχε ενημερώσει ότι η γιαγιά τους ήταν λιπόθυμη και ότι ο ίδιος δεν μπήκε στο διαμέρισμα.

Χθες όμως το πρωί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής», δόθηκε κατάθεση από αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, που δίνει μια νέα διάσταση στην έρευνα.


Η κατάθεση του αστυνομικού

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αστυνομικός, η εγγονή που ενημέρωσε την αστυνομία ότι η γιαγιά της ήταν νεκρή στο σπίτι της, είπε στους αστυνομικούς όταν πήγαν στο σημείο, ότι την είχε αναζητήσει και επειδή δεν ανταποκρινόταν στο κάλεσμά της, μπήκε στο σπίτι της από ανοικτό παράθυρο της κουζίνας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο δράστης του φόνου μπήκε από παράθυρο του δωματίου που παραβίασε με σιδερόβεργα και βγήκε με την τηλεόραση από το ανοικτό παράθυρο της κουζίνας.
Η εγγονή είχε ενημερώσει ότι το ίδιο βράδυ δεν άκουσε ούτε είδε τίποτε και ότι είχε δει τη γιαγιά της για τελευταία φορά το απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου 2014.
Από την έρευνα των αστυνομικών, πέραν των άλλων, βρέθηκαν κάτω από καναπέ στον τόπο του εγκλήματος δύο αποτσίγαρα συγκεκριμένης μάρκας. O μάρτυρας αστυνομικός διαπίστωσε στην πορεία ότι ο εγγονός κάπνιζε τσιγάρα της ίδιας μάρκας.

Εντύπωση έχει προκαλέσει στους αστυνομικούς το γεγονός ότι ο χώρος της κουζίνας και το υπόλοιπο σπίτι ήταν καθαρά, ενώ κοντά στο πλυντήριο υπήρχαν ρούχα που είχαν πλυθεί πρόσφατα.
Στην στοίβα των ρούχων βρέθηκαν μακριές μαύρες τρίχες που εξετάζεται αν προέρχονται από την εγγονή.
Στη λεκάνη της τουαλέτας, βρέθηκαν κηλίδες που εξετάζεται αν προκειται για αίμα και η προέλευση αυτού.

Οι αστυνομικοί θεωρούν μάλιστα ότι η τηλεόραση αφαιρέθηκε προσεκτικά από το τραπεζάκι που ήταν τοποθετημένη, ενώ ο χώρος ήταν καθαρός. Επιπλέον, στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ένα γοβάκι και το ζευγάρι του βρέθηκε στην σπίτι της εγγονής μαζί με ένα παντελόνι, που φέρεται να έχει στίγματα από αίμα.
Πεποίθηση των αστυνομικών είναι ότι ο τόπος του εγκλήματος είχε καθαριστεί για την απόκρυψη στοιχείων.

Ο ίδιος αστυνομικός αναφέρθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες και στο γεγονός ότι ο 26χρονος μετά την προσαγωγή του είχε αναλάβει την ευθύνη για το έγκλημα ενώ στην πορεία ανασκεύασε, ρίχνοντας την ευθύνη στην αδελφή του φοβούμενος, όπως είπε, ότι θα τον εγκατέλειπε εξαιτίας της εμπλοκής του αυτής με τη δικαιοσύνη η… σύντροφός του!!

Πηγή: dimokratiki.gr
newsit.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *