ροή ειδήσεων

Η Ο. Κεφαλογιάννη στο Παρίσι: 12% επάνω τα τσάρτερ από τη Γαλλία το 2015



Αύξηση της τάξης του 12% καταγράφεται στις προγραμματισμένες πτήσεις τσάρτερ για το 2015... προς την Ελλάδα, αύξηση 10-12% σημειώνεται και στις προκρατήσεις ομαδικών επισκεπτών ενώ ανοδικά κινούνται και προκρατήσεις μέσω ίντερνετ, σύμφωνα με την εικόνα που έδωσαν εκπρόσωποι ταξιδιωτικών οργανισμών της Γαλλίας στην υπουργό Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η υπουργός, η οποία μετέβη στο Παρίσι για την έκθεση στο Μουσείο του Λούβρου για τη Ρόδο, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με γάλλους τουριστικούς επιχειρηματίες με τους οποίους συζήτησε για θέματα που αφορούν τον τουρισμό και τις επενδύσεις.

Από τις επαφές της, διαπιστώθηκε ότι η τάση για το 2015 είναι ανοδική και ότι νέοι tour operator εισέρχονται δυναμικά στην ελληνική αγορά και ιδιαίτερα από γραφεία που διακινούσαν τουρίστες στις αραβικές χώρες.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη γαλλική αγορά, η τουριστική κίνηση προς Ελλάδα την τελευταία διετία είχε αύξηση συνολικά 37%, η οποία αναλύεται σε 20% το 2013 σε σχέση με το 2012 και 17% φέτος σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν τη χώρα μας 1.400.000 γάλλοι τουρίστες.

Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη είχε συνάντηση με τον κ. Steve Gentili, πρόεδρο της Τράπεζας Bred, της δεύτερης σε μέγεθος τράπεζας της Γαλλίας, και πρόεδρο του Forum Francophone.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα των επενδύσεων από γαλλικές εταιρείες ή από γαλλόφωνες χώρες στην Ελλάδα και προτάθηκε από τον κ. Gentili, η διοργάνωση ελληνογαλλικού συνεδρίου στις Κάννες, με σκοπό την ανάπτυξη επενδυτικών πρωτοβουλιών στη χώρα μας.

Η κυρία Κεφαλογιάννη τον ενημέρωσε για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα. Μεταρρυθμίσεις που όπως είπε δημιουργούν ένα φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις στη χώρα μας. Επίσης είπε, ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να επενδύει περί τα 500 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο σε τουριστικές υποδομές για την επόμενη πενταετία. Τα κεφάλαια αυτά- τόνισε στο συνομιλητή της, θα προέλθουν από το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και κάλεσε τους γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Επίσης, παραχώρησε συνέντευξη στην οικονομική εφημερίδα «La Tribune».

Η έκθεση

Κατά την επίσκεψή της στην έκθεση «Ρόδος: Ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής», στο Μουσείο του Λούβρου, η υπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους της έκθεσης που περιλαμβάνει ευρήματα από τους μυκηναϊκούς τάφους της Πυλώνας, αλλά και από τους τάφους του 11ου αιώνα π.Χ. που βρέθηκαν πρόσφατα στην περιοχή της Αγίας Αγάθης στο Χαράκι.

Η υπουργός τόνισε σε δηλώσεις της ότι η έκθεση αυτή, που γίνεται σε ένα από σημαντικότερα Μουσεία του κόσμου, συμβάλλει καθοριστικά στη προβολή του ελληνικού τουρισμού και ιδιαίτερα των Δωδεκανήσων. Επίσης είπε ότι πραγματοποιείται σε μια εποχή που ο Ελληνικός Τουρισμός βρίσκεται σε σταθερή άνοδο. 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *