ροή ειδήσεων

Πώς μπορεί να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές!



Τα πράγματα είναι απλά για όσους καίγονται για το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές.... Θα τις κερδίσει το κόμμα που με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου πήγαινε μπροστά, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό τουλάχιστον ισχύει σύμφωνα με την προϊστορία από το 1974. Ότι το αντιπολιτευόμενο κόμμα που δημοσκοπικά έχει πάρει κεφάλι δεν χάνει τις εκλογές. Μία μόνο φορά ο κανόνας αυτός δεν επαληθεύθηκε.
Ήταν το έτος 2000, όταν το ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη ξανακέρδισε τις εκλογές, έστω με διαφορά μόλις 70.000 ψήφων, παρότι η αντιπολιτευόμενη ΝΔ επί Κώστα Καραμανλή ήταν μπροστά στις δημοσκοπήσεις όλους τους προηγούμενους μήνες.

Σήμερα το δεύτερο κόμμα, σύμφωνα με όλα τα γκάλοπ, στην κούρσα της αναμέτρησης δηλαδή η Νέα Δημοκρατία, εκτός του ότι είναι κυβερνητικό κόμμα, έχει και ένα άλλο στοιχείο εναντίον. Είναι η μικρή, σε σχέση με άλλες περιπτώσεις, προεκλογική περίοδος, που δυσκολεύει τις προσπάθειες για ανατροπή των δεδομένων.

Ένας μόνο παράγοντας μπορούσε, λένε οι ειδικοί, να ανοίξει τον δρόμο της ΝΔ προς την πρώτη θέση. Κάποιο καραμπινάτο γεγονός, οικονομικού χαρακτήρα, ένα χρηματιστηριακό κραχ για παράδειγμα, κάτι που να προκαλέσει πανικό, όπως μία μαζική φυγή κεφαλαίων.

Ήδη, όπως φαίνεται στις δημοσκοπήσεις, πολλοί παλιοί κεντρογενείς ψηφοφόροι επιστρέφουν στη ΝΔ, επηρεασμένοι από την κινδυνολογία περί καταστροφής που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν αναλάβει την εξουσία.

Οι πολίτες αυτοί ήταν σφόδρα αγανακτισμένοι από την κυβέρνηση για τις περικοπές συντάξεων και μισθών, για την υψηλή φορολογία, τον ΕΝΦΙΑ, την ανεργία κ.λπ., κ.λπ.

Είχαν, λοιπόν, αποφασίσει να ψηφίσουν Τσίπρα, αφενός μεν για να τιμωρήσουν τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο και αφετέρου, γιατί, όπως θαρρούσαν, δεν είχαν τίποτε άλλο να χάσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κινδυνολογία των ημερών τούς έπεισε ότι έχουν να χάσουν ακόμη την παραμονή στο ευρώ, τις καταθέσεις τους και πολλά άλλα. Να, λοιπόν, γιατί άρχισε να κλείνει η ψαλίδα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων.

Από την άλλη, όμως, έχουμε και ένα κύμα νέων ψηφοφόρων που ούτε μισθούς έχασαν ούτε συντάξεις. Επίσης ούτε καταθέσεις και σπίτια έχουν για να τους τα πάρει κανείς. Κατευθύνονται, λοιπόν, προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η δυναμική αυτή των δύο αυτών ρευμάτων αναμένεται να επηρεάσει αποφασιστικά το αποτέλεσμα των εκλογών. Το αν θα το κρίνει κιόλας, θα το μάθουμε στις 25 του μηνός.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/1/15 15:21

    ".............έχουμε και ένα κύμα νέων ψηφοφόρων που ούτε μισθούς έχασαν ούτε συντάξεις. Επίσης ούτε καταθέσεις και σπίτια έχουν για να τους τα πάρει κανείς."

    Βγάλτε τον τσίπρα και θα φάτε όλοι καλά. Με χρεοκωπία και στάση πληρωμών, το μόνο που θα υπάρχει για φαί είναι σαλιγκάρια όταν βρέξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/1/15 18:05

    Οι μιζες,τα υποβρυχια,η goldan sachs, τα λεφτα των ασφαλιστικων ταμειων τα επαιξαν στο χρηματηστηριο, τους υπευθυνους του χρηματηστηριου τους εβγαλαν λαδι,θαλασσοδανεια στα κομματοσκυλα τους δωσανε,τις οικονομιες του κοσμου που τα ειχαν σε ομολογα του ελληνικου δημοσιου τους τα φαγανε,το ενα μετα το αλλο μαγαζει κλεινει,αναπτυξει μηδεν,παραγωγη μηδεν,μειωσεις μισθων,μειωσεις συνταξεων περικοπη δωρων, 5000 αυτοκτονιες, ελειματικα νοσοκομεια,αδεια ρεζερβουαρ στα ασθενοφορα,αδεια ρεζερβουαρ στα περιπολικα,αδεια ρεζερβουαρ στα πυροσβεστηκα, χαρατσια ,υψηλες φορολογιες,το ελειμα αντι να μειωνετε αυξανετε,οι φοροι και τα λεφτα που παιρνετε απο την τρο`ι`κα που πανε ρε μαλακες κυβερνώντες;μας κορο`ι`δευετε;ψηφιστε μαλακες ελληνες τους ιδιους!ειμαστε αξιοι της μοίρας μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/1/15 22:47

      Δηλαδή, τι περιμένεις να αλλάξει με άλλη κυβέρνηση?
      Γιατί αν βγεί η χρυση αυγή, ζήτω που καήκαμε. Αν βγει ο σύριζα, θα στερέψουν οι τράπεζες και το λίγο ψωμάκι που τρώμε θα χαθεί και αυτό. Ασε το θέμα με τους λαθρομετανάστες... Δεν συζητάμε για ποτάμια και ελιές. Αστα αυτά.

      Τι περιμένεις "με την τιμωρία της ψήφου σου" ότι θα αλλάξει?
      ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΕΛΠΙΔΕΣ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος3/1/15 14:28

      Οταν βγει η χρυση αυγη, εγω δεν ανησυχω να καω,οι κλεφτες πολιτικοι να ανυσηχουν που θα καουν!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος2/1/15 18:13

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΤΡΩΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/1/15 21:21

    συριζα θα ψηφισουν ολοι οι χρεωμενοι για να τους χαρισουνε τα δανεια
    συριζα ολοι οι ανεργοι για να διοριστουνε στο δημόσιο
    συριζα οι απολυμενοι για να ξαναπροσληφθουνε
    συριζα ολοι οι λαθρομεταναστες για να εχουνε περιθαλψη και φαγητο
    συριζα οποιος δεν εχει να χασει τιποτα
    οι υπολοιποι ξανασκεφτητε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/1/15 21:41

    Μπορεί να τρώμε και τώρα σαλιγκάρια, αλλά θα πρέπει ίσως για πρώτη φορά να είμαστε προσεκτικοί. Το μίσος και η συσωρευμένη πίκρα θα μας οδηγήσουν σε περαιτέρω περιπέτειες.
    Δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει άλλη φορά μετά την μεταπολιτευση τόσο σοβαρή περίπτωση για το που θα πέσει η ψήφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *