ροή ειδήσεων

Το ξανάκανε ο 29χρονος πρωταθλητής στίβου: Προσπάθησε μέσω ίντερνετ να παγιδεύσει φοιτήτριες!



Τουλάχιστον έξι γυναίκες έπεισε ο δράστης να «μπει» στον υπολογιστή τους και να «κατεβάσει» .... προσωπικές τους φωτογραφίες - Πριν από τέσσερις μήνες είχε συλληφθεί και είχε ασκηθεί εις βάρος του ποινική δίωξη - Είχε αφεθεί ελεύθερος ως τη δίκη

Στα ίδια ακριβώς ηλεκτρονικά εγκλήματα υπέπεσε ο 29χρονος πρωταθλητής στίβου που είχε απασχολήσει την επικαιρότητα τον περασμένο Νοέμβριο, όχι με τις αθλητικές του επιδόσεις, αλλά για την διαδικτυακή του, παράνομη «δραστηριότητα».

Τότε, ο 29χρονος είχε παραπεμφθεί σε δίκη, αφού του ασκήθηκε ποινική δίωξη με την κατηγορία ότι υπέκλεπτε αισθησιακές φωτογραφίες από τους προσωπικούς υπολογιστές νεαρών κοριτσιών, που κατά κύριο λόγο ήταν φοιτήτριες.

Τότε ο άντρας, εμφανιζόμενος ως μεταπτυχιακός φοιτητής, επικοινωνούσε μέσω facebook με τα θύματά του και τις έπειθε πως εγκαθιστά στον υπολογιστή τους αντιϊκο πρόγραμμα. Αντίθετα, εγκαθιστούσε ειδικό λογισμικό, το οποίο του επέπτρεπε την πρόσβαση στα προσωπικά τους αρχεία. Στην κατοχή του είχαν βρεθεί 140.000 φωτογραφίες, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί περί τις 100 υποθέσεις, που σύμφωνα με την αστυνομία, μπορεί να φτάσουν και τις χίλιες συνολικά!

Σήμερα, τέσσερις σχεδόν μήνες αφότου, μετά την παραπομπή σε δίκη, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οδηγήθηκε ξανά στα ίχνη του.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο 29χρονος χρησιμοποιούσε προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με σκοπό να αποκτήσει με παράνομο τρόπο πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα και προσωπικά δεδομένα τρίτων. Με απατηλές μεθόδους κατάφερε να πείσει τουλάχιστον έξι γυναίκες να του επιτρέψουν πρόσβαση, μέσω ειδικού προγράμματος στα αρχεία των προσωπικών τους υπολογιστών, από όπου και ανέσυρε-αντέγραψε πληθώρα προσωπικών τους δεδομένων, σε ψηφιακά αρχεία (φωτογραφίες, βίντεο κ.λπ.). Σε μία ακόμα περίπτωση αποπειράθηκε να αποκτήσει πρόσβαση, με την ίδια τακτική, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Χρησιμοποιώντας δηλαδή ακριβώς τον ίδιο τρόπο δράσης, κατάφερε να εξαπατήσει έξι ακόμα γυναίκες!

Σήμερα το πρωί, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ερεύνησε το σπίτι του στην Αθήνα, επιβεβαίωσε την δράση του και κατάσχεσε ένα φορητό υπολογιστή και δύο tablets, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση αυτή, σε βάρος του 29χρονου, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *