ροή ειδήσεων

Χιλιάδες φορολογούμενοι εκτός των 100 δόσεων λόγω λάθους της εφορίας



Αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη ήρθαν τις τελευταίες εβδομάδες πολλοί φορολογούμενοι οι οποίοι...



επιχείρησαν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Αν και πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις το taxisnet τους πληροφορούσε όταν επιχειρούσαν να υποβάλουν τη σχετική αίτηση ότι θα πρέπει να επισκεφθούν την εφορία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του capital.gr, πράγματι πήγαν στην εφορία και εκεί πληροφορήθηκαν ότι δεν μπορούσαν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων μόνο και μόνο επειδή κάποια στιγμή είχαν πληρώσει στην εφορία κάτι περισσότερο από αυτό που τους αναλογούσε. Για παράδειγμα, υπήρχαν φορολογούμενοι οι οποίοι είχαν εξοφλήσει μια οφειλή, όπως για παράδειγμα μια παλαιότερη ρύθμιση, αλλά είχαν εκ παραδρομής καταβάλει μερικά ευρώ παραπάνω με την Ταυτότητα Οφειλής της συγκεκριμένης ρύθμισης. Στην εφορία τους πληροφόρησαν ότι επειδή το σύστημα δεν γνωρίζει σε ποια οφειλή τους θα πρέπει να πιστωθεί το επιπλέον ποσό που κατέβαλαν θα έπρεπε να κληθούν στην εφορία προκειμένου να την υποδείξουν.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια περίπτωση άσκοπης ταλαιπωρίας των φορολογούμενων καθώς αυτό θα μπορούσε να διευθετηθεί με έναν πιο απλό τρόπο, όπως είναι η επιλογή της εξόφλησης του ποσού από την ίδια την εφορία για κάποιο ποσό που ήταν ληξιπρόθεσμο (π.χ. φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, χαράτσι).
Μετά την υπόδειξη από τον φορολογούμενο στο ποια οφειλή θα πρέπει να εξοφληθεί το σύστημα ξεμπλόκαρε και έτσι ο φορολογούμενος είχε τελικά τη δυνατότητα να προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών του με τις 100 δόσεις.
Σημειώνεται ότι για να ενταχθεί ένας φορολογούμενος στη ρύθμιση των 100 δόσεων θα πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

- υποβολή μέσω taxisnet αίτησης για υπαγωγή στις 100 δόσεων των οφειλών που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες.
- πληρωμή της πρώτης δόσης εντός τριών εργάσιμων ημερών
- υποβολή εντός τριών εργάσιμων ημερών από την ενεργοποίησης της ρύθμισης των 100 δόσεων αίτηση για την υπαγωγή στην πάγια ρύθμισης των οφειλών που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά την 1η Οκτωβρίου 2014.
- πληρωμή εντός τριών εργάσιμων ημερών της πρώτης δόσης της πάγιας ρύθμισης.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *