ροή ειδήσεων

Σε δύο φάσεις η αύξηση του μισθού στα 751 ευρώ


Μισθολογικό όφελος για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών...
Σε δύο φάσεις αναμένεται να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα, ενώ τυχεροί είναι οι κάτω των 25 ετών, καθώς πρόκειται να εξισωθεί ο κατώτατος μισθός στα 586 ευρώ για όλους, έναντι 510,9 ευρώ που είναι σήμερα.

Η κατάργηση του μέτρου που αφορά στις περιορισμένες αποδοχές στη λογική της μαθητείας για τους νέους εργαζόμενους ως 25 ετών σημαίνει την άμεση αύξηση των αποδοχών τους από τα 510 στα 586 ευρώ και συνεπώς μηνιαία αύξηση της τάξης των 76 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, όπως επισημαίνει το iefimerida.gr, η εξομοίωση του κατώτατου μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στα 751 ευρώ δρομολογείται για το 2016, έπειτα από διάλογο, στο πλαίσιο των μέτρων της οικονομίας και σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO), όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

Κατά τη σημερινή του ομιλία στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης αναμένεται να εξειδικεύσει το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο η αύξηση του κατώτατου μισθού να γίνει εντός του 2015, εφόσον θα είναι έτοιμες και οι νομοθετικές παρεμβάσεις των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών προκειμένου να συνδυαστεί με φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *