ροή ειδήσεων

Κάτασπρο ελάφι βρέθηκε να περιφέρεται στην Ξάνθη! (photo+video)



ΠΛΑΤΩΝΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΔΟ
Διπλά σπάνιο είναι το ελάφι που συνάντησαν κάτοικοι στα περίχωρα της Ξάνθης,... καθώς αφενός πρόκειται για το αρχαίο σύμβολο της... Ρόδου, το πλατώνι, αφετέρου είναι λευκό, κάτι εξαιρετικά σπάνιο σε όλα τα ζώα
Το μικρό ελάφι Dama Dama, που φαίνεται να έχει αλμπινισμό, βρέθηκε να περιπλανιέται στην περιοχή του Ευμοίρου, έξω από την Ξάνθη, όπως αναφέρει το τοπικό Xanthi Press, από όπου και οι εικόνες.

Μετά από αρκετές ώρες, εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης του, αρκετά χιλιόμετρα μακριά, χωρίς να έχει γίνει γνωστό πώς και από πού το απέκτησε, αφού θεωρητικά θα έπρεπε να βρίσκεται... στη Ρόδο.

Μοναδικό στο είδος του
Η Ρόδος είναι το τελευταίο νησί της Μεσογείου που διατηρεί αρχαίο πληθυσμό πλατωνιού, όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα από το Δασαρχείο.

Ο πληθυσμός πλατωνιού της Ρόδου έχει ουσιαστικές διαφορές και από αυτόν της Μικράς Ασίας, με τον οποίο είναι φαινοτυπικά όμοιος. Μάλιστα, συγκριτικές αναλύσεις mtDNA, που έγιναν σε διάφορους πληθυσμούςπλατωνιού απεικονίζουν ξεκάθαρα τη διαφοροποίηση του πληθυσμού της Ρόδου, από τους άλλους Ευρωπαϊκούς πληθυσμούς.


Πηγή: thrakitoday

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *