ροή ειδήσεων

ΕΡΑ Ρόδου: Αφέθηκε στο έλεος των διαρρηκτών ο ισχυρότερος ραδιοφωνικός πομπός της Ελλάδας



Ολική καταστροφή του ισχυρότερου ίσως πομπού μεσαίων της δημόσιας ραδιοφωνίας... σημειώθηκε της ημέρες των Χριστουγέννων, λίγες μόλις μέρες μετά τη εντολή διακοπής της ηλεκτροδότησης από τους διαχειριστές της περιουσίας της ΕΡΤ στην Αθήνα. Όπως αναφέρει ο τοπικός τύπος, οι διαρρήκτες εκμεταλλεύτηκαν τη διακοπή λειτουργίας του πομπού, εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις εκποπής στην Καλλιθέα Ρόδου και προέβησαν σε πλιάτσικο. Έκλεψαν όλα τα πολύτιμα μέταλλα του πομπού και των εγκαταστάσεων, το κόστος των οποίων υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ.

Μετά το επίσημο κλείσιμο της ΕΡΤ, οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ρόδου είχαν αναλάβει την ευθύνη να λειτουργούν αμισθί τις τοπικές εγκαταστάσεις καθώς και τον πομπό των μεσαίων, αναμεταδίδοντας το πρόγραμμα της ERT Open και διαφυλάσσοντας παράλληλα την ασφάλεια των εγκαταστάσεων. Στις 11 Δεκέμβρη δόθηκε εντολή του διαχειριστή της περιουσίας της πρώην ΕΡΤ να διακοπεί το ρεύμα στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Ρόδου. Έτσι ο πομπός έμεινε εγκαταλελειμένος στο έλεος των διαρρηκτών. Οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει ότι η διακοπή της παροχής ρεύματος στις εγκαταστάσεις του σταθμού θα έθετε εκτός λειτουργίας όλα τα συστήματα ασφαλείας και τον περιμετρικό φωτισμό ασφαλείας.

Ο πομπός μεσαίων στους 1260 χιλιοκύκλους αποτελούσε έναν από τους ισχυρότερους πομπούς της ελληνικής ραδιοφωνίας. Το συγκεκριμένο μηχάνημα ξεκίνησε την εκπομπή του το Ιανουάριο 2013 αντικαθιστώντας τον παλαιότερο πομπό των 1494 χιλιοκύκλων. Ο εξαιρετικός εξοπλισμός του, η ορθή εγκατάσταση, καθώς και η χρήση της παλιάς συχνότητας της Φωνής της Αμερικής, του επέτρεπαν να ακούγεται σε ολόκληρη τη Μεσόγειο αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, μετρώντας λήψεις μέχρι και στην Ιαπωνία. Αποτελούσε ένα μεγάλο κεφάλαιο που χάθηκε λόγω της αναλγησίας της κεντρικής διοίκησης. Οι ευθύνες χάνονται κάπου ανάμεσα στο Υπουργείο Οικονομικών και τη ΝΕΡΙΤ, καθώς δεν είναι σαφές αν ο πομπός είχε μεταβιβαστεί στον νέο φορέα ή είχε απομείνει προς εκμετάλλευση από το Υπουργείο.

Εκτός από τον πομπό της Ρόδου, με αντίστοιχο τρόπο χάθηκαν πριν από ενάμιση χρόνο οι πομπός μεσαίων της ΕΡΑ Σπορ και του ραδιοφώνου Φιλία στα Μέγαρα καθώς και άλλες περιφερειακές εγκαταστάσεις, ενώ έχει επιχειρηθεί να πωληθεί για ανακύκλωση μετάλλου ο εξοπλισμός των βραχέων.

radiofono.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *