ροή ειδήσεων

Πέτρος Κωστόπουλος: Τι θέλει ο Γιώργος Παπανδρέου από τη ζωή μας πάλι;



Γράφει ο Πέτρος Κωστόπουλος
Το ΠΑΣΟΚ είναι το μεγαλύτερο κόμμα της μεταπολίτευσης και σίγουρα το κόμμα που κυβέρνησε... πιο πολύ διάστημα τη χώρα - πιο πολύ ίσως και από τη δεξιά στη δεκαετία του 50 και του 60. Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Γιώργου, το κόμμα αυτό διελύθη στα εξ ων συνετέθη. Τον άκουγα να λέει καμμιά εκατοστή φορές για να το εμπεδώσουμε ότι δεν φταίει αυτός για το μνημόνιο, αλλά ο Καραμανλής που έφερε τη χώρα στην πτώχευση. Εκείνο το οποίο δεν λέει βέβαια, είναι ότι είχε ειδοποιηθεί και από τραπεζίτες και από Ευρωπαίους νωρίτερα, ότι το καράβι είχε φουντάρει ήδη στα βράχια, κι αυτός συνέχιζε να λέει ότι λεφτά υπάρχουν.

Κι όχι μόνο αυτό, αφού άργησε να μπει σε κουβέντα για το χρέος με απίστευτο τρόπο με αποτέλεσμα η διόγκωση να είναι σαν χιονοστιβάδα, πήγε μετά με τα χέρια κάτω στο διακανονισμό με το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους. Είναι άτιμο ίσως να χρεώσεις στον Γιώργο την κρίση, αλλά θα είναι και ψέμα να πεις ότι δεν διαχειρίστηκε βλακωδώς το πρώτο 9μηνο στην όλη υπόθεση, οδηγώντας τη χώρα σε δυσβάσταχτες λύσεις.

Ο Γιώργος είναι ένα καλό παιδί, χαρά γεμάτο. Αυτό φάνηκε και από τον παιδικό σταθμό που μάζεψε δίπλα του όταν κυβέρνησε. Αλήστου μνήμης Μπιρμπίλη, Γερουλάνος, Παπακωνσταντίνου, Πεταλωτής, ήταν όλοι χαρούμενοι, μοντέρνοι, με backpack και ποδήλατο. Και δίπλα από αυτούς κράτησε πάντα ο,τι πιο σκληροπυρηνικό σε βαθύ ανδρεοπαπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ υπήρχε: το «κλασικό» με το μοντέρνο. Έτσι, για να νιώθει σιγουριά.

Όταν έκανε την ανακοίνωση δεν ξάφνιασε κανέναν τελικά. Έπεσαν πάνω του οι πάντες, αλλά ο Γιώργος σαν σκληρό αγόρι δεν μάσησε. Η μεγαλύτερη αρρώστια της ελληνικής κοινωνίας ίσως, η συνομωσιολογία, έβγαλε δεκάδες σενάρια για το κόμμα του Γιώργου. Αυτά τα διακίνησαν όσοι δεν ξέρουν το Γιώργο και είναι εντελώς άσχετοι και αυτοί που ήθελαν απλά να τον κατεβάσουν εκλογικά. Ο Γιώργος έκανε το κόμμα για έναν και μόνο λόγο. Για να υπάρχει ο ίδιος πιο ενισχυμένος με 12 - 13 βουλευτές την επομένη των εκλογών. Για να διασφαλίσει μια καλύτερη θέση εκκίνησης σε αυτό που θα συμβεί στον κεντροαεριστερό χώρο σε λίγες μέρες. Κατά βάση, για να βολέψει την πάρτη του και δεν είναι ο μοναδικός στην πολιτική φαντάζομαι. Άλλο να είσαι ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κι άλλο να κουβαλάς 10 με 15 βουλευτές μαζί σου. Και σε κυβερνητικά σχήματα παίζεις π.χ. να κάνεις τον «μυαλοπώλη» ή το χαλινάρι στο ΣΥΡΙΖΑ και να παριστάνεις τον σοβαρό (λέμε τώρα) και στην πιθανότητα μιας επανεκκίνησης του ΠΑΣΟΚικού χώρου (εδώ κι αν λέμε τώρα) παίζεις με καλύτερους όρους. Αυτή ήταν η σκέψη του Γιώργου, αυτή ήταν των φίλων του και της οικογενείας και αυτή πραγματοποίησε.

Όλα τα άλλα είναι σενάρια για καφετέριες. Φέρνει τίποτα καινούριο ο Γιώργος που δεν έχει το ΠΑΣΟΚ; Μπα. Είναι κάτι που πρέπει να το δεις ως νέο στην πολιτική; Μπα. Άλλαξε ο Γιώργος από αυτόν που ξέραμε; Απ ο, τι βλέπω από τις συνεντεύξεις που δίνει, είναι αμετανόητος και η αυτοκριτική είναι μια λέξη που δεν του είναι οικεία. Φαίνεται πιο έξυπνος; Αν λάβω υπόψη την απάντηση που έδωσε για το διάγγελμα στο Καστελόριζο ότι έτσι διαφημίστηκε το Καστελόριζο, ενώ ο κόσμος καίγεται, είναι μόνιμα σε εξωσωματική πτήση.

Την ώρα που κάνει την πιο δραματική ανακοίνωση για τους Έλληνες , τη χειρότερη στιγμή μετά τη Χούντα, λέει ότι ως μοντέλο, πόζαρε σε διαφημιστικό του ΕΟΤ για την ομορφιά του Καστελόριζου, και γι αυτό έκανε την ανακοίνωση από εκεί!!! Απορώ πώς ο Νίκος ο Χατζηνικολάου δεν έβαλε τα γέλια. Ή τα κλάματα. Είναι που είναι ψύχραιμος, ή που ξέροντας πως θα μιλήσει με το Γιώργο είχε πάρει κανένα δυο xanax πριν τη συνέντευξη. Η απάντηση αυτή, όπως και άρνηση του να παραδεχτεί στον Χατζηνικολάου ότι μίλαγε με τον Στρος - Καν νωρίτερα, μου είναι αρκετή για να καταλάβω άλλη μια φορά το πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.

Πίστεψε, σε μια στιγμή, ότι θα μαζέψει πολύ κόσμο από το ΠΑΣΟΚ. τελικά όχι μόνο δεν μάζεψε, αλλά δεν πήγε μαζί του ούτε καν η παλιά του παιδική χαρά. Έφαγε ατελείωτα Χ από ανθρώπους όπως ο Γερουλάνος, η Ξενογιαννακοπούλου, ο Ραγκούσης και άλλους τους οποίους ο ίδιος αναγόρευσε σε πολιτικά πρόσωπα και τα έβγαλε από την κοινωνική αφάνεια. Μιας και δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους όπως έλεγε και ο μεγάλος Κατσιφάρας. Αυτή ήταν μία πρώτη ήττα και ψυχρολουσία που έφαγε πριν καν μπει στον προεκλογικό αγώνα. Τον αρνήθηκαν. Με εξαίρεση 2-3 ανθρώπους, κυρίως τον ακολούθησε αυτό που ξαναείπα παραπάνω, το βαθύ ΠΑΣΟΚ των μηχανισμών που ξέμεινε από τα μπάζα που μάζεψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη στιγμή, ασθμαίνει να φτάσει το 3%. Φαντάζομαι ότι θα είναι πολύ έκπληκτος. Θα πίστευε ότι θα γνώριζε μία αποθέωση, ανάλογη του Φόρεστ Γκαμπ όταν πήγε στο Λευκό Οίκο.

Περίμενε ένα ποσοστό τουλάχιστον της τάξης του 7-10%, όπως δήλωνε και ο Πεταλωτής. Θα κοιτάει τα γκάλοπ και δεν θα τα πιστεύει. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει ή όχι, πάντως για καλό και για κακό, ας ρίξει μια Κίμωλο την Κυριακή το βράδυ, να κάνει το διάγγελμά του για τις εκλογές από εκεί. Σε αυτό, ας ρωτήσει πρώτα τους κατοίκους του νησιού, αν τον χρειάζονται για role model στη διαφήμισή τους, γιατί οι άλλοι στο Καστελόριζο, δύσκολα θα μπορούν να θυμηθούν χειρότερη και πιο γκαντέμικη προβολή. Ότι τι; Ότι στο Κατελόριζο πάνε οι φαληρημένοι; Να πάω τότε το καλοκαίρι.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/1/15 08:39

    Θέλει να κάνει ένα δημοψήφισμα....Για οποιοδήποτε λόγο. Το έχει τάμα.

    Μετά θα πάρει την κιθάρα του να πάει σε ένα νησί να παίζει....
    Πούσε αρχηγέ... μην ξεχάσεις το πιατάκι για τα κέρματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/1/15 23:01

    Πρεπει να τον τιμωρισει ο λαος να τον μαυρισει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *