ροή ειδήσεων

Economist: Ο Τσίπρας, αν και άθεος, έκανε το καθήκον του στον εορτασμό των Θεοφανείων


Ειδική αναφορά για την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στον εορτασμό των Θεοφανείων... σήμερα Τρίτη, στον Πειραιά έκανε το περιοδικό Economist.


«Στο λιμάνι του Πειραιά, με την μπάντα να παιανίζει και τους ένστολους στρατηγούς και επικεφαλής της αστυνομίας να παραβρίσκονται, ο κ. Τσίπρας λίγο πολύ έπρεπε να παίξει το ρόλο του ως ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Του έδωσαν μάλιστα και ένα περιστέρι που έπρεπε να πετάξει και εκείνος έκανε το καθήκον του. Η δε φωτογραφία που αποθανάτισε τη στιγμή θα ωφελήσει αναμφισβήτητα το εκλογικό του μέλλον» υπογραμμίζει το περιοδικό.

Αναφερόμενο στις θρησκευτικές πεποιθήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «αν και έχει δημιουργήσει φιλίες με ανθρώπους του κλήρου (από τον Πάπα Φραγκίσκο μέχρι τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο), δεν είναι μυστικό ότι ο ίδιος παραμένει άθεος και οι θρησκευτικές βαπτίσεις δεν είναι της αρεσκείας του, γεγονός που φάνηκε και από την επιλογή του να μην κάνει θρησκευτική βάπτιση στα παιδιά του».

Κάνοντας μνεία στη σημειολογία και τον συμβολισμό του σημερινού εορτασμού των υδάτων αλλά και στη βάπτιση του Χριστού για τους Έλληνες απανταχού της οικουμένης, ο Economist υπογραμμίζει: «Η σημειολογία της ημέρας είναι μεγάλη κυρίως για τους Χριστιανούς αλλά και για αυτούς που δεν είναι τόσο θρησκευόμενοι. Αποτελεί μια μέρα που συμβολίζει κάθε τι που σχετίζεται με το νερό και κατ” επέκταση με την Ελλάδα».

Και το δημοσίευμα καταλήγει: «Όλα αυτά αποτελούν ένα δίλημμα για τον Αλέξη Τσίπρα, του οποίου η επικείμενη επικράτηση στις εκλογές προκαλεί κύματα αναστάτωσης στην ευρωζώνη».

arouraios.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/1/15 16:34

    Ναι, είδαμε και τους "θεοσεβούμενους" εθνοπατέρες πως κατάντησαν την χώρα με τις κομπίνες και τις απάτες τους, όσο δε και τους "αντιπροσώπους" του θεού.... άσε καλύτερα, αυτοί μόνο στον θεό του χρήματος πιστεύουν!!! Είδαμε και τους εκκλησιαζόμενους μονάρχες της ΗΠΑ που έχουν αιματοκυλίσει τον κόσμο, αλλά αυτούς δεν τους "φτάνουμε" έτσι δεν είναι?? ΑΥτοί είναι "άγιοι" άνθρωποι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/1/15 18:04

    σωστος!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/1/15 20:31

    ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟ ! Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να διοικήσουμε τους βλάκες : Θα δημιουργήσουμε θρησκεία για θεό πανταχού παρόντα. Θα πούμε για ανταμοιβή και τιμωρία μετά θάνατον . "Πούλα παραμύθι στους βλάκες αλλά εσύ (ο ηγέτης) θα ζείς με υποδειγματική λιτότητα". Πλάτων στην Πολιτεία. (Αυτό το δεύτερο το "ξέχασαν" οι χριστιανοί ηγέτες). Σας θυμίζει τίποτα αυτή η αχραία θεωρία??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/1/15 20:43

    Γιατί θα πρέπει να "προσκυνάμε" σε Χριστούς και Βούδες, σε Μωάμεθ και Γιαχβέ για να γίνουμε κυβερνήτες? Η παγκόσμια Ιστορία έχει αποδείξει ότι οι μεγαλύτεροι εγκληματίες που διέπραξαν γενοκτονίες ήταν "θεοσεβούμενοι" άνθρωποι κάποιας θρησκείας..... να σας θυμίσω μερικούς?
    Οι γείτονές μας με την γενοκτονία των Ποντίων και των Ελλήνων στην Σμύρνη, οι Πάπες με τις σταυροφορίες τους και τις ιερές εξετάσεις, οι Ισπανοί, Πορτογάλοι και Αγγλοι αποικιοκράτες με τις γενοκτονίες των ινδιάνων της Αμερικής, οι Αγγλοι αποικιοκράτες στην Ινδία και Πακιστάν, οι Ιάπωνες με τις εκκαθαρίσεις στην Κίνα, Βόρνεο και Σουμάτρα..... όλοι αυτοί οι "θεοσεβούμενοι" ηγεμόνες έδωσαν την συγκατάθεσή τους για απίστευτης αγριότητας εγκλήματα. Δεν θα αναφερθώ στον Χίτλερ γιατί έχω αμφιβολίες για το τι πίστευε, ούτε στον Στάλιν γιατί τουλάχιστον αυτός ήταν δηλωμένος άθεος. Αστε λοιπόν τον Θεούλη ή τους Θεούληδες στην ησυχία τους, γιατί αν πράγματι υπάρχουν και νοιαζόντουσαν για το "ποίμνιό τους" θα έκαναν κάτι να σταματήσουν τις σφαγές αυτές. Αρκετά το παραμύθι..........

    Ο Θεός εκφράζεται μέσα από όλα τα πράγματα, ο διάβολος μόνο μέσα από τον άνθρωπο. Paul Carvel

    Δεν τον φοβάμαι το Θεό, αυτός καταλαβαίνει και συχωρνάει. Τους ανθρώπους φοβάμαι. Αυτοί δεν καταλαβαίνουν και δε συχωρνούν. Νίκος Καζαντζάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *