ροή ειδήσεων

Ο Αλέξης, η υποκρισία και το περιστέρι


Γράφει ο Γιάννης Παππάς
Έκπληκτοι παρακολουθήσαμε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα...
να γιορτάζει στο λιμάνι του Πειραιά τα Θεοφάνια. Κι αυτό γιατί ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας παραβρέθηκε στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων, φροντίζοντας να απελευθερώσει το λευκό περιστέρι που του έδωσαν, ακολουθώντας το τυπικό της ημέρας.

Τον τελευταίο καιρό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και άλλα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσπαθώντας να φανούν συμπαθείς στον κλήρο, πραγματοποιούν εμφανίσεις σε θρησκευτικές τελετές, σε εορτές της Ορθοδοξίας δημόσιους ασπασμούς με κορυφαίους ιεράρχες από τον Ελλαδικό χώρο, μέχρι το Άγιον Όρος.

Ο κ. Τσίπρας, προσπαθώντας να ανταποκριθεί προφανώς, στις επικοινωνιακές απαιτήσεις της προεκλογικής περιόδου και ακολουθώντας το δόγμα "όλα στον βωμό της ψήφου" αποφάσισε ξαφνικά ότι άλλαξε προσωπικές πεποιθήσεις και από άθεος που διατεινόταν ότι είναι, έγινε ξαφνικά θρήσκος!

Δεν θα σχολιάζαμε καθόλου το γεγονός ότι εμφανίζεται συστηματικά κληρικούς, αν δεν υποστήριζε ο ίδιος σθεναρά την θέση του περί αθεϊσμού, περί άρνησης κάθε χριστιανικού δόγματος και αποδοχής των ιερών μυστηρίων (δεν ήθελε να παντρευτεί θρησκευτικά, ούτε να βαφτίσει το παιδί του). Θέσεις τις οποίες ουδείς σχολίαζε από την στιγμή που αποτελούσαν προσωπικές του πεποιθήσεις.

Από την στιγμή όμως που ο ίδιος αποφάσισε να προσπαθήσει να αλιεύσει ψήφους από τον κλήρο, κατά του οποίου δεν έχανε ευκαιρία να επιτίθεται, να απειλεί να κόψει την μισθοδοσία προβάλλοντας την απίθανη πρόταση να χρηματοδοτούνται οι μισθοί των κληρικών από όσους πολίτες... δηλώνουν ορθόδοξοι στο θρήσκευμα και στην ταυτότητα, τότε απλώς γελάμε!

Η υποκρισία και το θράσος του κ. Τσίπρα δεν γνωρίζουν όρια. Ούτε και φραγμούς. Αυτή τη φορά το πήγε πολύ μακριά και εκτέθηκε.

Η Ελλάδα και η ελληνική κοινωνία, έχουν εκφράσει κατ' επανάληψη την στήριξη στην Εκκλησία και την θέση ότι πρέπει να είναι ισχυρή και δυναμωμένη ώστε να εκτελεί το κοινωνικό της έργο -πέρα από το καθαρά εκκλησιαστικό και ποιμαντικό.

Σε αυτό δεν υποκρίθηκε κανένας. Ήμασταν και είμαστε πάντα ειλικρινείς κι ξεκάθαροι απέναντι στην Εκκλησία και τον κλήρο.

Και δεν χρειαστήκαμε ποτέ την βοήθεια "περιστεριών" την ημέρα των Θεοφανίων για να το αποδείξουμε.

Ιωάννης Παππάς
Υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/1/15 23:52

    ΡΕ ΠΑΠΠΑ ΚΟΙΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ. Η ΚΑΡΕΚΛΙΤΣΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΦΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/1/15 04:02

    Άσε μας ρε Παπά και εσύ, ριμάξατε την Ελλάδα κατακλέψατε τον κόσμο και ακόμα μιλάτε και λέτε για τους άλλους.. ρε ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουμε να πάτε όλοι εσείς οι Πασοκο-Νεοδημοκράτες στα ανάθεμα κι ακόμα παραπέρα ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουμε να κυβερνήσει και κανένας άλλος ΕΣΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ?????

    ¨Οχι θα ξαναψηφίσουμε Αντωνάκη και Τσαμπικούλα για να μας συνεχίσετε και να μας λιώσετε με τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ του Χαρδούβελη ε ?

    Δεν σφάξανε ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΑΣ και στον ΟΑΕΔ τώρα ΕΣΕΙΣ !

    ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/1/15 09:51

    Η υποκρισια του τσιπρα δεν ειναι τιποτα μπροστα στις κώλο τούμπες του Σαμαρα και τα ζαππεια.... παρτε το χαμπαρι ο λαος σας σχαθηκε και οσοι ακομα σας υποστηρίζουν ειναι οι καλα βολεμένοι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΙΑ ΠΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΚΑΡΑΒΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΧΙΑ ΑΛΑ ΜΠΑΛΚΑΝΙΣΤΑΝ..... ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΦΕΡΕΙ Η ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΙΣΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/1/15 12:36

    πηγαινε στον Μαρινακη να βγαλεις καμια διαφημιση και ασε την Ροδο που την θυμήθηκες οσο για υποκρισια και μονο να δει κανεις τι οεγατε το 2012 φτανει ειστε τραγικοι ουστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/1/15 17:52

    Κύριε Παππά, "κρίττων το σιγάν" θα πρέπει τόσο εσύ όσο και το διεφθαρμένο κόμμα που αντιπροσωπεύεις να ντρέπεστε για την κατάντια που φέρατε την χώρα. Φαίνεται ότι έχεις πάθει αλζχαϊμερ και ξεχνάς τις μίζες της Ζίμενς, τα γερμένα υποβρύχια, τα σκάνδαλα με τα εξοπλιστικά προγράμματα, το C4i, τα λέοπαρντ, τα Ολυμπιακά έργα, το χρηματιστήριο και τα τόσα άλλα σκάνδαλα που βάλατε πλάτες στους δικούς σας και τους Πασόκους. Βέβαια εσείς με τον κλήρο πηγαίνατε χεράκι-χεράκι στο Βατοπέδι για παράδειγμα και οι επισκέψεις στο άγιο όρος πήγαιναν σύννεφο, φυσικά όχι για να προσκυνήσετε τα άγια αλλά τις "άγιες μίζες" και τις οφσορ εταιρίες!!! Μην το ξεχνάτε αυτό. Και μάλιστα ο "κουρασμένος" σας εθνοσωτήρας Καραμανλής, αυτός ο ανικανότατος την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια και πήρε λέει και την «ευθύνη» !!!!! δηλαδή τι έκανε? Παραιτήθηκε μήπως? Παραίτησε κανέναν υπουργό, υφυπουργό ή άλλον παρατρεχάμενο? Όχι βέβαια!!! Αλλά τόσα χρόνια για πες μας εσύ βολευτά μου, τι έκανες στην Δωδεκάνησο? Εσένα θα πρέπει να σε βάλουν μέσα για παράβαση καθήκοντος και για βαριές αμέλειες και ανεπάρκεια που στοίχισαν και στοιχίζουν στον λαό πολλά εκατομμύρια κάθε χρόνο. Να σου τα θυμίσω μήπως?
    1. Διάβασες για τα έργα που απεντάσσονται από το ΕΣΠΑ και με ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΥΘΥΝΗ??
    2. Τα εκατομμύρια πρόστιμα που πληρώνουμε κάθε μέρα για τις ανεξέλεγκτες και παράνομες χωματερές στην Δωδεκάνησο από πρόστιμα της ΕΟΚ (7 στον αριθμό)??
    3. Τι έκανες τόσα χρόνια για την μαρίνα? Πόσα χρήματα στερήθηκε η Ρόδος από αυτή την επένδυση?
    4. Για το εργοστάσιο της ΔΕΗ?
    5. Εναν δρόμο 2 χιλιομέτρων άχρηστοι πολιτικοί (Αφάντου-Κολύμπια) ακόμα να τον τελειώσετε 5 χρόνια τώρα.
    6. Ξεπούλησες το αεροδρόμιο και το γήπεδο Γκολφ Αφάντου γιατί τόσα χρόνια δεν έκανες τίποτα για να το αξιοποιήσουμε εμείς οι ντόπιοι.
    7. Που ήσουνα και δεν απαίτησες να γίνουν οι ανταποδοτικές επενδύσεις της ΚΑΖΙΝΟ Α.Ε.?
    8. Ένα λιμάνι 50 χρόνια ακόμα να τελειώσει στην Ακαντία. Που ήσουνα τόσα χρόνια?
    9. Οι γύφτοι είναι κράτος εν κράτη στο Καρακόνερο. Τι έκανες τόσα χρόνια εσύ?
    10. Τι έκανες με την λίστα Λαγκάρντ? Φρόντισες μήπως ΕΣΥ να διερευνηθούν όλα τα λαμόγια που έβγαλαν δις στο εξωτερικό? Γιατί μόνο το 2% έχει ερευνηθεί? Και εσύ την ουρά κάτω από τα σκέλη με εντολή άνωθεν?
    Αλλωστε και ο ηγέτης σας, ξέρεις αυτός που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη τότε και έβαλε στην Ελλάδα όλη την Αλβανική μαφία, προσκυνούσε τους Εβραίους. Να σου υπενθυμίσω λοιπόν ορισμένα ρητά των αρχαίων ημών προγόνων για να καταλάβεις ότι «κρίττων το σιγάν» για ανθρώπους που κατέστρεψαν με την απύθμενη ανεπάρκειά τους μια ολόκληρη χώρα.

    Να θεωρείς άτιμους αυτούς που πετούν την ασπίδα τους παρά την περικεφαλαία και τον θώρακα τους, διότι τα τελευταία προστατεύουν το ίδιο του το σώμα, ενώ την ασπίδα την κρατούν για να υπερασπιστούν την από κοινού παράταξη. Πλούταρχος (Σου θυμίζει τίποτα αυτό???)
    Δεν μπορείς να περιμένεις από αυτούς που σε κατέστρεψαν -το είπε ο Αριστοφάνης στους «Βατράχους»- ότι θα είναι αυτοί οι άνθρωποι που θα σε σώσουν. (αυτό για σένα και το κόμμα σου)
    Από όλους τους ανθρώπου οι πιο κακοί και άξιοι της μεγαλύτερης τιμωρίας είναι αυτοί οι οποίοι ενώ είναι ένοχοι, τολμούν και κατηγορούν για αυτά άλλους. Ισοκράτης. (επίσης για σένα και το κόμμα σου)
    Δύο περιστάσεις να θεωρείς κατάλληλες για να μιλάς, ή για όσα γνωρίζεις κάτι πολύ καλά ‘η για όσα είναι αναγκαίο να μιλήσεις, διότι μόνο τότε η ομιλία είναι ωφελιμότερη από την σιωπή. Ισοκράτης (περιττό να σου πω ότι και αυτό είναι για σένα και το κόμμα σου)
    «Γνώθι σαυτόν» Χείλων που μάλλον και εσύ στερείσαι αυτής της ικανότητας αφού ασχολείσαι με «Τριχολογείν και τρίχας αναλέγεσθαι» (κοινώς τρίχες) αντί πιο σοβαρών θεμάτων που ταλανίζουν την χώρα
    «Εμοί μεν όνειδος η πατρίς, συ δε τη πατρίδι». Ανάχαρσης (αυτός δεν ήταν Ελληνας)(Αυτό από μένα σε σένα με πολύ αγάπη)
    Ορφανίδης Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος8/1/15 21:27

    Εσείς δεν χρειαστήκατε ποτέ περιστέρια για να σας βοηθήσουν, αλλά την Μέρκελ και όλο τον Γερμανικό τύπο να τρομοκρατούν με Grexit τους Ελληνες για να πάρετε ψηφουλάκια. Αλλά δεν μας είπες τίποτα για την ταμπακιέρα.... γιατί αποκλείσατε 100 χιλιάδες νέους από τις εκλογές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος9/1/15 18:14

    Αφού είσαι τόσο "θεοσεβούμενος" και "χριστιανοεβραίος", θα σου παραθέσω ένα απόσπασμα του αείμνηστου καθηγητή Λιαντίνη.

    Να μας ειπούνε δηλαδή αν έχουν ακουστά τα ονόματα Εμπεδοκλής, Αναξίμανδρος, Αριστίξενος ο Ταραντίνος, Διογένης Λαέρτιος, Αγελάδας, Λεύκιππος, Πυθαγόρας ο Ρηγίνος, Πυθέας, που στον καιρό μας σημαίνει, Αϊνστάιν, Δαρβίνος, Μπετόβεν, Εγγελος, Μιχαήλ Αγγελος, Μαξ Πλανκ, Ροντέν, Κολόμβος, να μας μιλήσουν για κάποιους όρους σειράς και βάσης, όπως «σφαίρος» στον Εμπεδοκλή, «κενό» στο Δημόκριτο, «εκπύρωση» στον Ηράκλειτο, «μηδέν» στον Παρμενίδη, «κατηγορία» στον Αριστοτέλη, «τόνος» στους Στωικούς, να ρωτήσουν τους καθηγητές και τους φιλόλογους τι τους λένε οι λέξεις, «ψυχρά φλογί» στον Πίνδαρο, «μεταβάλλον αναπαύεται» στον Ηράκλειτο, «δακρυόεν γελάσασα» στον Ομηρο, «χαλεπώς μετεχείρισαν» στον Θουκυδίδη και τόσα άλλα…. Πόσοι αλήθεια γνωρίζουν αυτά τα ονόματα? Ερωτείστε όμως αν έχουν ακουστά τα ονόματα, Μωυσής, Αβραάμ, Ησαΐας, Ηλίας με το άρμα, Νώε, Βαφτιστής, Εύα η πρωτόπλαστη, Ιώβ, ο Δανιήλ στον λάκκο κτλ και όχι μόνο τα ονόματα αλλά και την ιστορία και τις πράξεις τους. Ολους τους ξέρουν. Υπάρχει γριά ή γιδοκλέφτης στην Κρήτη που να μην τους ξέρει στην επικράτεια? Και όχι μόνο τα ονόματα αλλά είναι έτοιμοι να σου κάνουν αναλύσεις στην ουνιβερσιτά και στην ακαντέμια για τις ηθικές και άλλες αξίες που εκφράζει το κάθε όνομα!! Το ίδιο με τις τοποθεσίες όπως Ορος Σινά, Καπερναούμ, Γεσθημανή, Τιβεριάς… αν όμως τους πεις για Βάσσες ή Φιγαλία, για Αργινούσες ή Πλημμύριον………. Δ. Λιαντίνης (Γκέμμα)

    Αυτά Ελληνάρα πατριωτάρα..... τα συμπεράσματα δικά σου, ο Τσίπρας τουλάχιστον έχει το σθένος να το λέει καθαρά ότι δεν πιστεύει σε αυτά που πρεσβεύεις εσύ που τον κατηγορείς. Υπάρχουν όμως ΠΟΛΛΟΙ κρυπτοάθεοι μεταξύ σας που δεν έχουν τον θεό τους και κατέστρεψαν μια ολόκληρη χώρα, αλλά φανερά για τα ψηφουλάκια φιλάνε κατουρημένες ποδιές και κάνουν τεμενέδες.
    Ορφανίδης Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *