ροή ειδήσεων

«Αποκαλύψεις» Βλαστού για την εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλια (Ο διάλογος)



«Η πολυετής έρευνα για την «Εγκληματική Εταιρεία» άνοιξε νέους ερευνητικούς δρόμους...
και πλέον κομμάτια αυτής της έρευνας είναι δυνατόν να αναλάβει η Αντιτρομοκρατική, όσον αφορά στην υπόθεση τις δολοφονίας των δυο μελών τις Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο, την δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, ακόμα και...
το μακελειό στην Αγία Νάπα τις Κύπρου», λέει με νόημα στην Espresso Ανώτερος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, οποίος έχει γνώση των ερευνών τόσο για την νύχτα, όσο και για την τρομοκρατία.

Η αναφορά του Βλαστού για την δολοφονία των δυο Χρυσαυγιτών σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει η εξαδέλφη του και συγκεκριμένα:

«…δεν ξέρω… δεν έχω σχέση… αλλά τα δυο άσπρα κράνη είναι δικά μου», φαίνεται να ανοίγει νέους διαύλους ερευνών, καθώς ήδη η Αντιτρομοκρατική είχε επικεντρώσει την έρευνα της σε τρία πρόσωπα, τα οποία ανήκουν στο κύκλο των βαρυποινιτών που είχαν τον απόλυτο έλεγχο της «Ελληνικής Μαφίας».

Βέβαια οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι πως η αναφορά «τα δυο άσπρα κράνη είναι δικά μου»σαφώς και δεν έχει να κάνει με κράνη μηχανής.

«Ο Βλαστός εννοεί πως οι δυο εκτελεστές είναι πρόσωπα που ίδιος πιθανότατα γνωρίζει. Είναι αστείο να ήθελαν να πάρουν κράνη από τον Βλαστό», λέει στην Espresso αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Βέβαια και οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, είναι πεπεισμένοι πως πραγματικά ο Βλαστός ουδεμία σχέση έχει με αυτή την ενέργεια, παρά το γεγονός ότι ίδιος εκμυστηρεύτηκε στην εξαδέλφη «Λίτσα» ότι γνωρίζει τα δυο «άσπρα κράνη» δηλαδή τους εκτελεστές.

Άλλωστε η Αντιτρομοκρατική κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε επικεντρώσει τις έρευνες της σε έναν 31χρονο, οποίος το Μάιο του 2014 εκτελείται από αγνώστους στην πλατεία του Κορυδαλλού, την ώρα που έτρωγε σε ταχυφαγείο.

Πριν την δολοφονία του η Αντιτρομοκρατική είχε υποψίες για εμπλοκή του 31χρονου στην δολοφονία των δυο μελών της Χρυσής Αυγής και μάλιστα του είχε πάρει και σχετική κατάθεση.

Ο «Πιτσίλας» ήταν άνθρωπος δυο βαρυποινιτών που κατηγορούνται και για την «Εγκληματική Εταιρεία», ενώ κατά το παρελθόν είχε στην «τσέπη» του «σφραγισμένο» συμβόλαιο θανάτου για αστυνομικό.

Λίγες ημέρες έπειτα από την δολοφονία του είχαν γίνει γνωστές πληροφορίες που ήθελαν τους εκτελεστές του «Πιτσίλα» να του κλείνουν το στόμα, προκειμένου να μην «σπάσει» και μιλήσει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Δολοφονία Γκιόλια

Στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματισθεί περιέχεται και μια σειρά συνομιλιών του Βλαστού με έναν «κολλητό» του.

Σε αυτές τις συνομιλίες γίνεται αναφορά ακόμα και στην «Σέχτα Επαναστατών», την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια ακόμα και το μακελειό στην Αγία Νάπα όπου δυο Έλληνες αντιεξουσιαστές εκτέλεσαν πέντε μπράβους επιχειρηματία τις περιοχής.

Ο «κολλητός» του Βλαστού δίνει απανωτές καταθέσεις στο Εκβιαστών, για υπόθεση με εκρήξεις σε σπίτι Δικαστικού, χωρίς όμως ποτέ να κατηγορηθεί για αυτές τις υποθέσεις.

Οι επίμαχες συνομιλίες για «Σέχτα» και Γκιόλια που καταγράφηκαν από το κοριό της ΕΛ.ΑΣ στις 12/03/14 έχουν ως εξής:



Βλαστός: Σώπα ρε για αυτό σε καλάνε εσένα ρε…
Φίλος: Πιο πολλή έχει να κάνει με το…. μ' αυτό το μαλ…, στην Αγία Νάπα στην Κύπρο ένας;
Βλαστός: Σώπα ρε…
Φίλος: Αυτός λοιπόν ήταν μαζί με έναν άλλον το Τάσο Τσαχιλίδη. Αυτός λοιπόν τους έδωσε τους υπόλοιπους.
Βλαστός: Και τι δουλειά έχεις εσύ να σε ρωτάνε για αυτά τα πράγματα έρχονταν κανένας μαλα… στο μαγαζι σου και σου λεγε καλήμερα…
Φίλος: αυτός λοιπόν που σκότωσε τα πέντε άτομα, έκανε παρέα με έναν Αλβανό μ’ έναν Αιμίλιο ονοματι…..
Βλαστός: Ο Αλβανός έφαγε πέντε ισόβια;
Φίλος: Όχι ο Έλληνας δυο Έλληνες. Ο Τσεχιλήδης και ο Μαμαλικόπουλος, ένας που είχε μπει στο Κορυδαλλό που τον χτύπησαν οι άλλοι οι πυρήνες της φωτιάς, αλλά ανακατεύεται με τρομοκράτες, με αυτούς πρέπει να είναι.
Βλαστός: Σώπα ρε φίλε…
Φίλος: Όλη την ζημιά την έχει κάνει ο Αλβανός, αυτός ο Αιμίλιος τον πιάσαν …χρεώνουν ότι σκότωσε το Γκιόλια το δημοσιογράφο.
Βλαστός: Σώπα ρε φίλε…
Φίλος: Ότι είναι εκτελεστής της Σέχτας Επαναστατών ρε….
Βλαστός: Ο Αλβανός;
Φίλος: Ο Αλβανός και κάνα δυο άλλοι μέσα…
Ο Αλβανός δεν είναι άλλος από τον Αιμίλιο Πάπα, οποίος το περασμένο Μάρτιο είχε παραδοθεί στην Αντιτρομοκρατική και είχε εξεταστεί και από τις Κυπριακές Αρχές, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης πλην όμως αφεθεί ελεύθερος, καθώς τελικά δεν προέκυψαν σε βάρος του στοιχεία.

Ωστόσο οι δυο καταδικασθέντες για το πενταπλό φονικό της Αγίας Νάπας, έλεγαν επίσημα στις Αρχές ότι γνωρίζουν για τις δολοφονίες της «Σέχτα» και κυρίως για αυτή του Σωκράτη Γκιόλια και κατονόμαζαν το Πάπα ως άνθρωπο που γνωρίζει πολλά για την «Σέχτα»!







Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *