ροή ειδήσεων

Οι διακοπές της 14χρονης Αγγλίδας στην Ελλάδα που έγιναν εφιάλτης: Η γνωριμία με τον όμορφο Αλβανό που την έριξε στα δίχτυα της πορνείας



Η τραγική ιστορία της 14χρονης κοπέλας από την Αγγλία, που ήρθε διακοπές στην Ελλάδα.... με τη μητέρα της, γνώρισε έναν άνθρωπο που θεώρησε ότι είναι ο άνδρας της ζωής της, τον Jak, έναν όμορφο Αλβανό, που την οδήγησε στον εξαετή εφιάλτη της.

Η 25χρονη σήμερα Megan Stephens, 11 χρόνια μακριά από την τραγική εμπειρία της στα κυκλώματα του trafficking που έζησε στην Ελλάδα, σε μια συγκλονιστική συνέντευξη στον Guardian, περιγράφει πως την έμπλεξαν στην πορνεία σε ηλικία μόλις 14 ετών, τον φόβο αλλά και την εξάρτηση για τους προαγωγούς της, την αρρώστια της, τη φρικτή μέρα που την ανάγκασαν να κάνει σεξ με 110 άνδρες, και την 3μηνη νοσηλεία της σε νοσοκομείο της Αθήνας, που την βοήθησε να ξεφύγει από τον εφιάλτη.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη η δημοσιογράφος ξεκαθαρίζει ότι δεν χρησιμοποιεί το πραγματικό όνομα του θύματος. Ούτε το όνομα της πόλη που βρίσκεται σήμερα. Ακόμη φοβάται ότι οι δυνάστες της θα την βρουν.

Το ταξίδι στην Ελλάδα

H Megan είχε δύσκολη παιδική ηλικία. Οι γονείς χωρισμένοι και αλκοολικοί. Στα 14 πήγε διακοπές με την μητέρα της στην Ελλάδα. Θυμάται ότι εκείνη την περίοδο «ήθελε να αγαπηθεί».

Όταν λοιπόν, το πρώτο της βράδυ σε μπαρ της περιοχής η Megan είδε τον Jak, τον όμορφο Αλβανό με τα μαύρα μάτια και τα μαύρα μαλλιά, όπως τον περιγράφει, που άρχισε να της δίνει σημασία, εκείνη ανταποκρίθηκε. Μέσα σε λίγες μέρες άρχισε να τον ερωτεύεται. Μέσα σε λίγες εβδομάδες έπεισε την μητέρα της να πάει να μείνει μαζί του και να μην επιστρέψει στην Αγγλία.

Γιατί η μητέρα της την άφησε, θα αναρωτηθεί κανείς.... «Δεν ήταν και πολύ καλό άτομο τότε», λέει η Megan.

Η μητέρα της έκανε και εκείνη μια σχέση με έναν ιδιοκτήτη μπαρ της περιοχής. Μετακόμισε και εκείνη μαζί του και οι δύο γυναίκες αποφάσισαν να μην επιστρέψουν ξανά στην Αγγλία.

Το όνειρο με τον Jak που έγινε εφιάλτης

«Μου φερόταν πολύ καλά» λέει η Megan. «Απλά τον πίστεψα. Τον αγάπησα και με αγάπησε και εκείνος αμέσως».

Όμως με τον Jak δεν είχαν κάνει ακόμη έρωτα. Μετά από λίγο καιρό η γοητεία του μετατράπηκε σε έλεγχο. Οι διαθέσεις του και η συμπεριφορά του άλλαζαν στο δευτερόλεπτο. Άρχισε να της λέει για την μητέρα του που ήταν άρρωστη με καρκίνο και χρειαζόταν φάρμακα. Τότε την έπεισε να μετακομίσουν στην Αθήνα, όπου ένας γνωστός του θα τους έβρισκε δουλειά σε καφέ. Αλλά το καφέ έγινε ένα κύκλωμα μαστροπών και πορνείας.



Η πρώτη φορά γεμάτη αίματα

Η Megan άρχισε να καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά όταν ο Jak της έδωσε ένα χάρτινο κουτί και της ζήτησε να το παραδώσει σε μία διεύθυνση. «Θυμάμαι να τρέμω και να σκοντάφτω στις σκάλες, γιατί κάτι μου φαινόταν περίεργο».

Ένας άνδρας της άνοιξε την πόρτα και την οδήγησε σε ένα μικρό, χωρίς παράθυρα δωμάτιο με ένα μονό κρεβάτι. Στην άκρη του κρεβατιού είχε μια κάμερα. «Και αυτό ήταν... Απλά με βίασε. Το βιντεοσκοπούσε και εγώ ένιωθα ότι είχα παραλύσει από το σοκ», διηγείται.

Μετά, με το κρεβάτι γεμάτο αίματα, ο άνδρας της έδωσε 50 ευρώ. Καθώς έφευγε, η Megan είδε ότι το κουτί που του είχε πάει ήταν γεμάτο προφυλακτικά. Ήταν η πρώτη φορά που έκανε ποτέ της σεξ....

Τι θα έλεγε σήμερα σε αυτή την έφηβη κοπέλα εάν είχε την ευκαιρία; «Δεν ξέρω... “Φύγε από εκεί βρε ηλίθιο κορίτσι!”», είπε. «Ακόμη κατηγορώ τον εαυτό μου»...

Οι οίκοι ανοχής και οι 110 άνδρες σε ένα βράδυ

Αλλά η Megan δεν έφυγε. Από εκείνη τη νύχτα μπήκε βαθιά στον κόσμο της πορνείας. Με κάποιο τρόπο ο Jak, με τον οποίο είχε πειστεί ότι ήταν ερωτευμένη, την είχε πείσει ότι μόνο έτσι θα μπορούσαν να μαζέψουν λεφτά για να μπορούν να είναι καλά μαζί. Παράλληλα ήταν απόλυτα εξαρτημένη από εκείνον και το κύκλωμα και για τα υλικά: Ρούχα, φαγητό, μετακινήσεις.

Η ζωή της ήταν γεμάτη με ξενοδοχεία και οίκους ανοχής.

Για ένα διάστημα την είχαν στείλει στην Ιταλία όπου έκανε πιάτσα. Μετά την είχαν αναγκάσει να δουλεύει σε διάφορα μπουρδέλα όπου οι άνδρες πλήρωναν 20 ευρώ για μια γρήγορη ικανοποίηση δύο λεπτών. «Ήταν ο τρόπος που λειτουργούσε (σ.σ. ο οίκος ανοχής)». Οι άνδρες έκαναν ουρά έξω από το μπουρδέλο. «Υπήρχαν 10 με 15 δωμάτια στο ίδιο μέρος και, κυριολεκτικά, δεν σταματούσες... Εάν έκανα 40 με 50 άνδρες, δεν θα ήταν τίποτα. Δεν ήταν αρκετό...».

Ένα συγκεκριμένο βράδυ έκανε σεξ με 110 άνδρες και μετά αρρώστησε άσχημα. Ο ιδιοκτήτης έκλεισε τον οίκο ανοχής νωρίς όταν είδε ότι η Megan αρρώστησε. «Θεώρησα ότι ήταν έντιμο από μέρους του», σχολιάζει η Megan, «που δείχνει απλά πόσο διαταραγμένη είχε γίνει η αίσθηση μου για την κανονικότητα».



Η τρίμηνη νοσηλεία στην Αθήνα και η λύτρωση

Η Megan στη συνέντευξη περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τους τρόπους που την «κρατούσαν». Τις απειλές για τη ζωή της μητέρας της (ακόμη ζούσε με τον ιδιοκτήτη μπαρ και δεν γνώρισε τίποτα για την κατάσταση της Megan), τη συναισθηματική και σωματική βία που της ασκούσαν, το πόσο είχε πειστεί ότι δεν αξίζει σαν άνθρωπος κάτι καλύτερο.

Από τη δουλειά είχε αρρωστήσει πολλές φορές. Μέχρι και σύφιλη. Κάποια στιγμή έπαθε ένα ψυχωσικό επεισόδιο και εισήχθη σε ένα ελληνικό νοσοκομείο για τρεις μήνες. Ενώ γενικά φοβόταν να μιλήσει στις αρχές, εκεί ένιωσε ασφάλεια. Μίλησε στο προσωπικό για ότι της συνέβαινε. Εκείνοι ενημέρωσαν τη μητέρα της.

Πως ήταν αυτή η στιγμή που ξαναείδε την μητέρα της; «Ήμουν σαν ζόμπι. Το μόνο που ήθελα να κάνω είναι να πάω κάπου και να πιω», λέει.

Οι δύο γυναίκες γύρισαν στην Βρετανία και τη Megan την έριξε στα Prozac. Για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορούσε να διαχειριστεί την κατάσταση που είχε περάσει. Τρόμαζε με έναν απλό θόρυβο, δεν μπορούσε να κάνει σχέσεις, ούτε φυσικά σεξ. Έπεσε στον αλκοολισμό με τον οποίο πάλευε για χρόνια. Η βοήθεια ήρθε από κάποιους συναδέλφους της που την παρέπεμψαν σε ένα ίδρυμα κατά του trafficking. Με τη βοήθειά τους κατάφερε να σταθεί στα πόδια της. Αλλά η λύτρωση ήρθε όταν αποφάσισε να γράφει το βιβλίο για όσα πέρασε. «Η διαδικασία ήταν λυτρωτική», λέει. Το βιβλίο λέγεται «Bought & Sold» και θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιανουαρίου.

Πριν από λίγες εβδομάδες, σε ένα λεωφορείο στη βόρεια Αγγλία, ένας άνδρας κάθισε απέναντι της. Πάγωσε. Για λίγο θεώρησε ότι τον ήξερε. Ότι ήταν ο άνδρας που την έβαλε στον εφιάλτη. «Ένιωσα πιο φοβισμένη από ότι θα μπορούσα να φανταστώ», λέει. «Ήμουν σε ένα λεωφορείο γεμάτο κόσμο, στο κέντρο της πόλης και ήμουν τρομοκρατημένη. Απόλυτα τρομοκρατημένη». Τελικά δεν ήταν αυτός.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/1/15 00:06

    μην λυπαστε οσες πανε με αλβανους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/1/15 10:06

    κυριακη. δεν φταινε τα παιδια αλλα οι γονεις που τα δειχνουν το λαθος δρομο.η αγγλιδα ειναι ενα παιδι που απλα ζητουσε αγαπη..ο αλβανοσ που το εχει η ρατσα τουσ πρεπει να τιμωρηθει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *