ροή ειδήσεων

Ερχεται νέος χιονιάς από τη Δευτέρα... ΠΟΛΙΚΕΣ θερμοκρασίες την Τρίτη στη Ρόδο! [χαρτης]


Πριν καλά - καλά επουλωθούν οι πληγές από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας... και νέα επιδείνωση του καιρού με χιόνια, κρύο, βροχές και καταιγίδες, περιμένουν οι μετεωρολόγοι από τη Δευτέρα. Για το Σάββατο και την Κυριακή πάντως, θα υπάρξουν γερές... δόσεις ηλιοφάνειας, όμως, θα παραμείνει το τσουχτερό κρύο ενώ τα χιόνια θα διατηρηθούν σε περιοχές όπως η Βόρεια Ευβοια.

Oπως όλα δείχνουν και η Αττική θα δοκιμαστεί από το νέο κύμα του χιονιά καθώς στα βόρεια προάστια θα χιονίσει ξανά.

Παγετός και παγωνιά επικρατεί σε πολλές περιοχές λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα τις τελευταίες ημέρες. Στην Αττική λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην παλαιά εθνικό οδό Αθηνών – Θηβών, στο ρεύμα προς Θήβα στο ύψος της Μάνδρας. Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό επαρχιακό δίκτυο Ψάθας , Πόρτο Γερμενού, Αλεποχωρίου και Βιλίων. Πεντέλη και Πάρνηθα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Εκτεταμένα προβλήματα προκάλεσε η διακοπή ηλεκτροδότησης σε Αττική, Χανιά, Μυτιλήνη και Ιωάννινα καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων έπεσαν κολώνες της ΔΕΗ ή δένδρα έπεσαν πάνω σε αυτές.

Στην Εύβοια σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης 13 χωριά έχουν αποκλειστεί λόγω των χιονοπτώσεων.

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων στα πελάγη καθώς έχουν εξασθενήσει οι άνεμοι.

Την ίδια ώρα στο Βόλο οι αρμόδιες αρχές καταβάλλουν προσπάθειες να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνια, το οποίο σε πολλά σημεία έφθασε το ένα μέτρο. Μάλιστα οχήματα της Πυροσβεστικής χρειάστηκε να μεταφέρουν ασθενείς ενώ και τα ασθενοφόρα μέχρι χθες κυκλοφορούσαν με αντιολισθητικές αλυσίδες μέσα στην πόλη. Πολλά προβλήματα παραμένουν στην περιφέρεια σε όλο το νομό Μαγνησίας.

Έντονη χιονόπτωση σημειώθηκε στην Ορεστιάδα, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων ενώ περιορισμένη είναι η ορατότητα. Προβλήματα υπάρχουν και στη Χίο όπου μετά από πολλά χρόνια χιόνισε στο νησί.

Από το βράδυ της Κυριακής και κυρίως από τη Δευτέρα το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει και πάλι και θα υπάρξει σοβαρή επιδείνωση. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Κυριακή 04-01-2015

Καιρός: στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα νότια. Παγετός τις πρωινές και νυχτερινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Δευτέρα 05-01-2015

Καιρός: στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, και καταιγίδες στα νοτιοανατολικά. Τα φαινόμενα τοπικά πιθανόν να είναι ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα νότια, και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια. Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε βαθμιαία πτώση από τα βόρεια.

Τρίτη 06-01-2015 Θεοφάνεια και Τετάρτη 07-01-2015

Καιρός: στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με χιονόνερο στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών χιονοπτώσεων στα βόρεια. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων την Τετάρτη και από τα βόρεια. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση την Τετάρτη στα δυτικά και βόρεια. Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση. Θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Παγετός ο οποίος στα δυτικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.



Πέμπτη 08-01-2015

Καιρός: στα ανατολικά και νότια παροδικές νεφώσεις με χιονόνερο στα νότια παραθαλάσσια και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Άνεμοι: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *