ροή ειδήσεων

Δύο σεισμοί έβγαλαν τους κατοίκους της Χαλκίδας στους δρόμους – Στο χορό των Ρίχτερ η μισή Ελλάδα – Άγνωστο το ρήγμα - Video από τη στιγμή του σεισμού


Μέσα σε τέσσερα λεπτά, οι κάτοικοι της Εύβοιας (κυρίας) ...αλλά και της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας έχασαν τον ύπνο τους εξαιτίας των δυο ισχυρών σεισμών που αναστάτωσαν τα ξημερώματα της Τρίτης τη μισή Ελλάδα!

Ο πρώτος σεισμός έγινε στις 01:05 και ο δεύτερος τέσσερα λεπτά αργότερα (01:09). Είχαν και οι δυο μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και έγιναν αισθητοί στην Εύβοια, τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα αλλά και σε πολλές περιοχές της Αττικής, ακόμη και στη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο.


Τη Χαλκίδα και τη Μαλεσίνα, οι κάτοικοι βγήκαν έντρομοι στους δρόμους και χρειάστηκε να περάσει αρκετή ώρα για να ηρεμήσουν και να νιώσουν ασφάλεια να επιστρέψουν στα σπίτια τους.


Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο Newsit, τόνισε ότι οι δυο σεισμοί έγιναν αισθητοί στις περισσότερες περιοχές της χώρας.


Το επίκεντρο των σεισμών εντοπίστηκε στην περιοχή 80 χιλιόμετρα βόρειο βορειοδυτικά της Αθήνας, 27 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας και 4 χιλιόμετρα δυτικά της Μαλεσίνας. Οι δυο σεισμοί ήταν επιφανειακοί με εστιακό βάθος 20 χλμ.


Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα ή ζημιές. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρέθηκε σε ετοιμότητα προκειμένου να παράσχει βοήθεια όπου κρινόταν αναγκαίο.


ΔΕΙΤΕ VIDEO ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ



Το ρήγμα


Όπως έγραψε δε στο λογαριασμό του στο Twitter, το επίκεντρο της διπλής ισχυρής σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στο νότιο τμήμα του βορείου Ευβοϊκού στη νότια προέκταση του ρήγματος της Αταλάντης.


Συμπλήρωσε δε σε δηλώσεις του ότι η διπλή σεισμική δραστηριότητα προήλθε από υποθαλάσσιο ρήγμα του οποίου οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τις ακριβείς διαστάσεις και γι’ αυτόν τον λόγο παρακολουθούν επισταμένα το φαινόμενο.


Σύμφωνα με τους σεισμολόγους η εξέλιξη των διπλών σεισμών δεν προκαλεί σοβαρή ανησυχία καθώς το φαινόμενο αυτό έχει παρατηρηθεί και πάλι ενώ οι επιστήμονες θεωρούν θετική τη σεισμική ακολουθία με τους αρκετούς μικρούς μετασεισμούς που είναι σημάδι εκτόνωσης της σεισμικής δραστηριότητας.
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ
Video: evianews.com



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *