ροή ειδήσεων

Αερομαχία Aegean και Ryanair με φόντο την Cyprus



Αίτημα για την απόκτηση άδειας αερομεταφορέα, που θα έχει ως βάση την Κύπρο,...
φέρεται να υπέβαλε, η ελληνική αεροπορική εταιρία Aegean Airlines.


Όπως μεταδίδει το κυπριακό sigmalive, η ελληνική αεροπορική εταιρεία, η οποία είναι και ένας από τους μνηστήρες για την απόκτηση των Κυπριακών Αερογραμμών, επιθυμεί να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί, σε περίπτωση που ο εθνικός αερομεταφορέας της Κύπρου κλείσει. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι αίτημα έχει ήδη υποβληθεί στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ η απάντηση εκτιμάται ότι θα είναι θετική.

Ενδιαφέρον και από την Ryanair

Με βάση, πάντως, τη νομοθεσία, η Αegean θα πρέπει να μεταφέρει για ένα διάστημα ένα τουλάχιστον αεροσκάφος της μόνιμα στην Κύπρο, το οποίο θα υπαχθεί στη νέα εταιρεία. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των απαιτήσεων για έκδοση Πιστοποιητικού Αερομεταφορέα στην Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ότι ο ίδιος ιδιοκτήτης δεν μπορεί να κατέχει δύο διαφορετικές άδειες στην ίδια χώρα και, ως εκ τούτου, το ερώτημα είναι κατά πόσο η αίτηση αυτή επηρεάζει με οποιοδήποτε τρόπο το ενδιαφέρον της Aegean για τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Την ίδια στιγμή, και η Ryanair, η οποία επίσης βρίσκεται ανάμεσα στις εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση των Κυπριακών Αερογραμμών, έχει προχωρήσει στις σχετικές προετοιμασίες για υποβολή αίτησης για έκδοση Κυπριακού Πιστοποιητικού Πτητικών Επιχειρήσεων, δηλαδή δημιουργίας αεροπορικής εταιρείας με βάση την Κύπρο.

Επιβεβαίωση πληροφοριών

Εξάλλου, πηγή προσκείμενη στο Υπουργείο Συγκοινωνιών επιβεβαίωσε στο «ΡΙΚ» ότι, τόσο η εταιρεία Aegean, όσο και η Ryanair υπέβαλαν αίτημα στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας για απόκτηση άδειας αερομεταφορέα που θα έχουν ως βάση την Κύπρο.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης και ότι η απάντηση στο αίτημα των δύο εταιρειών θα δοθεί σύντομα. Η ίδια πηγή τόνισε ότι το θέμα αυτό δεν έχει καμία σχέση με όσα συμβαίνουν στις Κυπριακές Αερογραμμές.

Εν τω μεταξύ, πριν λίγες μέρες κατατέθηκε στις Βρυξέλλες αναθεωρημένο σχέδιο διάσωσης των Κυπριακών Αερογραμμών, τα οποίο προβλέπει οριακά αποτελέσματα για την εταιρεία, για την τύχη της οποίας είναι πολύ πιθανό ότι η ΕΕ θα αποφασίσει τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η κυπριακή κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν θα επηρεαστεί η συνδεσιμότητα της Κύπρου, ανεξάρτητα από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον διαγωνισμό αποκρατικοποίησης των Κ.Α.

Στην Κύπρο, σημειώνεται, λειτουργούν ήδη περισσότερες από 40 αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες μπορούν να καλύψουν το κενό που θα δημιουργηθεί από πιθανό λουκέτο των Κυπριακών Αερογραμμών.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *