ροή ειδήσεων

Το ουίσκι των 1.235.000 ευρώ!



Η συλλογή Paterson του ουίσκι Dalmore κοστίζει όσο μια συλλογή έργων Τέχνης...

Ο Master Distiller του Dalmore θεωρεί τη συλλογή αυτή ως το magnum opus της μέχρι σήμερα σταδιοδρομίας του.

Αν τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα ψάχνεις ιδέες για ένα δώρο που θα κάνει τη διαφορά, λάβε υπόψη και το εξής: Το θρυλικό πολυκατάστημα Harrods στο Λονδίνο πουλάει σε αποκλειστικότητα την μοναδική συλλογή Paterson του εξαιρετικού single malt σκοτσέζικου ουίσκι Dalmore.

Πιο συγκεκριμένα, η συλλογή αυτή περιλαμβάνει 12 διαφορετικά single malt ουίσκι, τα οποία χρονολογούνται από το 1926 έως και το 1990και τα οποία έχει ξεδιαλέξει προσωπικά ο Master Distiller του φημισμένου αποστακτηρίου, Richard Paterson, (ο οποίος κατέχει τη θέση αυτή από το 1970, να σημειωθεί).

Διόλου τυχαία, ο Paterson (σ.σ. τον βλέπεις στην κεντρική φωτό να κάνει τα «μαγικά» του) θεωρεί τη συγκεκριμένη συλλογή ως το «απόλυτο αριστούργημα» της μέχρι σήμερα σταδιοδρομίας του, ως τοαπόσταγμα μιας ολόκληρης ζωής αλλά και ως ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του Dalmore, αν προτιμάς. Ως κάτι τόσο σημαντικό, λοιπόν, είναι μάλλον φυσιολογικό η συγκεκριμένη «κολεξιόν» να κοστίζει λίγο παραπάνω. Πόσο ακριβώς; «Μόλις» 1,550,000 δολάρια - περίπου 1.235.000 ευρώ...

Ωστόσο, αν σου φαίνεται κομματάκι ακριβή, δες αναλυτικότερα τί ακριβώς αγοράζεις με αυτό το ποσό:

> Το μοναδικό περιεχόμενο 12 μπουκαλιών ουίσκι, το οποίο προέρχεται από τα πια σπάνια αποστάγματα του Dalmore, που φυλάσσονται στο αποστακτήριό του στο Alness της Σκοτίας.

> Χειροποίητο ντουλάπι / βιτρίνα, κατασκευασμένο από εκλεκτό ξύλο τριανταφυλλιάς και συκομουριάς.

> Δερματόδετο βιβλίο από δέρμα μοσχαριού, επενδυμένο με φύλλο ασημιού και με την υπογραφή του Richard Paterson. Στις σελίδες του, ο Master Distiler του Dalmore παρουσιάζει χειρόγραφα τη φιλοσοφία και τον τρόπο δημιουργίας της συγκεκριμένης συλλογής.

> 12 καράφες από κρύσταλλο Glencairn (σ.σ. της εταιρείας, δηλαδή, που επινόησε τα ειδικά κρυστάλλινα ποτήρια που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την πόση ουίσκι), με ασημένιες λεπτομέρειες που έχουν δουλευτεί στο χέρι.


Το μόνο κακό; Δυστυχώς, δεν μπορείς να αγοράσεις το συγκεκριμένο «πακέτο» online, οπότε θα πρέπει να μπεις στη διαδικασία να σηκωθείς από τον καναπέ σου και να πεταχτείς μέχρι το Λονδίνο για να το ψωνίσεις. Από την άλλη, βέβαια, την περίοδο αυτή τα αεροπορικά εισιτήρια για Λονδίνο είναι σε προσφορά, οπότε...

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *