ροή ειδήσεων

Telegraph: Φθηνότερες διακοπές στην Ελλάδα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ



H νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές της Ελλάδας ενδέχεται να οδηγήσει...
σε φθηνότερες διακοπές στη χώρα, λιγότερες απεργιακές κινητοποιήσεις και βελτιωμένες υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών.

Αυτό επισημαίνει σε δημοσίευμά της η βρετανική Telegraph.

Εξαιτίας της πτώσης του ευρώ που βρίσκεται σε χαμηλά επταετίας, και σύμφωνα με τον πρόεδρο της βρετανικής ένωσης τουριστικών πρακτόρων ΑΒΤΑ και διευθύνοντα σύμβουλο του σπεσιαλίστα στις διακοπές στην Ελλάδα Sunvil Holidays, Noel Josephides, τα ταξίδια προς την Ελλάδα μόνο πιο φθηνά μπορούν να γίνουν.

Ευνοούνται οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής

O ίδιος, μιλώντας στην Telegraph, εκφράζει την πεποίθησή του ότι οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής καθώς και οι ανεξάρτητες κρατήσεις προς την Ελλάδα ενδέχεται φέτος να ευνοηθούν, καθότι τα πακέτα των τουρ οπερέιτορ δέχονται περιορισμούς τόσο από το νόμισμα όσο και από την τιμή καυσίμων.

Ωστόσο, τόνισε, είναι δύσκολο να κάνουμε ασφαλείς προβλέψεις και ίσως η κατάσταση που θα διαμορφωθεί θα εξαρτηθεί περισσότερο από τους παράγοντες «προσφορά» και «ζήτηση». Αν η ζήτηση είναι μεγάλη, τότε οι τιμές των ξενοδοχείων δεν θα πέσουν - και σίγουρα όχι σε καθιερωμένους προορισμούς όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο συντάκτης του Telegraph Travel Consumer, Nick Trend, εκτιμά ότι δεν θα συμβεί πριν από το προσεχές καλοκαίρι καθώς, αν συμβεί, θα είναι μια πολύμηνη διαδικασία. Ακόμα και στην περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ, όμως, οι διακοπές θα γίνουν φθηνότερες, καθώς η δραχμή θα έχει πολύ χαμηλή ισοτιμία σε σχέση με το ευρώ. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα κατ' αρχήν, θα έχουν οι ανεξάρτητοι ταξιδιώτες γιατί θα αναγκαστούν να κάνουν πληρωμές με τη δραχμή, σε αντίθεση με τη στερλίνα που προσφέρουν οι τουρ οπερέιτορ.

Ορισμένα αγαθά, επισημαίνει ο συντάκτης της Telegraph, ειδικά όσα εισάγονται όπως ο καφές, η βενζίνη και προϊόντα τεχνολογίας, δεν θα είναι φθηνότερα από τη σημερινή τους τιμή και εντοπίζει αδύναμο σημείο τη μη ανταγωνιστική τιμολόγηση των ξενοδοχειακών υπηρεσιών που προσφέρονται στη χώρα.

Όταν εισήχθη το ευρώ στην Ελλάδα, υπήρξε δυσανάλογη ανατίμηση σε προϊόντα και υπηρεσίες. Αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, δεν υπάρχει εγγύηση ότι οι τιμές στα ξενοδοχεία και τα εστιατόριά της θα αντικατοπτρίζουν την αλλαγή της αξίας του νομίσματος, επισημαίνει ο συντάκτης.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωσηφίδη, όσοι κατευθύνονται σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, δεν θα έχουν δεύτερες σκέψεις καθώς είναι σχεδόν απίθανη η εκδήλωση επεισοδίων από διαδηλώσεις πολιτών και τα φαινόμενα βίαιης συμπεριφοράς θα εκλείψουν, καθώς στις εκλογές επέλεξαν διαφορετική κυβέρνηση.

Ο Nick Trend επισημαίνει από την πλευρά του ότι όσο η νέα κυβέρνηση θα απολαμβάνει μια περίοδο χάριτος, το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν πολιτικές εντάσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις - τις χαρακτηρίζει ως τον «όλεθρο του ελληνικού τουρισμού» - είναι πιθανόν λιγότερο πιθανό σε σχέση με πριν.

Πριν τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τον περιορισμό των all inclusive διακοπών στην Ελλάδα, την κρατικοποίηση των θαλάσσιων μεταφορών και τη σύσταση εθνικού αερομεταφορέα, όμως ο κ. Ιωσηφίδης δεν περιμένει απότομες αλλαγές.

Πρέπει να αναλογιστούν τον αντίκτυπο περιορισμού των all-in

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΑΒΤΑ, οι θαλάσσιες μεταφορές μπορεί να βελτιωθούν σε τεράστιο βαθμό και αν η νέα κυβέρνηση θέλει να ασχοληθεί με το ζήτημα αυτό, τότε αυτά είναι καλά νέα για τους ταξιδιώτες. Όσον αφορά τις διακοπές all inclusive, είπε ο κ. Ιωσηφίδης, τότε θα πρέπει να αναλογιστούν τον αντίκτυπο στον τουρισμό, καθώς δεν συμφέρει να χαθεί η αγορά αυτή προς όφελος της Τουρκίας και της Αιγύπτου. Υπάρχουν καλά και κακά all inclusive, τόνισε. Αν το ξενοδοχείο είναι απομονωμένο, τότε το μοντέλο all-inclusive δουλεύει, ενώ αν είναι στο κέντρο της πόλης τότε δεν συμβαίνει το ίδιο.

Επίσης, ο κ. Ιωσηφίδης συμφωνεί με τις εκτιμήσεις του ΣΕΤΕ ότι οι φετινοί στόχοι θα επιτευχθούν, προσθέτοντας ότι οι κρατήσεις στην Ελλάδα το 2015 εμφανίζουν οριακή αύξηση συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

http://www.tornosnews.gr/

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *