επικαιρότητα

Κανονικά υποψήφιοι στις εκλογές οι προφυλακισμένοι της Χρυσής ΑυγήςΕν αναμονή του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών,... με το οποίο θα αποφασιστεί αν και ποιοί θα καθίσουν στο εδώλιο, η μεγάλη δίκη των στελεχών της Χρυσής Αυγής ξεκινάει στα τέλη Φεβρουαρίου 2015.
Με τις προσωρινές κρατήσεις των χρυσαυγιτών βουλευτών να λήγουν το Μάρτιο, καθώς βάση νόμου δεν μπορούν να ξεπεράσουν τους 18 μήνες, το παραπεμπτικό βούλευμα αναμένεται να εκδοθεί άμεσα.
Την πρώτη γεύση για την τύχη των συνολικά 85 κατηγορουμένων έχει δώσει ο εισαγγελέας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, στην εισήγησή του. Με αυτή προτείνει στο συμβούλιο να δικαστούν 70 άτομα, μεταξύ των οποίων όλοι οι κατηγορούμενοι βουλευτές, τόσο της Χρυσής Αυγής όσο και οι ανεξάρτητοι, για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
Σχετικά με το αν η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση ή πολιτικό κόμμα, ο εισαγγελικός λειτουργός εξηγεί:
«Ασφαλώς δεν είναι δυνατόν οποιοσδήποτε πολίτης να υφίσταται ποινικές κυρώσεις εξαιτίας των πολιτικών και κοινωνικών απόψεων, ιδεών και θεωριών που ο ίδιος πρεσβεύει, καθ' όσον το φρόνημα και μόνο αυτό δεν διώκεται. Όταν όμως επιχειρεί την επιβολή τους σε άλλους διά της βίας, οι βίαιες πράξεις του, ως μέσον επιβολής των ιδεών του, δεν είναι δυνατόν να μείνουν ατιμώρητα (...) κάθε πολιτικό κόμμα ασφαλώς και είναι δυνατόν να χαρακτηρισθεί "εγκληματική οργάνωση" είτε στο σύνολό του είτε ως προς τα επί μέρους εκείνα πρόσωπα, τα οποία με την κάλυψη του πολιτικού μανδύα ενεργούν κατά τρόπο ποινικά κολάσιμα».

Κανονικά υποψήφιοι
Στο μεταξύ η Χρυσή Αυγή ως κόμμα θα κατέβει κανονικά στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 αφού τα στελέχη της δεν έχουν ποινές εις βάρος τους και δεν έχουν δικαστεί με στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.
Επομένως όλοι οι βουλευτές του ακροδεξιού μορφώματος, οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Κορυδαλλό -συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής Νίκου Μιχαλολιάκου- θα είναι υποψήφιοι στις περιφέρειές τους.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/1/15, 10:29 μ.μ.

    Ρε φτηνέ αρθρογράφε μόρφωμα είσαι εσύ ο ίδιος. Να σου πω ο Κος Ντογιάκος έχει σχέσει με το Παναθηναϊκάκια που θα γ@μ@ύσε τους τρις........
    Θα πάθετε σοκ με το αποτέλεσμα των έκλογών. Μπορεί και 2ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

S M S

θα τους διώξει όλους τους παλιούς στο δήμο...
ή θα μάθει πρώτα από αυτούς και μετά...

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης